לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

חרונולוגיה חסרת חשיבות

Those who can make you believe absurdities can make you commit atrocities. Tangles should be welcomed as good news-they keep out demons. 1988:28 Becker :וולטר


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2009    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
2/2009

ונישאר רק לאסוף את השברים הזכרונות


מגיע לנו. מגיע לכם. מגיע לכולנו.

הסמול הציוני התרסק. טוב, הוא לא באמת היה סמול, ודאי לא ציוני. סמול שפועל מתוך שנאת המן, סמול שססמאת הבחירות שלו זה "לא מתפשרים", סמול שמתכחש לעצמו, שעסוק בלשנוא ולפחד, אינו שמאל. לכן הוא קטן.

מצביעי אותו סמול פוטנציאלי ברחו ממנו לטובת המרכז, האמצע, שרק הוא יכול לקום לו לשטן. מגיע להם פעמיים. אחת על שלא הצביעו למפלגות בהם הם מאמינים ושתיים מה שעושה עכשיו ליבני, כשהיא מתנהגת כפוליטיקאית קטנה ומציעה לליברמן כל אשר יחפוץ. אבל למה באמת ציפו מצביעי מפלגת כלום זאת, כולל פליטי הסמול שבהם, ממפלגתם זאת שמונהגת על ידי יועצי פרסום וקמפיינרים?

מגיע למצביעי ליברמן שהוא מתעתע בקולות שלהם וחושב ללכת עם ממשלת מרכז רחבה. הם, שלא בדקו מיהו ליברמן, מהן עמדותיו, למה הוא מטיף, שלא ניסו ליישב את הסתירות בעמדות שלו, מקבלים עכשיו פוליטיקאי קטן שמנסה הכל כדי להאדיר את כוחו ואת כוחה של מפלגתו. שאגב, לא הצליחה כל כך כפי שטוענים.

-

ניתוח הבחירות האלו, בניגוד למה שאומרים כל הפרשנים, מעיד במובהק שהליכוד ניצח במערכת בחירות זאת. בהשוואה למערכת הקודמת, המפלגה שעלתה בצורה המשמעותית היא מפלגת הליכוד. מפלגת קדימה שמרה על כוחה וקיבלה אותו מספר מנדטים. אי אפשר לקרוא לשימור הכוח ניצחון. יתר על כן,  מפלגת הלווין של קדימה - הגמלאים - התרסקה לרסיסים. הליכוד יותר מהכפיל את כוחו משניים עשר ל27 מנדטים. נכון, אחד פחות מקדימה, אבל רוב המפלגות שתומכות בקו של הליכוד שמרו על כוחן, מול אלה שתמכו ב"קו" של קדימה. ישראל ביתנו, ה"מנצחת" הגדולה של הבחירות עלתה רק בארבעה מנדטים. כפי שכבר כתבתי כאן, הליכוד עלה מ-12 מנדטים ל-28 בעוד ליברמן עלה מ-11 מנדטים ל-15. ניכר שהליכוד פעל בצורה טובה יותר בין שתי מערכות הבחירות האחרונות, שכן לליברמן הייתה יכולת ליטול את הבכורה מן הליכוד כבר במערכת זאת והוא פספס אותה.

מגיעה לכולנו מפלגת ימין. עכשיו שהימין ניצח, ראוי שיקים ממשלה. אני מקווה שתקום ממשלת ימין לאומית. הגיע הזמן שתיבחן דרך הימין סוף סוף. כבר שלושים שנה שמפלגת הימין המרכזית ויוצאיה נמצאים רוב הזמן בשלטון, ועדיין הימין מתנהג כאילו לא שלט מימיו. הגיע הזמן שביבי לא יפחד ויקים מפלגת ימין. הזמן לבחון דרכים, להחליט בין ימין לשמאל, ולא לסמול שתמיד איכשהו יושב בממשלה, לבחון האם מדיניות הימין, מהאיחוד הלאומי ועד ליברמן ושס מסוגלים להוביל את המדינה למקומות טובים או לא. כן, אולי זה יישמע מוזר, אבל כשמאלני, אני מייחל לממשלת ימין אמיתית. לא עוד ממשלות אחדות מזויפות שדורכות במקום. ההכרעה נעשתה. רוב הישראלים שהצביעו ב-2009 הם ימניים ומאמינים במדיניות ימנית. הגיע הזמן לממש מדיניות זאת בשם הדמוקרטיה ורצון העם. או אז אחרי שדרך הימין תיכשל, כפי שאני מאמין שייקרה, אולי, תהיה תקומה לשמאל אמיתי בישראל.

נכתב על ידי , 17/2/2009 23:25   בקטגוריות בחירות ?200, אופטימי, אקטואליה, ביקורת  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 

בן: 21

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

79,150
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , אקטואליה ופוליטיקה , תקשורת ומדיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפינחסה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פינחסה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)