שוב מדובר באלתור עצבני שלי. מדובר בעוגה דחוסה וגם די נמוכה. מעולה לחובבי השקדים. מי שהם לא אלכוהוליסטים בפוטנציה שיחליפו לפחות חצי מליקר השקדים בחלב, כי בגרסה החמימה שלה מדובר בעוגה שהאלכוהול מאוד מורגש בה (נחכה למחר כדי לראות איך היא בגרסה המצוננת).
המצרכים:
1 כוס שקדיה או ממרח שקדים תואם שעשוי ממאה אחוז שקדים בכבישה קרה
שני שליש כוס סוכר
2 ביצים
חצי כוס ליקר שקדים
שני שליש כוס קמח תופח
100 גרם שקדים טחונים
לקישוט: חצאי שקדים מולבנים
אופן ההכנה:
מערבלים את השקדיה
מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומערבלים כמה דקות
מוסיפים את הביצים אחת אחת
מוסיפים את הקמח ואבקת השקדים והנוזלים. מערבבים רק עד שהתערובת אחידה
שמים בתבנית (עגולה בקוטר 20 ס"מ במקרה שלי), מפזרים מעל שקדים לקישוט
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (ובמקרה שלי: חיממתי ל-180 ואפיתי ב-160) כחצי שעה, עד שעובר את מבחן הקיסם
המושחתים במיוחד בין הקוראים מוזמנים להכין קצפת בצד להגשה
עדכון מהבוקר: טעם האלכוהול הדומיננטי נעלם ועכשיו זו פשוט עוגה בטעם מרציפן. יאמי!
עדכון 2: ברגע שלימונים יפסיקו להיות שווים את משקלם בזהב נראה לי שקליפת לימון מגוררת תהיה תוספת מאוד נעימה לעוגה הזאת.
