עשיתי עכשיו את מה שאסור היה לי לעשות. אבל, חייב הייתי לעשותו. קראתי את כל שכתבתי באותה תקופה.
יולי אוגוסט 2006. אתם זוכרים, היה כאן משהו. בדיעבד קראו לזה מלחמה.
שאלה לעורך הדין של הבלוג:
כידוע, פיצויי בעת מלחמה הוא קבוע על פי חוק, והוא גבוה למדי. כידוע, בזמן יולי אוגוסט לא הייתה מלחמה, לכן נענש כל עובד בניכוי שני ימי חופשה ביולי וכך גם באוגוסט על שום שנעדר ממקום עבודתו עקב האירועים שהיו אז. בחודש מרץ נקראה אותה תקופה "מלחמת לבנון השנייה". האם קריאתה של אותה תקופה מלחמה בשמה הרשמי, מאפשרת לעובדים, ולניזוקים אחרים מאותה תקופה, לתבוע מהמדינה פיצוי מלחמה?
קראתי את כל שכתבתי ביולי אוגוסט, באותה תקופה.
זה מדכא עד אימה.
את כל זה עשיתי בשביל להגיע לזה.
שני פוסטים מלאים הקדשתי לועדת החקירה שמסקנותיה ברורות מראש. ראוי להגיד: הסמול האוטומטי צדק. ישראל יצאה למלחמה בלי שהיא מוכנה אליה, כשהיא לא יכולה לעמוד ביעדים שהוצבו לה, כשעורף לא נלקח בחשבון, שתוצאות הפעולות הישראליות לא נלקחות בחשבון, תוך כדי שצבא מתעתע בדרג המדינה (מציג תמונת שווא בלשונו המתונה של הדו"ח). את כל זה הסמול האוטומטי טען ביולי ובאוגוסט. אם מישהו במדינה הזאת יהיה כן עם עצמו, הוא יילך ויתנצל בפני חברת הכנסת זהבה גלאון כי היא היחידה שאמרה את כל הדברים שאמרה ועדת וינוגרד בזמן אמת. טוב, לא היחידה, היא ושאר נציגי הסמול האוטומטי. גם אני הייתי בינהם.
אז וינוגרד אמר את דברו. אמר. אמר. אמר. יופי. זה מדכא. הרי זה לא ישנה דבר. גם מחר ישראל תגיב בתוקפנות כלפי מה שנעשה סביבה. כך ישראל מגיבה תמיד. האם הממשלה לא תחליט על פעולה צבאית בעזה בעקבות קסאם שיהרוג שני ישראלים בשדרות (אני מקווה שזה לא יהיה אני. אני מבקש מהפלסטיני שקורא בלוג זה, אם אפשר לא לירות קסאמים בימי שני, אני אז בשדרות, ואני לא רוצה שינצלו את מותי כדי להיכנס בעזתים.) ודאי שכן. ישראל תגיב בכוחניות. יכול להיות שיהיה זה שר ביטחון אחר שייכנס בעזתים. אבל מה זה משנה.
רעידת אדמה? שינוי משמעותי?
ורציתי לשים הפניה לפוסט אחר שכתבתי באותה תקופה. יודעים מה, אחפש אותו גם. לזה דווקא לא התכוונתי. אבל אני מינימליסט.
וכן התכוונתי לזה. חלום בלתי מושג.