חרונולוגיה חסרת חשיבותThose who can make you believe absurdities can make you commit atrocities.
Tangles should be welcomed as good news-they keep
out demons. 1988:28 Becker
:וולטר |
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
מאי 2010
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | | | | |
הבלוג חבר בטבעות: | 5/2010
אירופה במבצע ידיעותיי בכלכלה דומות לאלה של כל אחד אחר. שעשה בגרות בכלכלה. מובן שמאז כבר עברו כל כך הרבה משברים כלכליים שהכלכלה השתנתה כולה. המשבר הנוכחי הוא משבר היורו, הידוע גם בשם אירו. המטבע האירופי איבד כעשרים וחמישה אחוז מערכו בתקופה האחרונה. חוששים שיקרוס. שיוון מפילה את המטבע. אסון עובר על היבשת הישנה ועל המטבע שלה.
אז נזכרתי מה אמרו על ארצות הברית לפני שנתיים. הדולר היה שווה חמישה שקלים. שיאים חזקים. הדולר היה כל כך חזק שלא קנו מוצרים אמריקאים. הם היו יקרים מדי. היה יקר להיות באמריקה. הסחורות האירופאיות הזולות נקנו מהר באמריקה, כי הדולר היה יקר והיורו היה זול. כשהדולר נחלש מאוד לעומת היורו, אמריקה נשמה לרווחה. עכשיו כדאיות הייצור באמריקה תגדל. עכשיו המוצרים האמריקאיים יהיו תחרותיים יותר בשוק החליפין הגלובלי.
כן, שוק החליפין הגלובלי הוא כזה שהמטבע שלך יכול להוות משקולת או זריקת עידוד למכירת מוצרים. כשהמטבע שלך חזק, הכלכלה מוכרת פחות בעולם הגלובלי. כשהמטבע נחלש, הכלכלה מוכרת יותר. כשהכלכלה מוכרת יותר, היא מייצרת יותר. כשהיא מייצרת יותר, היא מעסיקה יותר, כשהיא מעסיקה יותר, היא צומחת יותר. מעין מעגל קסמים שכזה, שמטבע חזק שולל.
לכן, אירופה מחכה עם הצלתה של יוון. כדאי לאירופה לפחת את המטבע שלה. כדאי לה שהיורו יופחת לעומת הדולר. שיהיה כדאי שוב לקנות מוצרים אירופאיים. שיהיה זול, שוב, לטייל באירופה. שיהיה כדאי לייצר באירופה. המטוטלת הכלכלית תזוז שוב לטובת מוצרים אירופאים, אל מול היפנים ואל מול האמריקאים.
ולישראלים? זה רע. כי אחרי שהשקל התחזק מול הדולר, והפך ללא כדאי למכירה שם, עכשיו הוא עושה אותו דבר גם מול האירו. פיחות המטבע הישראלי לא יכול להישען על יוון, או על אמריקה. פיחות כזה יגיע במלחמה הבאה. אוה, אינטרס נוסף למלחמה.
| |
| |