לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

חרונולוגיה חסרת חשיבות

Those who can make you believe absurdities can make you commit atrocities. Tangles should be welcomed as good news-they keep out demons. 1988:28 Becker :וולטר


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2005    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
9/2005

The Results are Unacceptable


יש משהו מענג לראות את האסון בלואיזיאנה.

נכון, מעולם לא סבלתי את הניו אורלינס סיינטס, הם תמיד היו קבוצה אפורה שכזו. ובכל זאת, לא חבל להרוס להם את האיצטדיון ככה?

אתמול החלטתי סוף סוף לראות קצת CNN כדי להבין אולי את האסון הזה באמריקה. שוד, ביזה, התנהגות בהמית של בני אנוש, כל אלה הדהדו באוזניי ואלה הם הדיווחים בתקשורת האמריקאית שאפשר לשמוע.

אז ראיתי CNN, והם היו ממש בסדר. אחרי 4 ימים של דיווחים הם החליטו לתת קצת מידע על העיר.

ובכן שני שליש מתושבי העיר הם כושים ושליש לבנים. הממ, זה מתחיל להסביר דברים.

השכר הממוצע של הכושים עומד על 12000 דולר לשנה. זה די מעט, אפילו במונחים ישראלים.

שלושה מכל 10 ילדים חי מתחת לקו העוני בניו אורלינס (אגב, אצלנו זה יותר, אצלנו זה אחד משלושה). ניו אורלינס היא עיר ענייה של כושים.

זה גם מסביר למה לאיש לא איכפת ממה שקורה שם, שיטבעו הכושים, יהיה לאמריקה יותר טוב, כך לפחות לפי הפרק שראיתי ברצח מאדום לשחור ביום רביעי. קבוצה גזענית אמריקאית פועלת לפגוע בכושים כדי שתתפתח מלחמה בינם ללבנים. אבל לא צריך מלחמה בשביל זה, האדישות של ארצות הברית לכושים הגרים במדינה זו ידועה לכולם. והנה עוד הוכחה. אה, כן וגם המלחמה בעירק, שנלחמת בעיקר על ידי המיעוטים, מוכיחה זאת.

זה גם מה שאמרו הכושים בגבעת הקפיטול במסיבת עיתונאים שכינסו.

ג'סי ג'קסון ג'וניור (אני מניח שהוא הבן של האבא שלו) הזכיר את ישראל שחילצה 40000 אתיופים בהתראה של 72 מאתיופיה, ושאל למה אמריקה לא יכולה לעשות זאת. הוא חזר מביקור בארץ. הוא גם ביקש שהתקשורת תפסיק לדבר על חוסר האנושיות בהתנהגותם של אנשים אלה, שכן, הוא הזכיר מהמעמד הבינוני הנוח שלנו אנחנו שוכחים שאנשים בניו אורלינס לא אכלו ולא שתו קרוב לארבעה ימים כי אין שם מצרכים. אין להם בתים, אין להם חשמל, וכפי שהם אמרו, חם בניו אורלינס.

סנטורית אחרת שאלה למה בעצם לא מביאים נושאת מטוסים למפרץ מקסיקו ושמים את האנשים עליה במקום להרוס עוד ועוד אצטדיוני ספורט (גם האסטרדום של יוסטון נהרס, ובקרוב איצטדיונים רבים ברחבי היבשת, איך ישחקו פוטבול ובייסבול אלוהים יודע!!!!).

היא גם ביקשה להפסיק לקרוא לאנשים האלה פליטים, היא טענה שהם אזרחים אמריקנים משלמי מסים. שזה שקר כמובן שכן הם עניים מכדי לשלם מסים.

כושית אחרת התבייישה בממשל האמריקאי ושאלה איפה בתי המלון שלא תורמים ולא פותחים את שעריהם להמוני חסרי הבית החדשים.  (התשובה ברורה, בגלל שהם כושים והם יורידו את ערך המלונות בשהייה בהם). הם גם הזכירו שהאנשים האלה עניים במילא אז עכשיו הם יהיו עוד יותר עניים.

אבל, הדבר המשמח ביותר היתה התייחסותו של בוש לנושא: התוצאות בלתי מקובלות.

אולי אם הוא לא היה מקצץ בתקציב חיזוק הסכרים של ניו אורלינס 30 מיליון דולר בשנים האחרונות הם לא היו מתמוטטים והאסון היה נמנע.

אולי אם הוא לא היה מונע את הוצאתה לפועל של אמנת קיוטו, האסון היה קטן יותר.

אולי אם הוא היה נערך לאסון מבעוד מועד, והיו לממשל האמריקאי ארבעה ימים להיערך אליו, האסון היה קטן יותר.

אכן, התוצאות בלתי נסבלות.

אגב, הדבר הכי מצחיק זה קרנות העזרה למען האמריקאים שמוקמות עכשיו בכל העולם. אין ספק, המדינה העשירה בעולם באמת צריכה עזרה של מדינות כמו טייואן, או אפילו ישראל כדי להשתקם. כמו שאמר אבא שלי, אני מציע להוריד דולר מכספי הסיוע האמריקאי לישראל כתרומה לאסון.

יש משהו מצחיק במדינה שמנהיגה את העולם ומתפקדת בתוך תוכה פנימה גרוע יותר מכל מדינת "עולם שלישי". יש משהו מענג לראות את המדינה המטיפה לדמוקרטיה ושוויון בכל העולם, לא שמה קצוץ על אזרחיה רק בגלל שהם עניים. יש משהו משמח באסון הזה. כן, ואני חושב שאני יודע מהו, חשיפת ערווה של בעל כוח הוא דבר משמח.

נכתב על ידי , 3/9/2005 11:54   בקטגוריות אקטואליה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 

בן: 21

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

79,151
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , אקטואליה ופוליטיקה , תקשורת ומדיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפינחסה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פינחסה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)