RSS: לקטעים
לתגובות
<<
יוני 2010
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | | |
הבלוג חבר בטבעות: | 6/2010
מדוע כדאי להכריז שישראל מעצמה גרעינית: האומץ להגיד את האמת (רביעי מתוך שבעה) הבעיה היא שאין אופק. הרי ציפי ליבני היא אותה דמות, רק נשית יותר,
כמו בנימין נתניהו ואהוד ברק. ואם לא היא, אז שאול מופז? ואם לא הוא, אז
מי? עמי איילון? הא, מצחיק. אולי יאיר לפיד? היסטרי.
כן, ישנה גם שלי
יחימוביץ. אבל היא אמיצה
מאוד, כל עוד היא לא עוסקת בנושא המרכזי שמעסיק את ישראל בארבעים שנה
האחרונות. משם היא בורחת כמו מאש. היא יודעת שהאיש האמיץ שיעז להגיד את
המובן מאליו יחטוף. זה לא פופולארי לומר את המובן מאליו.
אנסה.
ישראל רואה בעזה איום קיומי. ישראל רואה בסוריה איום קיומי. ישראל רואה בצל איום קיומי. ישראל רואה באובמה איום קיומי. ישראל רואה בארדואן איום קיומי. ישראל רואה בזבוב הים תיכוני המצוי איום קיומי. ישראל אינה רואה דבר שאינו איום קיומי.
ישראל מפחדת מעצמה ומהצל של עצמה. היא מפחדת מכל דבר. משט של 6 אוניות מפחיד את ישראל. משט של 6 אוניות, מנמלים של מדינות ידידותיות לישראל הוא איום קיומי על ישראל. האיום הגדול ביותר על ישראל הוא הפחד הישראלי. פחד הוא תופעה משתקת. פחד מכנס את הפוחד בעצמו. מרחיק אותו מעצמו, מרחיק אותו מהיקרים לו, מרחיק אותו מהיכולת לחוש דברים מעבר לפחד.
ישראל מחזיקה, לטענת מקורות זרים, בנשק אטומי כבר מעל לארבעים שנה. מדינה בעלת נשק אטומי, לטענת מקורות זרים, אינה נמצאת באיום קיומי. שכן, היא מהווה איום קיומי על כל מי שמאיים עליה. מכאן מתקיים מאזן אימה מובהק. המדינות סביב ישראל יודעות שהן אינן יכולות להשמידה בכוח הנשק. שכן, לו יגיעו לסף השמדה של ישראל, יושמדו הן עצמן. לכן האירנים תמיד מדברים בסביל כשהם מדברים על הרס ישראל, אחמדיניג'אד אומר שישראל תהרס, הוא לא אומר ש"נהרוס את ישראל", כי הוא יודע שאירן אינה יכולה להרוס את ישראל.
הגיע הזמן להכריז שישראל היא מעצמה גרעינית. תושג הרתעה מול אויביה של ישראל, באופן ודאי. אולם חשוב מכך, אזרחי ישראל יצטרכו להפנים את מעמדה האמיתי. אזרחי ישראל יצטרכו להבין שהיא המעצמה האזורית. אזרחי ישראל יצטרכו להפסיק לפחד, כי אי אפשר להשמיד מדינה עם נשק גרעיני. אזרחי ישראל יצטרכו לפתח שיח אחר ביחס למעמדה באזור, מעמדה בעולם. שש ספינות, גדולות ומלאות ככל שיהיו, לא יכולות להרוס או אפילו לאיים על מעצמה גרעינית. לכן, כדאי להכריז שישראל היא מעצמה גרעינית.
בונוס נוסף כמובן נעוץ בכך שאזרחי ישראל יוכלו שוב להגיד לעולם נה לכם, והשר ליברמן יוכל להמשיך להסתובב כגברתן אלים. אולם, היתרונות הפנים ישראליים של התמודדות עם איום קיומי תמידי גדולות מבונוס זה. הכרזה זאת, אגב, גם תעשה צדק היסטורי. שכן, הנשק הגרעיני בידי ישראל אכן ניתן לה בגלל סכנות קיומיות שהיו בעבר. נשק זה נועד להבהיר שאי אפשר להשמיד את ישראל. נשק זה מטרתו הראשונית היתה להילחם בפחד הקיומי שהיה בישראל. עתה, ראוי שההכרזה על נשק זה תפחית את הפחד הקיומי של ישראל והישראלים.
ישראל וישראלים הבטוחים בעצמם ובטוחים בקיומם מגיעים למשא ומתן לשלום מעמדה אחרת לגמרי מישראל וישראלים החרדים תמידית לקיומם.
ישנם סיבוכים רבים שהכרזה זאת מייצרת, רובם בינלאומיים, וכולם מתגמדים לנוכח יתרון זה. הכרזה שכזאת, שמלווה בהכרזה שישראל מוכנה לפיקוח על הנשק הגרעיני הקיים בידיה, יכולה לעזור ביחסים בינלאומיים עם מצריים, יכולה לעזור בסנקציות על הגרעין האיראני ועוד ועוד ועוד. אבל ראשית ומעל הכל, היא תרגיע את הישראלים המפחדים תמידית. ישראל לא תושמד. כי מעצמות גרעיניות אינן מושמדות. הגרוע מכל הקורה להן הוא שהן מתפרקות מעצמן, כמו ברית המועצות. ההתפרקות מגיעה בגלל לחצים כלכליים ופערים חברתיים שהופכים לבלתי נסבלים, לא מאיומים בטחוניים מבחוץ. לכן הכרזה על היותה של ישראל מעצמה גרעינית טובה להעלמת הפחד הקיומי הישראלי, שכרגע אוכל כל חלקה טובה בישראל ומוליכה לאבדון.
| |
| |