# אלמה מאהלר, ואין דרך עדינה להגיד את זה, הייתה מזדיינת.
# ולא שזה רע. בזכות כל הגברים שנהו אחריה, אהבו אותה ואחר כך נשברו כשבגדה בהם או עזבה אותם, קיבלנו את ההצגה "אלמה", שמתארחת החודש בירושלים, וכדאי שתמהרו ותלכו לצפות בה.
# אחד הגברים האלה, שכמו שאמר בראיון ל"אולפן שישי" לפני שבועיים "התחיל עם גוסטב מאהלר וגמר עם אלמה" (וכנראה לא היה היחיד שזה קרה לו), הוא יהושע סובול, שלמזלו (או לצערו) לא זכה להכיר את אלמה בחיים, כי הוא לגמרי עונה לפרופיל של הגברים האהובים עליה, שהיו יוצרים (וגם, כבונוס, נראה הרבה יותר טוב מרובם). סובול רצה לכתוב מחזה על גוסטב מאהלר, אבל במהלך התחקיר גילה שאלמנתו הרבה יותר מעניינת ממנו.
# וכך נולדה "אלמה", שלמרות שהוגדרה קודם כהצגה, יותר נכון לכנות אותה אירוע. הצופים במחזה מתכנסים במוזיאון בית המחתרות הירושלמי מרובה החדרים, מתכבדים בשמפניה (או קווה. למה להיות קטנוניים?), שומעים מאלמה המבוגרת (אביבה מרקס) כי היא חוגגת את יום הולדתה ה-130 ומכאן והלאה מתפצלת העלילה למגוון החדרים וכולם, השחקנים והצופים, מתרוצצים ביניהם. בכל חדר ובכל חלל יש התרחשות אחרת, שמתארת קטע קצר מחייה של אלמה או מחייהם של מי מהגברים שלה. לשם כך, אגב, יש שלוש שחקניות שמגלמות את אלמה בצעירותה, ועוד אחת בזקנתה. ומשום כך אין שום סיכוי שתספיקו לראות הכל בפעם אחת. זה קצת עניין של הימור. את סצנת שלושת הבעלים המצוינת, למשל, ראינו רק חמישה אנשים ויהושע סובול אחד, וההפסד כולו של מי שלא היה שם.
# ובאמצע יש גם ארוחה. לא רעה בכלל. כדורי הבשר אמנם קצת מלוחים מדי, אבל הפרגיות בגריל ופילה הסלמון בשמן זית מצוינים, וגרטן תפוחי האדמה בחלב קוקוס מושלם. על שטרודל התפוחים מומלץ לוותר ולהתרכז בטרין השוקולד המוצלח ממנו פי כמה.
# להלן כמה עצות חשובות בבואכם לצפות ב"אלמה":
1. בואו עם נעליים נוחות. המבנה הרעוע למדי והמעברים התכופים מחדר לחדר לא מאפשרים להסתובב שם עם סטילטו, עם כל הרצון לדפוק הופעה.
2. מומלץ לעשות שיעורי בית. לא חובה, אפשר גם לקרוא אחרי המופע על כל המעורבים בחייה של אלמה, אבל יותר נחמד להגיע עם ידע מוקדם.
3. למרות שמדובר בירושלים, שתמיד קר בה עם כל האוויר ההרים הצלול כיין שלה, בתוך המבנה אין מיזוג והצפיפות מייצרת חום ולכן מומלץ ללבוש משהו קצר עם איזה של בהישג יד.
# והכי חשוב להצטייד בג'י.פי.אס אמין. עשרה קבין של היגיון תחבורתי ירדו לעולם, וירושלים לא קיבלה אפילו אחד מהם.
עוד על אלמה תוכלו לקרוא כאן.
עדכון מצחיק: מתברר שגולשי אקספלורר ראו עד עכשיו רק את הסעיף הראשון. זה יכול להסביר שתיים מהתגובות. אז הנה עכשיו הכל ותעברו כבר לפיירפוקס.
ובעניין אחר לגמרי: חלמתי שאמא שלי מכינה לי בורקס עם בצל ואז התעוררתי ונזכרתי שבכלל אין דבר כזה בורקס עם בצל וממש לא ברור למה. מכיוון שאני שוב במשמעת קלורית לא אוכל לנסות את זה בעצמי, אבל למה שאתם לא תכינו בעצמכם בורקס כזה?
עקרונית הייתי מסתפקת פשוט בבצל מטוגן ותו לא, אבל מכיוון שזה יהיה קצת מוזר מבחינה מרקמית, אני מציעה להפוך את זה לבורקס תפו"א ובצל, כלומר פירה עם בצל מטוגן. הכינו פירה, הוסיפו לו כמות מכובדת של בצל מטוגן ומלאו בתערובת בצק עלים. או שתאכלו את זה ככה. גם טעים.