אני עוד לא לגמרי שולטת בעניין הזה של הלחם ולא לגמרי בטוחה, אבל הלחם הזה, לפחות בגירסה החמימה שלו, יצא מאוד מוצלח. המתכון הבסיסי מבוסס על מתכון של רוני ונציה. אני פוחדת לנסות משהו אחר, אבל אם אתם עושים לחם אחרת, המשיכו לעשות כמו שאתם רגילים ורק השתמשו בתוספות שלי. דבר נוסף, שני הלחמים האחרונים שלי תפחו הרבה, אבל בעיקר לרוחב, מה שאומר שיצא לחם די נמוך. אני מניחה שאם הייתי שמה את הלחם בתבנית של אינגליש קייק ולא סתם על התבנית השטוחה של התנור זה היה פותר את זה קצת, למרות שמי אמר שלחם גבוה יותר טוב? זה שהלחם נמוך לא אומר שהוא לא רך. אולי זה בגלל ששני הלחמים האחרונים שלי היו יותר שומניים, בגלל התוספות. אתם מוזמנים לשחק עם זה. ואחרי כל התירוצים וההצטדקויות, קבלו ת המתכון:
שליש כוס ועוד כף חלב חמים (20 שניות במיקרו שלי)
2.5 כפיות שמרים יבשים
חצי כפית סוכר
20 גרם חמאה רכה או שמן זית (לתוספות יבשות השתמשו ב-30 גרם)
1 חלמון
1.25 כוסות מים פושרים
2.5 כפות ממרח פסטו
4.5 כוסות קמח
1 כף מלח
1 כוס גבינת פקורינו מגוררת
100 גרם צנוברים
אופן ההכנה:
שימו בקערת המיקסר את החלב, פזרו עליו את השמרים והסוכר, ערבבו והניחו כמה עד שהתערובת תוססת.
הוסיפו את החמאה,חלמון, מים ופסטו לתערובת השמרים וערבבו במהירות נמוכה
הוסיפו בהדרגה את הקמח. אחרי הכוס האחרונה הוסיפו את המלח
תנו למיקסר להמשיך ללוש עד שהכל מתחבר ואז הוסיפו את הגבינה והצנוברים. סך הכל זמן לישה מרגע שזה נראה כמו בצק - כעשר דקות. הבצק אמור לצאת גמיש, רך וקטיפתי, מה שזה לא אומר
* אם אין מיקסר, שימו בקערה את הקמח, צרו גומה במרכז, שפכו לתוכה את כל החומרים הרטובים והתחילו ללוש. כדי שילכלך פחות את הידיים התחילו בערבוב עם מזלג או משהו ורק אחר כך עברו לידיים.
הניחו את הבצק בקערה משומנת ושמנו גם אותו בניילון נצמד והניחו כשעתיים להתפחה בטמפרטורת החדר (ורצוי שהחדר הזה יהיה חמים. אם פתאום יחזור החורף תוכלו לחמם מעט (כ-30 מעלות) את התנור, לכבות אותו ואז לשים את הכלי עם הבצק בתוכו.
אחרי שעתיים לשים שוב את הבצק, ובלשים אני מתכוונת שנותנים לו אגרופים כדי שכל האוויר ייצא. יוצרים 2-4 כיכרות (עדיף 4. יותר אסתטי), שאותם שמים על התבנית השטוחה של התנור ומכסים ביריעת ניילון משומנת. מניחים בצד כשעה עד להכפלת הנפח.
מחממים את התנור ל-200 מעלות. מסירים את הניילון מהלחמים ואופים 13-15 דקות. מנמיכים את החום ל-180 ואופים עוד 20 דקות, עד שמשחים ותיפוף על הלחמים מניב צליל חלול ויפה.
מצננים ורק אז פורסים (אין לי מושג למה. לא תמיד אני עומדת בדרישה הזאת).