לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

חרונולוגיה חסרת חשיבות

Those who can make you believe absurdities can make you commit atrocities. Tangles should be welcomed as good news-they keep out demons. 1988:28 Becker :וולטר


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יוני 2012    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
6/2012

המדריך למהגר לאמריקה (א'): הלחם והחמאה


בימים, שבועות וחודשים הקרובים נפרסם כאן מעין מדריך למהגר הישראלי לאמריקה. בלי נדר.

פרק א': הלחם והחמאה
שלום לך נפולת יקרה (או אולי נמושה יקרה),
אז החלטת להגר לאמריקה. כולי תקווה שעבודה יש לך. להגר בלי עבודה זה לא נחמד.
וכמו שאומרים באמריקה, צריך להתחיל בהתחלה. וההתחלה זוהי הברד אנד בטר. ברד אנד בטר זה ביטוי אמריקאי שמשמעו הוא הבסיס. העיקר. ולכן, נפצח בעיקר. הלחם והחמאה.
הלחם האמריקאי פחות טוב מהישראלי (כלומר זה שאופים במאפיית גדרון, והוא זול למדי וטבעי). הלחם האמריקאי גם לא מאוד מעניין. אפשר לקנות לחם לבן מאוד זול, אבל הוא יהיה זול מאוד.
החמאה היא העושה את ההבדל בין ישראל לארצות הברית. הו החמאה. החמאה הישראלית מתוקה מאוד. וטעימה. החמאה האמריקאית מלוחה. כלומר, גם בישראל אפשר למצוא חמאה מלוחה. וגם באמריקה אפשר למצוא חמאה שאינה מלוחה. אבל כשקונים בסופר חמאה, באמריקה קונים מלוחה ובישראל קונים מתוקה. וכך, כשקניתי חמאה, מרחתי אותה על הטוסט ואז מרחתי את הדבש התוצאה הייתה מרה. כלומר מלוחה. שכן, החמאה הייתה מלוחה. אינספור עוגות נהרסו על ידי אופים ישראלים באמריקה שקנו חמאה וכשטעמו את העוגה היא יצאה מלוחה. כן, כשאתה בסופר האמריקאי חפש את החמאה המסומנת כלא מלוחה. רוב החמאות יהיו מלוחות דווקא, ורק אלה המסומנות כלא מלוחות (לרוב כחולות לעומת אדומות) הן אלה שיהיו מתוקות ואכילות לפה הישראלי. אגב, אם אתה אמריקאי בישראל, חפש את החמאות המסומנות כמלוחות!
היפוך זה הוא רק אחד מאותם אלפי היפוכים הקיימים בין ישראל לאמריקה: באמריקה הכל מסודר, בישראל הבלאגן הוא ברירת המחדל; באמריקה לא ינסו לסדר אותך כבסיס החיים החברתיים, בישראל התכמון הוא הבסיס. ועוד ועוד ועוד. אבל הכל מתחיל בהתחלה, הברד אנד בטר, וכאן היא מלוחה הבטר.
מובן שיש תוצאת לוואי אפילו קשה יותר. "קשה להאמין שזה לא חמאה" אותו חיקוי נלעג ומרגריני לחמאה גם היא מלוחה באמריקה (וקשה להאמין שיש אמריקאי אחד שלא מסוגל להבחין שזוהי אינה חמאה!). כך, רוב המרגרינות כאן מלוחות, דבר שמשאיר אופציה או של חמאה סותמת עורקים אך מתוקה, או מרגרינה סינטתית ומלוחה. אכן, אפשרויות רעות. אבל לא הכל מושלם באמריקה, כפי שמוכיחים הברד אנד בטר. למרות זאת, ולמרות ההיפוך מישראל, אפשר להסתדר. מורחים שכבה דקה של מרגרינה ומעליה שכבה עבה של דבש, ואז זה מתוק. או שמורחים שכבה של חמאה לא מלוחה ומעליה דבש. ואז זה טעים.
אז התחלנו בלחם ובחמאה, הבסיס של הכל, של ארוחת הבוקר, שהיא הארוחה החשובה ביותר ביום.

בהמשך (בלי נדר, ובלי סדר הכרחי):
פתח לך כרטיס אשראי - איך המספר שלך הוא מי שאתה
הצטרף לארגון קהילתי של אשראי - איך לא לשלם עמלות לבנקים
קנה בית - כמה זול, כמה פשוט, כמה מעט כסף צריך
המדריך למזג אוויר - איך לנהל שיחה באמריקה
מדוע הידיים חשובות מהרגליים - הספורט האמריקאי (לקראת ספטמבר)
הכן עצמך לויזה ולגרין קארד - מי נגד מי, מי נגדך ומי בעדך

אם ברצונך לשמוע על עוד נושאים הקשורים להגירה לאמריקה, אנא שאל/י בתגובות לקטע זה.

נ.ב.
בלוג זה אינו מעודד הגירה לאמריקה. נחמד לנו כאן כשרוב הישראלים עדיין בארץ.
נכתב על ידי , 2/6/2012 20:42   בקטגוריות אמריקה, כתבנו בשטח, פרומו (?), אקטואליה, עבודה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 

בן: 20

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

79,142
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , אקטואליה ופוליטיקה , תקשורת ומדיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפינחסה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פינחסה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)