ובכן, טעות ודאית בכמות הצ'ילי וטעות כמעט ודאית בכמות השמרים הביאה אותי למסקנה שמסוכן לסמוך על המתכון שתכננתי ללחם שוקולד, תפוז צ'ילי שכתבתי עליו פה אתמול, ולפיכך לקחתי מתכון של רוני ונציה ללחם שוקולד, ועשיתי בו שינויים כי להוסיף לו גם תפוזים (וצ'ילי).
המצרכים:
שליש כוס ועוד כף חלב חמים
2.5 כפיות שמרים יבשים
חצי כפית סוכר
4.5 כוסות קמח
שליש כוס סוכר
שליש כוס אבקת קקאו הולנדי (כהה)
2 כפיות מלח
חצי כפית צ'ילי (עד כפית, להרפתקנים)
קליפה מגוררת משני תפוזים
חמש שמיניות כוס מים פושרים
חצי כוס מיץ תפוזים
שמינית כוס ליקר תפוזים
1 חלמון
30 גרם חמאה רכה
1 כוס שוקולד מריר צ'יפס
1 כוס תפוזים סיניים ממותקים חתוכים
אופן ההכנה (ידנית):
שמים בקערית את החלב, מפזרים מעל שמרים וחצי כפית סוכר. מערבבים ומשהים בצד כמה דקות ע שהתערובת תוססת
מערבבים בקערה גדולה את הקמח, יתר הסוכר, הקקאו והמלח.
עושים גומה באמצע ומוסיפים את תערובת השמרים ואחר כך את כל שאר החומרים (לא כולל השוקולד והתפוזים הסיניים).
מערבבים במזלג עד שהוא כבר לא מערבב כלום ואז ממשיכים בידיים.
אחרי שנוצר משהו ראשוני שנראה כמו בצק מוסיפים את השוקולד והתפוזים ולשים בכיף כעשר דקות (מספרים לי שזה חשוב. לא לתחמן ולקצר את התהליך). הבצק צריך להיות בסוף גמיש, רך וקטיפתי
מניחים את הבצק בקערה משומנת ומשמנים גם אותו. מכסים ביריעת ניילון ומניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת החדר (בתנאי שהחדר לא קפוא).
חובטים בבצק במרץ ובאגרופים שלופים ומוציאים עליו את כל האגרסיות שלכם. חוצים לשניים ועושים שתי כיכרות, שאותן שמים על תבנית שטוחה מרופדת בניייר אפייה.
מכסים ביריעת ניילון משומנת ומניחים בצד כשעה
בינתיים מחממים תנור ל-20 מעלות
מסירים את הניילון ואופים 13-15 דקות. מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד עשרים דקות עד שקליפת הלחם שחומה וקשיחה והקשה עליה מניבה צליל חלול ויפה.
מצננים על רשת ופורסים רק אחרי צינון מלא

