לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עניינימים


לראות את התמונה הקטנה
Avatarכינוי: 

בת: 53

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2010    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

שבלולי קינמון


אני פה רק בשביל הריח. נכון שגם הטעם מעולה, אבל הריח של בצק שמרים בתנור הוא אחד הדברים הכי טובים בעולם.

אז במסגרת ההתמכרות החדשה שלי לשמרים, הכנתי היום שבלולי קינמון, שאת המתכון המקורי שלהם מצאתי כאן.

 

מובן שוויתרתי על הציפוי. יש גבול. גם ככה המתכון הזה מפוצץ בחמאה. אבל בשלב המילוי אילתרתי כהרגלי:

אופציה ראשונה, בגלל שזה מיועד גם לילדים, עשיתי עם אבקת קקאו במקום קינמון.

 

אופציה שנייה עשיתי עם קינמון, אבל במקום למרוח את הבצק המרודד בחמאה, מרחתי אותו בשקדייה ונוסף על הסוכר והקינמון הוספתי גם שקדים טחונים.

 

אופציה שלישית דורשת לסור לחנויות כמו 4שף. שם קניתי שבבי קרמל ושבבי קוקוס קלוי, ערבבתי אותם יחד עם קצת סוכר וזה היה המילוי (+החמאה שמורחים בהתחלה)

אין תמונות כי המצלמה בתיקון, אבל יצא מאוד יפה ושבלולי לתפארת.

נכתב על ידי , 17/10/2010 21:25   בקטגוריות קדימה אוכל  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



צ'אטני דלעת וצימוקים


אם יש משהו שתמיד אהבתי בכל מקומות העבודה שלי, אלה השיחות על אוכל. בכל מקום יש תמיד כמה בשלנים ובכל יום חמישי ו/או ראשון תמיד יש שיחות על אוכל. דווקא מקום העבודה הנוכחי קצת חלש בתחום הזה, אבל בקצה המסדרון יש חדר ובו יושבות בנות שאיתן אני יותר יכולה לנהל שיחות על מתכונים. אחת מנשות קצות המסדרון היא יעל, העורכת הגרפית של מגזין "את גורמה" (המצורף ל"את", כמובן). לפני כשבוע היא שאלה אותי אם אני אוהבת ומכינה ריבות וסיפרה לי על מתכון שהיא ניסתה מתוך הגיליון האחרון. טעמתי, התלהבתי ובאתי לשתף גם אתכם בחוויה.

אז קודם כל לא מדובר בריבה אלא בצ'אטני. צ'אטני דלעת וצימוקים ליתר דיוק. להלן המתכון כפי שהופיע בעיתון (ומכיוון שתלשתי רק את העמוד הספציפי שלו, שהוא חלק מכמה מתכוני דלעת, אני לא יודעת למי מגיע קרדיט עליו, אבל אעדכן מחר) בתוספת הערות והארות שלי. ואגב, עשיתי אותו פעמיים, כי בפעם הראשונה, מסיבות עלומות כלשהן, לא הצליח לי. כלומר זה התבשל יותר  מדי ועל אש גבוהה מדי ונהיה, אהם, מעט קשוח מדי. אבל כמו מי שנפל מסוס, מיהרתי לעשות עוד ניסיון, שהפעם כן הצליח (כלומר הפעם יצא קצת דליל, אבל אולי לילה במקרר ייצב אותו). בכל מקרה, בשבת אתן דוגמית לגיסתי ההודית, שאולי תעביר אותה לאמה, ואז אקבל אישור סופי האם הבאתי כבוד לעם ההודי.

המצרכים:

חצי קילו דלעת כתובה ובשלה, נקייה מקליפה וגרעינים
2 כפות שמן
6 שיני שום פרוסות
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 כפית גרגירי כוסברה
2 תרמילי הל סדוקים
2 כפיות גדושות תערובת תבלינים גאראם מסאלה
1 כפית צ'ילי יבש גרוס גס (1)
חצי כוס צימוקים כהים גדולים
חצי קילו סוכר לבן
מיץ סחוט משני ליים או לימונים בינוניים (2)
1 כפית מלח (3)

אופן ההכנה:

1. חותכים את הדלעת לקוביות בגודל 2 על 2 ס"מ.
2. מחממים את השמן בסיר שטוח בעל תחתית כבדה ומזהיבים קלות שום וג'ינג'ר. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים עוד דקה.
3. מוסיפים לסיר את הדלעת והצימוקים, מכסים בסוכר, יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים את המלח. מביאים לרתיחה בעדינות על להבה נמוכה מבלי לבחוש (4).
4. כשכל הסוכר נמס והמסה רותחת קלות, מגבירים את הלהבה למקסימום ובוחשים פעם אחת למיזוג הטעם. ממשיכים להרתיח עוד כעשרים דקות תוך בחישה עדינה מדי פעם כדי למנוע ידבקות ושריפת הצ'אטני בתחתית הסיר (5).
5. לאחר 20 דקות מעבירים את הצ'אטני בעודו חם לצנצנת מעוקרת ושומרים בקירור (6).

הערות והארות:

1. כששמים כפית צ'ילי זה יוצא חריף. לא חרפרף, לא מעט חריף.  חריף!!! ולכן, אם אתם לא לגמרי אוהבי חריף, מומלץ להסתפק בחצי כפית.
2. לפני סחיטת הלימונים גם גיררתי את קליפתם והוספתי גם את זה (עוד לא נולד המאכל שיש בו לימון וגרידת לימון לא הוסיפה לו).
3. מכיוון שאני מגלה סימנים של הנסיכה על העדשה בכל הקשור למלח בתבשילים/מאפים מתוקים, ומספיק שיהיה גרגר מלח אחד כדי שארגיש בו, ויתרתי על הסעיף הזה.
4. השלב הזה לוקח את הזמן שלו. לא להתייאש ולא לחשוב שצריך להוסיף עוד נוזלים. לי זה לקח 25 דקות, ואצלכם זה תלוי בסיר ובלהבה.
5. כאמור, בניסיון הראשון נשרף לי הסוכר יותר מדי ואחרי הקירור זה נהיה אבן, אז בפעם השנייה מלכתחילה הכל היה על להבה נמוכה יותר. אחרי 20 דקות זה עוד נראה נוזלי לגמרי, אז נתתי לזה עוד 5 דקות ואז הפסקתי מהפחד. מחר בבוקר נדע אם באמת יצא נוזלי מדי או שהקירור יצמיג את זה קצת. בכל מקרה עדיף נוזל על אבן.
6. מעולם לא עיקרתי צנצנת ולא הייתה לי כוונה להתחיל בזה עכשיו, אבל הצנצנת הייתה במדיח לפני כן.

בתיאבון 

 

עדכון 21.9:

הקרדיט למתכון מגיע לעופר מעוז, השף הראשי של בראף קייטרינג, וגם אחרי לילה במקרר זה עדיין דליל למדי, משהו שדומה לרוטב צ'ילי מתוק, אבל שמתי כמה טיפות על הבשר ואורז שלקחתי לעבודה ומדובר בשדרוג מעולה.

 



צילום: מיכאל זילברמן (ומי שיעשה שימוש בתמונה ללא רשות, ייתבע!)

נכתב על ידי , 20/9/2010 21:03   בקטגוריות קדימה אוכל  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מקומה של האישה הזאת במטבח


היום ביליתי באפיות (+בישול מרק ארטישוק ירושלמי אחד) של שני דברים שראיתי בתוכניות בטלוויזיה. יצא מעולה ביותר, אז באתי לספר.

הדבר הראשון, שאפיתי כבר בבוקר, הוא ריבועי שקדים ולימון שראיתי בתוכנית העלומה "מתכון בטוח" (עד עכשיו זה שודר בשבת לפני "סודות מתוקים". לא ברור מה יהיה מהשבוע הבא). ברור שאלתרתי - קצת בכוונה והרבה בגלל אילוצים - אז שימו לב.

המצרכים לבצק:
150 גרם חמאה או שמן קוקוס (נחשו במה אני השתמשתי)
0.5-0.75 כוס אבקת סוכר (המתכון המקורי דיבר על כוס שהיא 120 גר'. אני השתמשתי ב-100 גר' ויצא מתוק מדי, אז 60 גר' זה חצי כוס ו-90 זה 0.75 כוס. תחליטו לבד)
כף מיץ לימון
כפית וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
1 חלמון
1.5 כוסות קמח

המצרכים לציפוי:
1 חלבון
קליפה מגוררת מעוד חצי לימון
50-100 גרם שקדים טחונים (ממילא זה נמכר בשקיות של 100 גר'. תשתמשו בכמה שצריך
רבע כוס סוכר רגיל
אופציה מומלצת מאוד (למרות שטרם נוסתה): כפית ג'ינג'ר טחון

אופן ההכנה:
מכינים בצק מחומרי הבצק. מכינים מהבצק גליל או שניים בקוטר שבו תרצו את העוגיות (כן, הריבועים הפכו אצלי לעיגולים), עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לחצי שעה לפחות (אפשר יותר ולדעתי גם אפשר להקפיא את הגלילים ולהוציא בעת הצורך).

הוציאו מהמקרר, חתכו את הגלילים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר ושימו בתבנית (ששמתם בה קודם נייר אפייה, כן?)

מרחו כל עוגייה בחלבון

פזרו על כל עוגייה שקדים טחונים

פזרו על כל עוגייה תערובת של סוכר לבן וקליפה מגוררת מחצי לימון. אם אתם אוהבים ערבבו לתערובת גם ג'ינג'ר. זה לגמרי ישפר את העוגיות.

הכניסו לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואפו עד שמשחים.





המתכון השני, שמצטנן ברגעים אלה, נלקח מהתוכנית של קרין גורן, אבל זה דווקא מתכון מלוח. היא קראה לזה "בית לזית", ולמרות המהות האייטיזית שלו, זה טעים בצורה שלא תאמן.

בניגוד לריבועי השקדים ולימון שעיגלתי, כאן עשיתי הכל במדויק לפי המתכון, ואתם מוזמנים גם. אבל אני מזכירה שבכל המתכונים המתוקים של גורן יש להפחית את כמות הסוכר בחצי.

 

בעצם כן צריך להקפיד על משהו שלא כתוב במתכון המקורי: לפני תחילת ההכנה הרתיחו את הזיתים במים נקיים כדי להוציא מהם את המרירות.

בתיאבון






נכתב על ידי , 29/12/2009 20:52   בקטגוריות קדימה אוכל  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של נדב פרץ ב-30/12/2009 11:32
 



סלט קינואה, רימונים, פטרוזיליה, בצל סגול, גזר, נבטי חמניות וצנוברים


הכותרת מספיק ברורה או שאתם רוצים מתכון? רק הקינואה מבושלת, השאר טרי,ומדובר בסלט קר.

ואגב, יש עכשיו בשווקים רימונים ענקיים ומעולים. אל תשאירו אותם על המדפים.




נכתב על ידי , 28/10/2009 21:20   בקטגוריות קדימה אוכל  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של michaly ב-29/10/2009 19:57
 



מרק קישואים (רגע, אל תברחו. זה טעים)


צחקנו, נהנינו והגיע הזמן לחזור לאוכל לאנשים שפויים, שהוא גם טעים, גם בריא וגם דיאטטי לעילא.

 

וזה הולך ככה:

 

המצרכים לסיר גדול (ושזה לא יפחיד אתכם. מרק, כידוע, מחזיק מעמד הרבה זמן במקרר ואף משתפר):

 

2 בצלים גדולים

6 קישואים

2-3 תפוחי אדמה

חצי צרור שמיר

רבע צרור פטרוזיליה

מלח

פלפל

אבקת מרק (לא חייבים)

קצת כמון

אגוז מוסקט

 

מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמשקיף, מוסיפים את הירקות (לקלף ולחתוך קודם, כן?) והעשבים, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. אחרי שרתח מוסיפים את שאר התבלינים.

 

אחרי שכל הירקות מתרככים טוחנים את המרק. מי שאוהב קצת דברים נגיסים במרק שלו יכול להוציא חלק מהירקות לפני הטחינה ולהחזיר אותם לאחר מכן. הצעת הגשה: לפזר למעלה זרעי דלעת קלויים קלות.

 

וקבלו גם טיפ דיאטטי על הדרך: אכילת מרק טחון כמנה ראשונה עוזר מאוד להורדה במשקל. קראו על זה עוד פה וגם פה.

 

 

נכתב על ידי , 27/10/2009 13:26   בקטגוריות קדימה אוכל  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של michaly ב-28/10/2009 21:26
 



סוג של עוגיות ריבה


הכוונה המקורית שלי היתה להכין את המתכון הזה, כי אתם הרי כבר יודעים כמה הבלוג מעריץ את רוני ונציה ומתכוניה, אלא שמספר פאשלות (שלי) שעוד ידונו בוועדת חקירה מיוחדת גרמו לכך שהבצק לא היה במצב של לרדד ולקרוץ ממנו עוגיות, אלא גוש מתפורר, אבל לא היתה לי שום כוונה לבזבז משהו שמורכב מחמאה (ויתרתי על המרגרינה. זה פוגע ברגשותיי להכניס מרגרינה הביתה), אבקת סוכר, חלמונים, וניל וקמח - גוש מתפורר ככל שיהיה.

אז לקחתי תבניות חד פעמיות קטנות שבמקרה רכשתי יום קודם (ומשמשות אותי בדרך כלל כמבחן לעוגות שאני עושה בפעם הראשונה. בשביל לא לטעום מהעוגה המוכנה, שבדרך כלל מיועדת לאירוע כזה או אחר, ליד התבנית הגדולה אני ממלאה תבנית אחת קטנה מתערובת העוגה וכך מגלה איך היא יצאה) מעכתי בתוכן שכבה דקה של הבצק, מרחתי מעל שכבה של ריבה (וכן, אני יודעת שבעוגיות הריבה המקוריות הריבה לא נכנסת לתנור) ומעליה פוררתי עוד קצת מהבצק.

הכנסתי לתנור לכחצי שעה, הצלחתי איכשהו להתאפק ולא לאכול אותן חמות (כי ריבה חמה, יודע כל מי שחימם מתישהו סופגניה במיקרו ליותר מחמש שניות, יכולה לגרום לנזקים גדולים) והבוקר גיליתי כי הם יצאו מופלאות בדיוק כמו שדמיינתי.

חשוב לציין, אגב, שחלק מהצלחתן יש לזקוף לריבה שבה השתמשתי, ריבת יין של יקב תשבי, מוצר נפלא שחבל שגיליתי רק עכשיו. העוגיות הכהות נעשו עם ריבת סנגרייה והבהירות עם ג'לי ריזלינג (שקצת נזל בגלל המרקם), שניהם מהממים גם לאכילה בכפית. ומצד שני, העוגיות האלה יעבדו מצוין עם כל קונפיטורה. בניגוד לעוגיות הריבה הסנדוויצ'יות, שדורשות ריבה חלקה, כאן יתקבלו בברכה&nbsp; חלקי גוויות של פירות.

שתהיה שבת מקסימה.


לפני הבילוי בתנור


אחרי
נכתב על ידי , 3/10/2009 08:26   בקטגוריות קדימה אוכל  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של michaly ב-5/10/2009 07:58
 



בורקס במבה


כמובטח, קבלו את המתכון למילוי מהמם במיוחד לבורקס. אפשר לדעתי גם להשתמש בו ללזניה, אם כי לא ניסיתי.

 

המצרכים:

1 שקית במבה קטנה גרוסה/טחונה

1 גביע קוטג'

1 ביצה

חופן נדיב של גבינה צהובה מגוררת

חצי כף אבקת מרק עוף

קורט פלפל לבן

(אופציה שלא נוסתה: צנוברים)

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים ומשתמשים במה שיצא כמילוי לבורקס בצורה האהובה עליכם. אני השתמשתי בריבועי בצק עלים שמכל אחד מהם עשיתי שבלולצ'יק שחתכתי לשלושה שבלולונים קטנים. שימו לב לא לשים יותר מדי מילוי, כי יש לו נטייה לנזול אל מחוץ לבצק (ולא שזה רע).

 

מורחים בביצה טרופה

 

מפזרים שומשום

 

אופים ב-180 מעלות עד שמוכן

 

אפשר להכין מראש ולהקפיא לפני האפייה ואז רק להוציא, למרוח ביצה ושומשום ולאפות.



נכתב על ידי , 1/10/2009 13:34   בקטגוריות קדימה אוכל  
19 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ???`??`????`????????T?? ב-7/1/2015 10:26
 



קיגל עם גבינה


(או פשטידת אטריות, גבינה וצימוקים למגגלים ולשומרי מסורת האוכל)

רציתי פעם אחת לטעום קיגל קלאסי, אבל לא מצאנו חניה אתמול בבני ברק מחוץ ל"בית האוכל היהודי", וא נזכרתי שפעם קניתי קופסה של אטריות והיה מודפס עליה מתכון לפשטידת אטריות מתוקה שהיתה מוצלחת, ולכן החלטתי שזה מה שאעשה.

אלא שלא מצאתי את המתכון ובסופר היו רק אטריות ביצים בשקית, אז החלטתי לאלתר על פי הידע והנסיון שלי וכן על פי מתכונים דומים ברשת. יצא כל כך מוצלח שזה לא חוקי ליהנות כל כך מאוכל ביום כיפור. אם אתם אנשים מאמינים אתם רשאים להאמין שהכנתי את זה לסעודה שאחרי הצום.

המצרכים (לתבנית פיירקס 26X20 ולגובה פשטידה כ-4 ס"מ):
חצי שקית צימוקים שהושרו כמה שעות קודם בצ'ויה או ביין מוסקט לקינוח, ללא נוזלי ההשרייה (שאותם שותים בכיף אחר כך)
200 גרם אטריות ביצים שטוחות בינוניות
50 גרם חמאה
1 קופסה ריקוטה
שליש כוס דבש (ולמי שאוהב הרבה מתוק אפשר חצי כוס)
חצי כפית קינמון (ואצלי זה כמובן היה תערובתתבלינים שכוללת, מלבד הקינמון, גם ציפורן, פלפל אנגלי, הל ואגוז מוסקט)

* הערה חשובה: תכננתי להוסיף לזה 2 ביצים, אבל שכחתי. אולי בגלל ששתיתי את הצ'ויה כבר בהתחלה. יצא מעולה גם ככה, אבל אם תוסיפו ביצים אולי תוכלו להפחית מכמות החמאה. מצד שני זה יהיה פחות טעים.

אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות עד שיתרככו ומסננים
מערבבים אותן עם החמאה
מוסיפים את שאר המצרכים
מכניסים לתנור/טוסטר אובן לכחצי שעה ב-180-200 מעלות, עד שמשחים. אם אתם רואים שנהיה מהר שחום מלמעלה והלמטה פחות עשוי, שימו נייר כסף.




נכתב על ידי , 28/9/2009 13:58   בקטגוריות קדימה אוכל  
8 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-23/11/2009 14:24
 



עוגת אגוזים


זוכרים שחיפשתי פה בבהילות את המתכון לעוגת הפראלין של רוני ונציה? אז בסוף נמצא גזיר העיתון המיוחל (ובינתיים המתכון עלה לאינטרנט), והיום, לרגל משחקה של חיפה, הכנתי אותה, עם כמה שינויים קטנים.

בתור התחלה, תשכחו ממחית פראלין שנמכרת בחנויות המתמחות. במקומה פשוט אפשר להשתמש בנוטלה. זה בדיוק מה שאני עשיתי.

דבר שני, כתוב להשתמש בכוס אגוזים שהם בערך 130 גרם. ההמלצה שלי היא לקנות שקית שמכילה 200 גרם, ואת יתרת האגוזים לשים כמו שהם בעוגה, שיהיה בה משהו נגיס.

דבר שלישי, אני השתמשי בחצי כוס ועוד שמינית כוס של שמן קוקוס במקום חמאה, זה נתן לזה ארומה נפלאה.

דבר רביעי, זמן האפייה בערך כפול ממה שנכתב במתכון המקורי. לפחות זה מה שהיה אצלי. היו ערניים ומוכנים עם הקיסם ביד.

אה, וכמובן קמח תופח במקום מה שכתוב שם.

בהצלחה.

המרכיבים ‭:(קייק שילגניא תינבתל)

1 כוס ‭130)‬ גרם) אגוזי לוז קלויים וקלופים

1 ו‭1/4-‬ כוסות ‭175)‬ גרם) קמח תופח

125 גרם חמאה רכה / חצי כוס + שמינית כוס שמן קוקוס

‭3/4‬ כוס ‭150)‬ גרם) סוכר

‭1/4‬ כוס נוטלה

3 ביצים

1 ו‭1/4-‬ כפיות תמצית וניל טהור


אופן ההכנה: 

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭160)‬ מעלות).
  2. במכל מעבד מזון טוחנים את האגוזים עם ‭1/4‬ כוס מהקמח, עד לקבלת אבקה (לא לעבד יותר מדי, כדי שהתערובת לא תהפוך למחית).
  3. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר בעזרת הוו השטוח, עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה. לבסוף מוסיפים את הווניל. 
  4. מנפים ביחד לקערה בינונית את כוס הקמח שנותרה. מוסיפים פנימה את האגוזים הטחונים ומערבבים היטב. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת האגוזים לתוך בלילת הבצק ומערבלים מעט, רק עד לקבלת תערובת אחידה. 
  5. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת  ואופים כשעה עד שהעוגה בצבע זהוב וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי (אם העוגה משחימה מדי, מכסים בנייר אלומיניום רופף‭.(‬ מצננים בתבנית על רשת 10 דקות, מסירים את התבנית וממשיכים לצנן על רשת.

נכתב על ידי , 19/8/2009 18:48   בקטגוריות קדימה אוכל  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של בילי ב-21/8/2009 19:27
 



עוגיות שוקולד צ'יפס ושיבולת שועל


שוב רוני ונציה עשתה את זה והביאה מתכון מהמם לעוגיות שוקולד צ'יפס ושיבולת שועל. נסו ותהנו, רק שימו לב לכמה הערות קטנות:

 

אפשר פשוט להשתמש בקמח תופח במקום להוסיף לקמח אבקת אפייה וסודה לשתייה. זה מה שאני עשיתי.

 

ויתרתי גם על המלח, כי אתם כבר יודעים שבלוטות הטעם שלי רגישות מדי.

 

הוספתי גם כפית מתערובת התבלינים שלי שכוללת קינמון, הל, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט וקצת ציפורן. אפשר להסתפק פשוט בחצי כפית קינמון.

 

קחו ברצינות את ההוראה לשמור על מרווחים גדולים בין העוגיות. הן מאוד מתרחבות. מהסיבה הזאת גם כדי להכין עוגיות קטנות, כי אחרת הן יוצאות אחר כך נורא גדולות.

 

לא ניסיתי כי לא היה לי בבית, אבל אני משוכנעת שאגוזים שבורים (רצוי פקאן, אבל גם לוז או מלך יעבדו) ישפרו מאוד את העוגיות.

 

לחובבי הז'אנר יתאימו גם צימוקים שהושרו מבעוד מועד בברנדי (או לא הושרו, אבל אז מה הטעם).

 

בתיאבון.

נכתב על ידי , 5/8/2009 11:59   בקטגוריות קדימה אוכל  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אחת ט' ב-5/8/2009 14:39
 




דפים:  
280,300
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmichaly אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על michaly ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)