נתחיל בזה שאתמול היה יום מאוד מוצלח מבחינה קולינרית. את השעות שלפני המשחק העברתי במטבח וכך זכו האנשים במקום שבו התארחתי ללחם עגבניות מיובשות שזכה להצלחה גדולה, לעוגת אוכמניות שאת מתכונה ניתן למצוא פה בצד ולעוגת הקפה שמתכונה יפורט מייד, שניסיתי אתמול לראשונה והיא התגלתה כמאוד מוצלחת. אגב, לביישנים, מופנמים וחרדים חברתית מומלץ מאוד לדעת לאפות. ככה אנשים שהרגע פגשתם ידברו איתכם (וגם יחמיאו לכם, כך שבטחונכם העצמי יעלה) ולא תשבו ערב שלם בפינה כמו עציץ מבוהל, כי אתם נוטים לאילמות במחיצת אנשים שאתם לא מכירים (בממוצע אני צריכה להיתקל באדם חמש פעמים לפני שאתחיל לדבר איתו במשפטים שיש בהם יותר ממילה אחת. אולי בגלל זה אני לא יוצאת לדייטים).
ולענייננו: את המתכון לעוגת הקפה הזאת מצאתי כאן, אלתרתי קלות והרי הוא לפניכם:
המצרכים לבצק (2 תבניות אינגליש קייק):
3 ביצים
½1 כוס סוכר
2 כפות תמצית וניל
שליש כוס קפה חזק (עדיף אספרסו)
200 גרם חמאה רכה
4 כפות ברנדי או קוניאק
1 שמנת חמוצה (או לבן או יוגורט)
1 חבילת קמח תופח קטנה
1 כוס אגוזים קצוצים
המצרכים לתערובת:
2 כפות קקאו, כף קפה טחון, 2 כפות סוכר, קורט הל, קורט קינמון, כף פולי קפה שבורים, כף פולי קקאו שבורים
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל החומרים חוץ מהקמח והתערובת (אפשר להשתמש במעבד מזון עם להב פלדה).
2. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
3. מוסיפים ידנית את האגוזים
4. יוצקים את הבלילה לתבנית. מפזרים מעליה את התערובת ובוחשים אותה בכף פנימה פעם-פעמיים ולא יותר. התערובת אינה צריכה להטמע בבלילה אלא רק "לטבוע" בתוכה באופן חלקי, כדי ליצור אפקט של עוגת שיש.
5. אופים בחום בינוני-גבוה כ-40 דקות עד שעובר את מבחן הקיסם.