לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

חרונולוגיה חסרת חשיבות

Those who can make you believe absurdities can make you commit atrocities. Tangles should be welcomed as good news-they keep out demons. 1988:28 Becker :וולטר


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2004    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
5/2004

השנאה לסיפורים


לפני קצת זמן אווררתי כאן את הבעיה שיש לי עם ההופעה של הסיפורים שלנו לפני קהל, הטענה היתה שאנו מספרים סיפור והופכים לכוכבים בזכות קהל המעריצים שיש לנו וקורא את הסיפור, מזדהה ומגיב.


אבל אולי זאת היתה טענה שלא במקומה או שנבעה ממקום אחר. יכול להיות שהשנאה לסיפורים היא זו שהעבירה אותי על דעתי וגרמה לי לטעון טענה קצת לא מזוקקת? אני עדיין חושב שהכתיבה פה נעשית כדי להאלהות את הכותב.


אבל עכשיו הסיפורים הם המעצבנים אותי. הם יצורים כל כך נחמדים. אני אפילו די טוב בלספר איזה סיפור או שניים. סיפורים לא מזיקים אני יודע לספר, זכרונות יפים. אבל סיפורים הם יצורים מסוכנים. הם יצורים שמכוננים את עצמם, ואותנו תוך כדי. ומה קורה שהסיפור לא משהו? הוא מכונן אותנו יותר כל פעם שאנחנו מספרים אותו. ואנחנו מספרים אותו. ולא יעזרו הפסיכולוגים השונים שינסו לעזור לנו לשנות את הסיפור. יש סיפורים שחייבים לספר והם לא סיפורים טובים. הם סיפורים רעים, וכל פעם שאנחנו מספרים אותם, אנחנו חיים שוב את הצרה ואת הנזק, ומשכפלים ומחזקים את המסר הנוראי של אותו סיפור. לא, אין הכוונה לסיפורי השואה עם הלזכור ולא לשכוח. סתם סיפורים אישיים שלפעמים חייבים לספר, ועושים זאת, ואין מהם מוצא, והם לא משדרים דבר חיובי חוץ מחוסר מוצא. אז האם לשנות את הסיפור יעזור? האם הצורך ב"לספר" הוא חיובי. הוא בלתי נסבל. כן, נו החכם כבר יוסיף לפעמים, ולא צריך לשפוך את התינוק עם המים, וזה לא שהסיפור הוא הבעיה אלא התוכן שלו. אבל זה לא נכון. כי גם הסיפור הוא הבעיה, בגלל שהוא מכונן את עצמו. התוכן בפני עצמו לא היה כל כך מזיק אם לא היה את הכלי הזה ששופך לו משמעות ומחזק את המשמעות הזו ככל שמשתמשים בו יותר.

די נמאס לי לשמוע את הסיפורים האלה. אני יודע שאשמע אותם שוב ושוב. ואני יודע שהמספר שלהם רק ייכנס עמוק יותר לתוך סיפור זה, בלי יכולת לשנות, בלי טעם לשנות, והסיפור ימשיך ויכונן את עצמו על חשבון מספרו. ומובן ככל שהסיפור יתמשך יותר כוחו יגדל. מפלצת המאביסה את עצמה. ואין דרך להופכה למפלצת שמביסה את עצמה.
נכתב על ידי , 20/5/2004 11:42  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




כינוי: 

בן: 21

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

79,152
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , אקטואליה ופוליטיקה , תקשורת ומדיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפינחסה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פינחסה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)