"זה כאילו האנשים כאן חיים במציאות אחרת, מה הם לא יודעים מה קורה סביבם?" שאלה ש' קאלי בתימהון.
אחת הטענות שטוענים חוקרי תקשורת אמריקאית כנגד הרדיו השמרני וחדשות פוקס היא בדיוק זאת, הם יוצרים תמונת מציאות אלטרנטיבית למצב העובדתי, ממסכים את המציאות באמצעות חצאי אמיתות, קביעת סדר יום אלטרנטיבי בנוגע לנושאים חסרי חשיבות, והטלת ספק בעובדות ובתהליכים ידועים. בנוסף, תקשורת זאת מתעלמת מסוגיות חשובות או מכסה סיפורים באופן מסולף.
התקשורת בישראל נדמית כאילו כולה לקחה שיעור מהתקשורת האמריקאית הזאת.
למשל, בידיעה בטלוויזיה על ויקיליקס נאמר שהם זוכים לתמיכה גם ממייקל מור, חובב השערוריות. כך, בהבל פה, זכה מייקל מור למעמד המכובד לו זוכה פריס הילטון. אפשר להגיד על מייקל מור הרבה דברים, השימוש בתואר "חובב שערוריות" הוא תיאור מוטה, לא מדויק שממסך את חשיבותו של מייקל מור. מייקל מור הוא במאי קולנוע דוקומנטרי שנוי במחלוקת בשל ההטיה הפוליטית של סרטיו. סרטיו יוצרים שערוריות, אולם הוא אינו חובב שערוריות. תיאור זה נעשה כלאחר יד בחדשות הלילה בערוץ שתיים, על ידי תמר איש-שלום, שהשם העיתונאי שיצא לה הוא של יותר מממתק לעיניים.
דוגמא אחרונה היא כמובן מהדורת החדשות של המדינה. יאיר לפיד ביום ו' בערוץ השני. הכתבה הפותחת, ולשמחתי רק אליה נחשפתי, היא כתבה של רוני דניאל על האימון הצהלי האחרון. רוני דניאל מדגיש שמי שלא חווה את האימון והקרב לא יכול להבין זאת. למי שלא הבין, דניאל חוזר על קלישאה מטופשת זאת, שמדגישה שהוא כן היה בקרב והוא כן מבין, פעמיים. הוא ממשיך להבהיר שצה"ל ערוך למלחמה הבאה. שצה"ל ינצח במלחמה הבאה. אימון הטנקים הגדול הוא המבהיר, לדעת דניאל, יאיר לפיד ומערכת חדשות ערוץ שתיים, שצה"ל וישראל ערוכים למלחמה. כתבת זאת היא הכתבה הפותחת של מגזין החדשות הטלוויזיוני החשוב בישראל, לאחר שבועיים בהם ישראל נחשפה כמדינה שאינה ערוכה לא לשריפה ולא לגל קור. ערוץ שתיים ורוני דניאל מסתירים את המציאות. בדומה למלחמה הקודמת שצהל ניצח (לבנון השנייה), ישראל לא תנצח במלחמה הבאה, שכן זאת אינה מבוססת על לוחמת טנקים. צה"ל, ורוני דניאל ככתב-דובר צהל (דומה לו יוסי יהושע בידיעות אחרונות) כרגיל, נערכים למלחמה הקודמת. המלחמה הבאה תהיה בעורף עם טילים, אבל אימון כזה לא ייזכה לכתבת צבע תומכת מרוני דניאל, כי הריח והחוויה לא מספיק חזקים. ישראלים שצורכים את התקשורת המרכזית במדינה, ערוץ שתיים, יישנו טוב יותר אחרי רוני דניאל, יאיר לפיד ומהדורת החדשות שלהם, ובמציאות, כשייתקלו בה, יידרשו ועדת חקירה.
התקשורת המרכזית בישראל ממסכת את המציאות בה חיים אזרחי המדינה, הבאתי כאן רק שלוש דוגמאות קטנות מן הקטנות, כמוהן ישנן בכל מהדורת חדשות (צה"ל עומד לירות על עצמו טיל נגד טנקים, נאמר אתמול בחדשות ברדיו). כדי להכיר במציאות, אזרחי ישראל צריכים לעבוד קשה במיוחד. הקושי במציאת המציאות יכול להסביר את התחושה של ישראלים כה רבים שאין להם יכולת לשנות את המציאות, או במלים אחרות, שאין להם עתיד כאן (ועל כך בהמשך).