לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עניינימים


לראות את התמונה הקטנה
Avatarכינוי: 

בת: 54

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2008    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

7/2008

עוגת שקדים


שוב מדובר באלתור עצבני שלי. מדובר בעוגה דחוסה וגם די נמוכה. מעולה לחובבי השקדים. מי שהם לא אלכוהוליסטים בפוטנציה שיחליפו לפחות חצי מליקר השקדים בחלב, כי בגרסה החמימה שלה מדובר בעוגה שהאלכוהול מאוד מורגש בה (נחכה למחר כדי לראות איך היא בגרסה המצוננת).

המצרכים:
1 כוס שקדיה או ממרח שקדים תואם שעשוי ממאה אחוז שקדים בכבישה קרה
שני שליש כוס סוכר
2 ביצים
חצי כוס ליקר שקדים
שני שליש כוס קמח תופח
100 גרם שקדים טחונים

לקישוט: חצאי שקדים מולבנים

אופן ההכנה:
מערבלים את השקדיה
מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומערבלים כמה דקות
מוסיפים את הביצים אחת אחת
מוסיפים את הקמח ואבקת השקדים והנוזלים. מערבבים רק עד שהתערובת אחידה
שמים בתבנית (עגולה בקוטר 20 ס"מ במקרה שלי), מפזרים מעל שקדים לקישוט
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (ובמקרה שלי: חיממתי ל-180 ואפיתי ב-160) כחצי שעה, עד שעובר את מבחן הקיסם

המושחתים במיוחד בין הקוראים מוזמנים להכין קצפת בצד להגשה

עדכון מהבוקר: טעם האלכוהול הדומיננטי נעלם ועכשיו זו פשוט עוגה בטעם מרציפן. יאמי!

 

עדכון 2: ברגע שלימונים יפסיקו להיות שווים את משקלם בזהב נראה לי שקליפת לימון מגוררת תהיה תוספת מאוד נעימה לעוגה הזאת.




נכתב על ידי , 25/7/2008 21:22   בקטגוריות קדימה אוכל  
16 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אברשה תמיר (האלוף האמיתי) ב-29/7/2008 23:55



280,327
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmichaly אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על michaly ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)