כינוי:
בת: 53 תמונה
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
אפריל 2009
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | |
| 4/2009
שאלות לאלוהים #1 כִּי כֹה אָמַר יְהוָה אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל, כַּד הַקֶּמַח לֹא תִכְלָה,
וְצַפַּחַת הַשֶּׁמֶן, לֹא תֶחְסָר: עַד יוֹם תתן- (תֵּת-) יְהוָה,
גֶּשֶׁם עַל-פְּנֵי הָאֲדָמָה (מלכים א', פרק י"ז פסוק י"ד)
לא עדיף היה פשוט להביא את הגשם מייד, בלי כל דאווין ה"תראו איך אני יודע לעשות נסים" האופייני כל כך לאלוהים שלנו?
| |
עוגיות שוקולד - עוד מתכון מנצח של רוני ונציה
הנה, קחו. כרגיל אצל ונציה, אין צורך לאלתר (למרות שהשתמשתי בקמח תופח, וויתרתי על המלח בגלל רגישות הטעמים הגדולה שלי ועל האגוזים בגלל שהן היו מיועדות לכמה ילדות קטנות ועוד ילד אחד גדול שלא אוהב אגוזים). אל תוותרו על אבקת הסוכר, כי המתכון הבסיסי הוא כמעט בכלל לא מתוק (וגם התוצאה הסופית היא לגמרי סבירה מבחינת מתיקות).
העוגיות, אגב, יוצאות די רכרוכיות מהתנור, ומתקשות בזמן שהן מתקררות.
אה, ולא ממש ספרתי, אבל נדמה לי שזה יוצא פחות מ-58 עוגיות, ובכל מקרה צפוי חיסול כולל שלהן.
| |
ה-69 הראשון שלי בחודשים האחרונים אני מבלה את רוב בקריי בפקקים של כביש גהה, מה שנותן לי הזדמנות מצוינת להתמסר לתחביב חדש-ישן שלי - מספרים של מכוניות.
לרוב אני מחפשת פלינדרומים או סתם מספרים יפים, או שאני משחקת במשחק האתגרי שבו אמורים לקחת את חמש הספרות הראשונות של המספר, ולנסות לעשות איתן תרגיל חשבוני שתוצאתו תהיה המספר שמורכב משתי הספרות האחרונות. חייבים שהספרות יהיו לפי הסדר בתרגיל, אבל מותר להשתמש בסוגריים.
חוץ מזה למדתי ששתי הספרות האחרונות מצביעות על כמה האוטו חדש. ככל שהן גבוהות יותר, כך האוטו ממודל חדש יותר. המודלים הכי חדשים שנראו בכבישים, כנראה כבר מתחילת 2009, היו עם 68 בסוף, וממש היום ראיתי את האוטו הראשון שמסתיים ב-69. הוא היה לבן ושכור, ומרוב התרגשות לא שמתי לב לאיזה פירמה ודגם הוא היה, אבל מאחוריו נסע ב.מ.וו שמסתיים ב-68 ובטח הנהג היה מאוד מתוסכל מזה שכבר יש מישהו עם אוטו חדש יותר משלו.
| |
לידיעת מי שהולך להכין את ניוקי הסולת של אהרוני ("7 ימים", 17.4) קודם כל, אפשר בהחלט להחליף את החמאה בשמן זית. אפילו רצוי, כי אני חושדת שעם חמאה זה ייצא כבד מדי. דבר שני, אפשר להתפרע הרבה יותר עם התיבול. אני, למשל, הוספתי בצל מטוגן יבש ותערובת של בצל מטוגן, פיסטוקים ועוד ירק שלא זיהיתי, אולי שמיר. בקיצור, תערובות כאלה לתיבול אורז מאוד יתאימו כאן, וגם קוביות תיבול כמו של דורות. ודבר אחרון, אפשר לוותר על החלק של הקירור והכנת הניוקי, ופשוט לשים את התערובת כמו שהיא בתבנית ולהכניס לתנור למעין פשטידה.
מה אתם אומרים? מתכון כי אין לכם את העיתון? נו טוב, הנה הוא מהזיכרון:
המצרכים: 1 ליטר חלב 250 גרם סולת חצי כוס שמן (רצוי, כמובן, זית) מלח פלפל תערובת תבלינים כלשהי ו/או קוביות תיבול 100 גרם פרמזן מגורר + 50 גרם פרמזן מגורר לאחר כך (אני מניחה שאפשר גם עמק מגורר) 2 ביצים טרופות
אופן ההכנה: מחממים בסיר את החלב, המלח והפלפל, כמעט עד לרתיחה. מוסיפים בזרם דק את הסולת ומערבבים כל הזמן עד שסמיך למדי מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עד שכל השמן נבלע בתערובת אם אתם משתמשים בקוביות תיבול הוסיפו אותן גם כן מורידים מהאש מוסיפים את הביצים, 100 גרם גבינה מגוררת ותערובת תיבול יבשה, אם אתם משתמשים באחת מערבבים הכל לתערובת אחידה
אם בחרתם בגרסת אהרוני, בשלב הזה צריך לשים את התערובת בכלי מלבני, זה אמור להיות בערך בגובה סנטימטר, ולקרר. אחר כך, כשזה מתקשה קצת, לחתוך עיגולים או מלבנים, לסדר בתבנית אחרת בצורת רעפים, לפזר מלמעלה עוד גבינה מגוררת (אפשר גם כמה קוביות חמאה בשלב זה) ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שמזהיב.
אם בחרתם בגרסה העצלנית שלי, פשוט שימו בתבנית, פזרו מעל גבינה וכו', והכניסו ישר לתנור.
| |
הכחול / מרי מקאלם
"הכחול", ספרה של מרי מקאלם על חייה של קהילת ציידי לווייתנים באי מבודד בניו זילנד (בהוצאת אגס), הוא ספר מתעתע. או לפחות מתעתע בשבילי. אומר זאת בפשטות: לא אהבתי אותו, ורציתי להפסיק לקרוא בו כבר לאחר שנתתי לו את צ'אנס 50 העמודים הראשונים, אבל משום מה לא הצלחתי.
זה לא הוא, זאת אני. "הכחול" הוא ספר המתאר תרבות שונה מהתרבות שלי, ועוד בסמסטר וחצי שלמדתי בחוג לאנתרופולוגיה הבנתי שתרבויות שונות לא מעניינות אותי. חוץ מזה שהיה לי די קשה עם מקור פרנסתם של גיבורי הספר. האתנוצנטריות שלי ראתה בציד הלווייתנים פעילות מאוד אכזרית וסבלתי בקטעים שממש מתארים אותה.
ומצד שני זאת לא אני, זה הוא. כ-60-70 עמודים לפני הסוף מתגלה בספר סוד כלשהו, שמאיר באור שונה לגמרי את כל מה שקראתם עד אותו רגע. עד כדי כך שלו היה לי זמן, הייתי חוזרת בנקודה הזאת אחורה ומתחילה לקרוא את הכל מההתחלה. עם המידע החדש הזה, הספר פתאום נהיה הרבה יותר מעניין. פתאום השתיקות והמבטים הסתומים מקבלים משמעות. פתאום הכל מובן.
אז בשורה התחתונה אפשר להגיד שאני שמחה שלא הפסקתי לקרוא באמצע, או בהתחלה, כי יחסית לספר שלא אהבתי, מאוד נהניתי מ"הכחול".
| |
עוגת תפוז קוקוס מיוחדת
ראשיתה של העוגה המשובחת הזאת, אם יורשה לי להעיד על עיסתי, היא במתכון הזה. אמנם כשניסיתי לעשות אותו הוא לא הצליח לי (יצא לי דליל מדי ולא נהיה מזה כדורים), אבל הפוטנציאל זעק לשמים, ולכן החלטתי להעביר אותו למגרש הפרטי שלי, הלא הוא מגרש העוגות הבחושות. תרשמו תרשמו:
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
100 גרם חמאה רכה
1 קופסת חלב מרוכז/ממותק/משומר (יש בטיב טעם)
2 ביצים
קליפה מגוררת משני תפוזים גדולים
100 גרם קוקוס
1 כוס קמח תופח
חצי כוס נוזלים (אני השתמשתי ברבע כוס חלב, שמינית כוס ליקר תפוזים ושמינית כוס מיץ תפוזים)
ככה וככה תפוזים סיניים ממותקים חתוכים
קמצוץ הל טחון
אופן ההכנה:
מערבבים את הכל, שמים בתבנית ומשם לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-50 דקות או עד שעובר את מבחן הקיסם.
ולהבדיל: התחלתי היום את דיאטת אחרי-החג שלי, שכוללת את ההחלטה החמקמקה לאכול פחות, ואת ההחלטה הקשוחה לא לאכול כלום אחרי שבע בערב בימי חול (עם שאיפה להקדים את זה לשש, אבל קבעתי שבע, כדי לא לצאת מתוסכלת אם לא אצליח לעמוד בשעה קודם). תפוחי ארץ ישראל - הישמרו לנפשותיכם.
| |
ליל הסדר תשס"ט - פוסט תמונות
התוכנייה
התפריט
ויש גם קטעי קריאה
מרכיבי הסלט
הסלט המוכן
מגדל הפירה בשלבי ההכנה
מגדל הפירה הסופי
דפי הפילו מרפדים תבנית מאפינס
אידוי עלי הפק צ'וי
מאפה הפילו: שלב המילוי 1
מאפה הפילו: שלב המילוי 2. מכאן הם הלכו לתנור
מאפה הפילו עם ביצי השליו, שנייה לפני שהוכנסו שנית לתנור לעוד כמה דקות
הצלעות משכשכות במרינדה
הצלעות על הגריל
צלחת הסדר
כדורי חרוסת. תרומתי הצנועה לערב זה
המצפון קצת הציק לי בגלל הטלה המסכן, אז הוחלט שבשאריות נצ'פר חיה אחרת
הכנת תוכנייה, תפריט, אוכל וצילום: מיכאל זילברמן הכנת כדורי חרוסת (250 גר' תמרים ללא גלעינים, שלושת רבעי הכוס שקדייה, 3 כפות ליקר שקדים, 2 כפות סילאן טבעי, קליפה מגוררת משני תפוזים, שקדים גרוסים ותפוזים סיניים מסוכרים קצוצים): אני.
| |
יש אנשים שעושים מדיטציה באולם?
ראיתי סרט על מדיטציה והשתכנעתי שזה מאוד חיובי ומועיל. רק יש לי כמה בעיות:
ראשית, המחשבה על כך שאפנה חצי שעה (לפחות) מזמני כדי לא לעשות בה כלום מרגישה לי כמו בזבוז זמן נוראי. תיאורטית הייתי יכולה לנצל התעוררויות לא מתוכננות שלי בלילה בשביל זה (גם קראתי שיש דבר כזה מדיטציית חושך), אלא שממש היום מתחילה עונת הבייסבול, מה שאומר שגם בלילות כבר לא יהיה לי זמן פנוי.
שנית, הפרעות הריכוז שלי הן כאלה שאין שום סיכוי שאוכל לשבת בשקט ולהתרכז בעצמי, אם כל רחש הכי קטן מייד יסיח את דעתי.
ושאלתי בנוגע לבעיה הראשונה היא אם אני יכולה לנסות לעשות מדיטציה על ההליכון, וכך אטפל בגוף ובנפש בו זמנית.
ולעניין אחר: יש לנו שממית במקלחת. קוראים לה נטלי (עם הטעמה על הנ'). אנחנו נפגשות בלילות כשאני קמה להשתין, מנידות זו לזו בראש בברכת שלום מנומסת וממשיכות לדרכנו. הבוקר היתה יתושה במקלחת. "חכי חכי שנטלי תתפוס אותך", אמרתי לה בקול מרושע. בהעדר חתולים בבית הפרברי שלי, נטלי היא תקוותי היחידה ללוחמה בחרקים. מעניין אם היא אוכלת ג'וקים.
| |
עניינימים של תחילת שבוע חגיגי
נכון שהיום, מחר ומחרתיים אני קבורה בעבודה מהבוקר ועד הלילה, אבל זה בהחלט הולך להיות שבוע חגיגי.
קודם כל כי מחר מתחילה עונת הבייסבול, ולפניי חצי שנה של לילות ארוכים (אם כי יש לי תחושה שהפעם המטס לא ימשכו אותנו עד המשחק האחרון בעונה הסדירה, אלא שכבר באוגוסט נוכל לסגור את הבסטה).
כי ביום שלישי צפויה מסיבת הפתעה שאני מקווה שתהיה נחמדה (אל דאגה, המופתע המיועד לא קורא פה).
כי ביום רביעי תיפתח מסורת של סדר זוגי, ללא מועקות משפחתיות והגדתיות (ועם אוכל שצפוי להיות מהמם).
כי ביום שישי אני הולכת לקרקס ומקווה לזכות בתיקון לשנאת הקרקסים שלי (אל דאגה, לא יהיו שם חיות).
וכי בשבת צפויות עוד כמה תוכניות, אבל מוקדם מדי לדבר עליהן.
| |
עוגת חרוסת
הנה לכם עוגה שהכנתה אורכת לכל היותר 10 דקות, והתוצאה מופלאה. שימו לב שהיא לא כשרה לפסח.
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
1 צנצנת חרוסת כלשהי
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
רבע כוס חלב
רבע כוס ברנדי
1 כוס קמח תופח
חצי כפית קינמון
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות
מערבבים את החמאה והחרוסת
מוסיפים את הביצים
מוסיפים לסירוגין את הברנדי+חלב ואת הקמח+קינמון (להתחיל ולסיים בקמח)
מוסיפים את האגוזים
מעבירים לתנור ואופים כ-30-45 דקות עד שהעוגה עוברת את מבחן הקיסם
הערות:
1. זו לא טעות, אין פה סוכר. החרוסת - כל חרוסת - מתוקה מספיק.
2. אפשר להוסיף גם קמצוצי אגוז מוסקט, הל, פלפל אנגלי וציפורן.
3. אפשר לשחק עם הרכב הנוזלים (יותר חלב, פחות ברנדי, תמצית תה ארל גריי במקום חלב), העיקר שתהיה חצי כוס.
4. אפשר לשחק עם הרכב האגוזים.
5. אפשר להוסיף תפוזים סיניים קצוצים ו/או קליפת תפוז מגוררת.
צילום: מ. זילברמן
| |
לדף הבא
דפים:
|