לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

עניינימים


לראות את התמונה הקטנה
Avatarכינוי: 

בת: 54

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2009    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

12/2009

עניינימים של כסף קטן


 לפני כשבוע וחצי, בשעה 22:10, קיבלתי סמס שאומר לי להתקשר דחוף לבטחון של לאומי קארד. מכיוון שכבר ישנתי, ראיתי את הסמס רק בשבע בבוקר למחרת ואז התקשרתי. הם סיפרו לי שבשעה 22:00, עשר דקות לפני שקיבלתי את הסמס, נעשה ניסיון להשתמש בכרטיס האשראי שלי כדי לקנות משהו באינטרנט והם חשדו שזאת לא אני. אישרתי שזאת אכן לא אני ושאלתי במה מדובר. נאמר לי שנעשתה רכישה בסכום של 19 דולר באיזה אתר צרפתי. מכיוון שרק התעוררתי מהשינה לא חקרתי מה בדיוק קנו, אבל אני מלאת התפעלות מזה שמייד עלו על זה שמדובר בקנייה בעייתית, למרות הסכום הנמוך. הכרטיס, אגב, בוטל מייד.

 

 הלכתי היום לסופר פארם לקנות משחת שיניים לילדים, וראיתי שבסדרת אורביטול קידס יש שתי משחות - אחת בטעם מיץ ענבים (ולא, חלילה, בטעם ענבים, כי הרי כולם יודעים שלמיץ ענבים אין טעם של ענבים) והשנייה בטעם תות. שתיהן עלו 9.99 שקלים, אלא שזאת עם הענבים שקלה 70 גרם וזאת עם התות 140 גרם. מישהו רוצה לנחש מה הסיבה להבדל השערורייתי? נכון מאוד. על הקטנה היה ציור של בוב ספוג.

 

 אבל החזירו לי עודף של 10 אגורות על העשרה שקלים שנתתי. כידוע, המטבע הכי קטן הוא של 10 אגורות ולכן אסור לנקוב במחירים שנגמרים ב-99 אגורות. אני מניחה שהסיבה לזה היא כדי שאפשר יהיה לתת עודף. נגד הרמאות הפסיכולוגית שנועדה לגרום לאנשים לחשוב שזה יותר 9 מ-10 אין מה לעשות בכל מקרה.

 

 רכשתי השבוע חופשי חודשי לחודש ינואר ונאלצתי לשלם עליו 11 שקלים יותר. בעיתון נכתב כי מחירי התחבורה הציבורית עלו ב-4.4 אחוז בממוצע, אבל לרוכשי חופשי חודשי במרכז הארץ מדובר בתוספת של כמעט 5.4 אחוז. נסיעה בודדת, אגב, שעד עתה עלתה 5.5 שקלים, תעלה החל בינואר 5.8 שקלים, כלומר עליה של 5.45 אחוז. קטן אך לא נעים.

 

 גם עמלות הבנקים הן קטנות ולא נעימות, אבל במקרה הזה יש מי שמנסה לעשות משהו.

נכתב על ידי , 30/12/2009 10:43  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-16/1/2010 17:25
 



מקומה של האישה הזאת במטבח


היום ביליתי באפיות (+בישול מרק ארטישוק ירושלמי אחד) של שני דברים שראיתי בתוכניות בטלוויזיה. יצא מעולה ביותר, אז באתי לספר.

הדבר הראשון, שאפיתי כבר בבוקר, הוא ריבועי שקדים ולימון שראיתי בתוכנית העלומה "מתכון בטוח" (עד עכשיו זה שודר בשבת לפני "סודות מתוקים". לא ברור מה יהיה מהשבוע הבא). ברור שאלתרתי - קצת בכוונה והרבה בגלל אילוצים - אז שימו לב.

המצרכים לבצק:
150 גרם חמאה או שמן קוקוס (נחשו במה אני השתמשתי)
0.5-0.75 כוס אבקת סוכר (המתכון המקורי דיבר על כוס שהיא 120 גר'. אני השתמשתי ב-100 גר' ויצא מתוק מדי, אז 60 גר' זה חצי כוס ו-90 זה 0.75 כוס. תחליטו לבד)
כף מיץ לימון
כפית וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
1 חלמון
1.5 כוסות קמח

המצרכים לציפוי:
1 חלבון
קליפה מגוררת מעוד חצי לימון
50-100 גרם שקדים טחונים (ממילא זה נמכר בשקיות של 100 גר'. תשתמשו בכמה שצריך
רבע כוס סוכר רגיל
אופציה מומלצת מאוד (למרות שטרם נוסתה): כפית ג'ינג'ר טחון

אופן ההכנה:
מכינים בצק מחומרי הבצק. מכינים מהבצק גליל או שניים בקוטר שבו תרצו את העוגיות (כן, הריבועים הפכו אצלי לעיגולים), עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לחצי שעה לפחות (אפשר יותר ולדעתי גם אפשר להקפיא את הגלילים ולהוציא בעת הצורך).

הוציאו מהמקרר, חתכו את הגלילים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר ושימו בתבנית (ששמתם בה קודם נייר אפייה, כן?)

מרחו כל עוגייה בחלבון

פזרו על כל עוגייה שקדים טחונים

פזרו על כל עוגייה תערובת של סוכר לבן וקליפה מגוררת מחצי לימון. אם אתם אוהבים ערבבו לתערובת גם ג'ינג'ר. זה לגמרי ישפר את העוגיות.

הכניסו לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואפו עד שמשחים.





המתכון השני, שמצטנן ברגעים אלה, נלקח מהתוכנית של קרין גורן, אבל זה דווקא מתכון מלוח. היא קראה לזה "בית לזית", ולמרות המהות האייטיזית שלו, זה טעים בצורה שלא תאמן.

בניגוד לריבועי השקדים ולימון שעיגלתי, כאן עשיתי הכל במדויק לפי המתכון, ואתם מוזמנים גם. אבל אני מזכירה שבכל המתכונים המתוקים של גורן יש להפחית את כמות הסוכר בחצי.

 

בעצם כן צריך להקפיד על משהו שלא כתוב במתכון המקורי: לפני תחילת ההכנה הרתיחו את הזיתים במים נקיים כדי להוציא מהם את המרירות.

בתיאבון






נכתב על ידי , 29/12/2009 20:52   בקטגוריות קדימה אוכל  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של נדב פרץ ב-30/12/2009 11:32
 



חיים ב-17 הברות


בלוגים זוגיים
זה ממש לא לעניין
חוץ משלנו

נכתב על ידי , 11/12/2009 22:45  
14 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של איילת שמשיה כחלחלת ב-30/12/2009 12:57
 



סכין של בנות (עניינימים של צרכנות מטבח)


מהפעם הראשונה שבה המטבח שלי הפך מהחדר ההוא שבו נמצא הקומקום לחדר שממש עובדים בו היתה לי בעיה עם סכינים. סכינים טובים הם בדרך כלל גדולים מדי או כבדים מדי (ולרוב שניהם) ואילו רוב עבודת המטבח שלי כוללת חיתוך ירקות ותו לא. ובכן, אני מאושרת לבשר לכם שהבעיה נפתרה, וכה לחי לחברת Silvermark ולאורגניק מרקט ששם נמצא הסכין (ואמנם הוא עולה כאן 30 שקלים במקום ה-5 דולר שיש באינטרנט, אבל לא נתקטנן על זה עכשיו).

 

למה דווקא הסכין הזה? קודם כל כי הוא חותך מעולה. הייתם צריכים לשמוע את קריאות ההתפעלות שלי - "כמו חמאה" - שהעדים היחידים להן היו הבצלים הגדולים שהוקרבו לסכין הזה כסיפתח. דבר שני הוא מגיע בצבעים מעולים, כולל הלהב. מובן שרכשתי את הסכין האדום, אבל אולי בהמשך אקנה עוד אחד בצבע אחר (ראו טיפ מטבחי מס' 1). הוא גם מגיע עם כיסוי חביב שאמור לשמור עליו כשהוא נח במגירה (למישהו יש מושג אם המציאו כיסוי סכין שגם משחיז, כך שכל הכנסה והוצאה של הכיסוי גם תורמת שיוף קל לסכין? אם לא, זה הזמן). והוא קטן, ממש קטן, ומתאים בול ליד ענוגה כשלי (תמונה בהמשך). חסרונו היחיד הוא שאסור לשים אותו במדיח. החסרון הוא לא בעצם הצורך בשטיפה ידנית, אלא בצורך לזכור את זה (שמעת, מיכ? אל תכניס אותו אף פעם למדיח).

 

טיפ מטבחי מס' 1: זאת קצת בזבזנות אבל מאוד מומלץ לבשלנים בנפח בינוני פלוס להחזיק שני קולפנים בבית (וגם שני סכיני סלט טובים), פן תמצאו את עצמכם נורא רוצים להתחיל לבשל, אבל הקולפן המלוכלך נמצא בתחתית הכיור עמוס הכלים מהפעם האחרונה שהשתמשתם בו.



נכתב על ידי , 2/12/2009 19:58  
15 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של רחלי ב-29/12/2009 22:08
 





280,328
הבלוג משוייך לקטגוריות: תרשו לי להעיר , אקטואליה ופוליטיקה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לmichaly אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על michaly ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)