אף אדם שמשקלו יקר לו לא יחשוב אפילו לרגע לאכול פיצוחים, אבל היום בצעדת הפוסט-פילאטיס שלי חשבתי פתאום שאולי מדובר בהנחה שגויה. כלומר ברור שעדיף לא לאכול כלום בין הארוחות, אבל אם חייבים לאכול משהו, יכול להיות שגרעינים למיניהם הם לא רעיון כל כך רע, ויש הסבר:
קודם כל, טבלאות הקלוריות מתייחסות למשקל הגרעין עצמו, בעוד שכשקונים גרעינים משלמים גם על משקל הקליפה. כלומר אם קניתם 100 גרם גרעינים שחורים, אתם תאכלו רק 50-70 גרם. במילים אחרות: הערך הקלורי המוחלט של הגרעינים נמוך ממה שחושבים.
דבר שני, אכילת פיצוחים קליפתיים דורשת התעסקות, מה שגם מאט את האכילה וגם מספק את הצורך שבגללו אנחנו אוכלים אותם מלכתחילה, כי הרי אף אחד לא אוכל גרעינים כי הוא רעב. בגלל זה, אגב, עדיפים גרעיני אבטיח, שחילוץ החלק האכיל מהם הוא המסובך ביותר.
ודבר אחרון, המלח מצמיא, מה שגורם לשתות יותר, ולשתות זה חשוב (אבל רק מים, אה?)