רק אחת תפסה את עיני. רק גזירה אחת. דווקא כזאת שתעבור. כי איש לא שם לב אליה.
שכר הלימוד לא יעלה. הסטודנטים הפטריוטיים ידאגו לזה.
אבל הגזירה שדמי אבטלה יינתנו רק מגיל 28 במקום גיל 20, גזירה זו סביר שתעבור.
היום כבר שינו לה את השם בעיתונות: "שינוי התנאים למתן דמי אבטלה". כדי שלא נדע מהי באמת.
החייל שהשתחרר חייב יהיה ללכת לעבוד. הוא לא יוכל ללכת לחתום אבטלה.
הסטודנט שסיים את התואר הראשון יהיה חייב ללכת לעבוד בעבודה הראשונה שימצא. גם הוא לא יוכל ללכת לחתום דמי אבטלה.
אבל בייחוד נדפוק ככה את הערבים. כי הם לא הולכים לצבא. אז מגיל 18 עד 28 הם לא יקבלו דמי אבטלה. כיוון שבמילא אין להם עבודה, אז הם יחפשו משהו טוב יותר לעשות. אולי יעזבו את הארץ.
אגב, גם נשים שלא עשו צבא ייפגעו מאוד מגזירה זו.
אבל היא תישאר.
אגב כן, גם אותו אדם שסיים תואר ראשון בגיל 24, ועבד שלוש שנים מלאות ושילם ביטוח לאומי, ושילם ביטוח לאומי גם בזמן שהיה סטודנט ועובד, גם אדם זה לא יקבל דמי אבטלה אם פוטר.
אגב, למי שלא יודע, התנאים של דמי האבטלה וקבלתם שונו מאוד במהלך השנים האחרונות. מספר הימים ירד דרמטית. התקופה שצריך לעבוד לפני קבלת דמי אבטלה ירד דרמטי. לפני מספר שנים היה צריך לעבוד שמונה חודשים רצוף ואפשר היה לקבל ארבעה חודשים דמי אבטלה. עכשיו, צריך לעבוד שנה שלמה ברצף בכדי לקבל דמי אבטלה. מספר הימים של דמי האבטלה ירד מארבעה חודשים (120 יום) ל100 יום בלבד. ועיקר שכחתי, 100 ימים אלה ניתנים במשך ארבע שנים. אם גמרת את 100 הימיםבמהלך ארבע שנים, ואפילו פוטרת לאחר מכן, לא תקבל דמי אבטלה כלל.
אז מהו עוד שינוי פעוט בתנאים לקבלת דמי אבטלה.
אז זוהי הגזירה שלי. היא תעבור. כי לסטודנטים יש מי שידאג. אבל לאנשים בגילאי הסטודנטים שאין להם כסף להיות סטודנטים, או שלא קיבלו חינוך מספיק טוב בשביל להגיע לאוניברסיטה (ל56% בכל שנתון אין בגרות - אין יכולת ללכת לאוניברסיטה), אין מי שידאג.