לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

חרונולוגיה חסרת חשיבות

Those who can make you believe absurdities can make you commit atrocities. Tangles should be welcomed as good news-they keep out demons. 1988:28 Becker :וולטר


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2012    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
1/2012

אשר יגורתי בא לי


לפני שבועיים, בפוסט הקודם, קיויתי וייחלתי למפגש חוזר בין הפאטריוטס לבין הג'יאנטס. הציפיה עומדת להתגשם.

בעוד פחות משבועיים, בסופרבול 46 ייפגשו השתיים בשנית.

 

תחזית? אני משוחד מדי.

 

אבל כמה נקודות למחשבה. לא בדקתי מי מגיעה כקבוצה הטובה והפייבוריטית בוגאס, אני חושב שאלה צריכים להיות הג'יאנטס. הם גם ניצחו את הפאטס במהלך העונה הרגילה, בניו אינגלנד. הם גם ניצחו קבוצות טובות יותר מהפאטס, אי אפשר להשוות בין דנבר לפאקרס, ואפילו לא בין בולטימור לניינרס. ההגנה שלהם יותר טוב. איליי דומה מאוד לבריידי. ההתקפה שלהם מגוונת כמעט כמו של הפאטריוטס. לכן, הם צריכים להגיע כמובילים.

 

נקודה שנייה: בריידי. כמו שהוא אמר, הוא שיחק מאוד גרוע נגד הרייבנס. הפאטריוטס ניצחו למרות המשחק הגרוע. אבל, כשבריידי עצבני הוא לא משחק גרוע. סביר שהוא יגיע מאוד עצבני למשחק החוזר. מה גם, שאם הוא ינצח הוא ירחיק את משפחת מאנינג מלטעון שהם שווים לו - שתי אליפויות לאיליי ואחת לפייטון ישוו את השלוש שכבר יש לבריידי. אפשר היה לראות את בריידי עצבני במשחק נגד דנבר. הוא לא פספס זריקה. זאת, אגב, בניגוד גמור למשחק שלו נגד הרייבנס, שניכר שהמוטיבציה הרגשית של בריידי הייתה נמוכה.

 

נקודה שלישית: משחקי ההתקפה. שתי הקבוצות מציגות מבחר נאה של תפסנים (בשדה השיפון). ההבדל המרכזי הוא בסוג. הג'יאנטס מציגים משחק המבוסס על וייד רסיברס, שחקני קצה שרצים מהר ודי רחוק ויכולים לתפוס לא רע. הפאטס מאורגנים סביב טייט אנד, רצנים יותר כבדים שתופסים במרחק בינוני בלבד.

 

נקודה רביעית: ההגנה. ההגנה של הג'יאנטס יותר טובה. נקודה. אבל, ההגנה של הפאטס בפליאוף הרבה יותר טובה ממה שהם הציגו במהלך העונה הרגילה. בניגוד לפרשנים, ההגנה של הפאטס לא שיחקה עד כדי כך טוב נגד הרייבנס. הם אמנם לא איפשרו לרייבנס לנצח, בגלל חוסר רצונם של הרייבנס לנצח (אי אפשר לתאר אחרת החמצת שער שדה ממרחק קרוב), אבל לא בגלל משחק טוב במיוחד שלהם. מה עוד, שההתקפה של הג'יאנטס בנויה נגד החולשה של הפאטס - משחק המסירה. הקו האחורי של הפאטס בהגנה הוא חלש למדי, למרות מה שהוצג במהלך האחרון נגד הרייבנס. הפאטס השתפרו מאוד נגד משחק הריצה, אולם לג'יאנטס בקושי יש משחק ריצה גם כך.

 

נקודה חמישית: משחק ההתקפה שוב. הפאטס ניצחו את הרייבנס גם בזכות משחק הריצה. חברת עריכת הדין, הידוע גם בשם בן ג'רביס גרין-אליס, הוא שעשה את הטאצ'דאון המנצח של הפאטס. בייחוד כשבריידי חלש. ההגנה של הג'יאנטס בנויה על עצירת הריצה. אבל כשמתכוננים לפאטס מנסים לעצור קודם כל את המסירה של בריידי, ולכן הג'יאנטס, בדיוק כמו הרייבנס לפניהם, עלולים להיות פגיעים למשחק הריצה. צפו למשחק טוב של חברת עריכת הדין או של וודהד, שעדיין יש לו משהו נגד ניו יורק (הג'טס חתכו אותו).

 

במהלך השבועיים הקרובים מדי פעם אעדכן לקראת המשחק הגדול. ואם אתם בסביבה, תודיעו, אולי נארגן איזו מסיבת סופרבול.

נכתב על ידי , 24/1/2012 16:41   בקטגוריות אמריקה, פוטבול, אופטימי  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



זמנים מוזרים


חייבים לציין שבחירת לוח הזמנים של המשחקים השבוע מוזרה.


המשחק הראשון, המשוחק כעת, משוחק בחוף המערבי. כלומר, הוא מתחיל בשעה אחת וחצי בצהריים. למה? כי כך הוחלט בהנהלת הליגה. המשחק משוחק במזג אוויר נוח של סן פרנסיסקו, וכרגע הניינרס עלו ליתרון דו ספרתי.


המשחק השני משוחק בחוף המזרחי. באזור בוסטון, והוא משוחק בזמן צפיית שיא, כלומר בערב. כרגע הטמפרטורה באזור היא מינוס שתי מעלות צלזיוס. היא רק תרד לקראת ערב.


ההיגיון היה אומר תעשו הפוך: משחק חוף מזרחי קודם, עם טמפרטורה טובה יותר, ואור יום, מעט ממנו, אבל קיים, ולאחר מכן, לכו לחוף המערבי ושחקו בשעה נורמאלית. אבל לא זה המצב. לא נורא.


 


אז שבוע שעבר טעיתי בשני המשחקים של ה-A וצדקתי באלה של ה-N.


יוסטון לכן תגיע מחר לשחק מול הרייבנס, ותפסיד.


עושה רושם שכרגע הניינרס מביסים את הסיינטס, אבל במשחק הזה עוד דברים יכולים להשתנות.


 


ואז שני המשחקים המאוחרים והמעניינים יותר:


הערב הפטס צריכים לנצח את דנבר. כולם שוכחים שקבוצה שמגיעה אחרי ששיחקה בויילד קארד מגיעה עייפה יותר. דנבר גם מגיעים לחוף המזרחי, למזג אוויר מאוד קשה, בו טיבו לא יצליח למסור לאיש. בריידי רגיל למזג אוויר כזה. אז אני מקווה שהפטס יעשו את מה שהם צריכים לעשות.


 


ואז המשחק שציפיתי לו הרבה זמן. גם כאן משחק חוזר בין הג'יאנטס לבין הפאקרס. הפעם בגרין ביי. פעם קודמת, הפאקרס הגיעו לניו יורק וניצחו שם. בקושי. אמרתי שזה משחק שהפאקרס יכולים להפסיד בו. הג'יאנטס היו שם. הם מוכנים לכך. אני מקווה שההפתעות לא ימשיכו להגיע מה-A. היו מספיק שבוע שעבר. אז, אני הולך עם הג'יאנטס להפתיע כאן.


 


סופרבול:


הפעם אני רוצה את הג'יאנטס נגד הפטס. לא ברור מי יגיע כפייבוריט. כולם ידברו על 2007, והפטס, הפעם לא כמנצחים ברורים, יזכו באליפות. אבל ברור שאני מדבר כאוהד הפעם.

נכתב על ידי , 15/1/2012 00:11   בקטגוריות אמריקה, פוטבול, אקטואליה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



המציאות משיגה אותי


לאורך תשע השנים (כמעט, כמעט) שנכתבים בבלוג הספציפי הזה טקסטים, חלק מהם הוקדש גם ליאיר לפיד.

 

האמת, מתישהו, אי שם ב2005, פתח כותב שורות אלה בלוג הערצה לשלושה גברים בישראל, אחד מהם היה, כמובן, יאיר לפיד. אני כבר לא זוכר על מה ולמה פתחתי את אותו בלוג. אני רק יודע שיאיר לפיד היה אחד הגברים הנחשקים אז ועתה בישראל. אני ממש לא זוכר כבר על מה ולמה נפתח אותו בלוג. אבל יאיר לפיד.

 

מדי פעם חזרתי אל כל מיני דברים הקשורים בלפיד. פעם, לפיד חילק דגלי ישראל. פעם כתב טור גאוני על פוליטיקה. הוא כמובן לא הביע עמדה, אבל תמך בחברים שלו, או אולי בחברים של אבא שלו, תוך התעלמות מעובדות שהזיקו לעמדותיו הלא מבוססות.

 

לא מזמן פרסם את החזון שלו למדינת ישראל. אם אתם מתעצלים ללחוץ על לינקים, אני חושב שהצטרפותו לפוליטיקה מאפשרת מחזור חומרים. הרי ברור שכל הקריירה הפוליטית שלו תהיה מיחזור אחד ארוך (והמהדרין יוסיפו לעייפה), ולכן, הנה, מחזור הניתוח של חזונו של יאיר לפיד למדינת ישראל.

אז כן, אני ממחזר חומרים הפעם, שולח ללינקים ישנים, אבל קשה לי להתרגש מההתרגשות שאחזה את הפוליטיקה הישראלית אתמול. "טלטלה בעולם הפוליטי" קראו לכך ערוצי התקשורת והרדיו השונים. אז כתרומה צנועה לטלטלה זאת, שמתי כמה לינקים, שאולי יסבירו למה לפיד הוא לא מה שהפוליטיקה הישראלית צריכה. אבל היא כן מה שהתקשורת והפוליטיקה הישראלית כל כך אוהבים. ואם ביאיר לפיד עסקינן, נעם שליט הוא דווקא תוספת מעניינת לחיים הפוליטיים, בייחוד שלפלפים אשכנזים אינם מסוקסים כמו יאיר לפיד. אבל הצטרפותו של שליט למפלגת העבודה מעידה כאלף עדים על ריקנותו של לפיד ועל כוחה של העבודה. מי אמר שאין חדשות טובות בישראל.

 

ובהערת שוליים, לנושא בכלל לא חשוב. בעמוד 12 או 13 בידיעות אחרונות סוקר חוק המסתננים, אותו חוק שמאפשר כליאה של אנשים לשלוש שנים במחנות ריכוז ללא משפט או עורך דין רק בגלל שהם חדרו לישראל בלי רשות. אני בטוח שלפיד יעסוק בכך בהרחבה. בכלל לא חשוב. ועכשיו, ללפיד, כי הוא חשוב.

היה פעם פרויקט יפה של אולימפיה שניסה להביא את חזונם של ישראלים שונים לעתיד הישראלי. עכשיו הצטרף יאיר לפיד לפרויקט החזון, עם אמנה חברתית שיש הרואים בה את המצע הפוליטי של לפיד. אם נצטט את הטוקינג הדס, "אם אין לי מה להגיד, שפתיי סגורות". לפיד כמובן לא מכיר משפט זה, ולכן עסוק בלהגג דברים הנעים בין הבנאליים לרדודים לנלעגים במיוחד, במיוחד כשהם יוצאים מעטו. נעבוד על זה לאט, מסר מסר.

 

1. לא ננקוט עמדה בשום דבר בעל משמעות: לפיד מתחיל חזק במסר אופטימי לעתיד: אסור לפגוע בעתיד על ידי מעשים בהווה. או בלשונו:"עלינו להעניק לילדינו חירות מן העבר." אין כמו לפתוח במשפט מהסימפסונס: וויל סמבודי פליז ת'ינק אוף דה צ'ילדרן. הפסקה מסתיימת במסר ירוק וחזק במיוחד. באמצעה ישנו המלל הרגיל, למשל "לא נתחיל סכסוכים שיהיה עליהם לפתור," כמה נהדר. וכמה פחדני. כי אין את משפט ההמשך. משפט ההמשך כמובן יגיד: ואנחנו חייבים לסיים סכסוכים במקום להשאירם בלתי פתורים לילדינו." אבל משפט מעין זה כבר מהווה אמירה פוליטית, בעד סיום הסכסוך, ולפיד אינו יכול (אני חושב פיזית, הוא אינו מסוגל להגיד שום דבר משמעותי) להוציא משפט שכזה מן הפה. אז אסור להתחיל סכסוכים שיהיה עליהם לפתור. נמשיך בסכסוך בן המאה, את זה הילדים יכולים לקבל בירושה. כאמור, התחלה חזקה, ירוקה, ילדותית, שנמנעת מלהגיד משהו חשוב.

 

2. לא נבין מהי ביקורת: הפיסקא השנייה ממשיכה להתרחק מכל אמירה משמעותית. הפעם היא הופכת את המשמעות לפארסה, כשלפיד מעקר את מושג הביקורת. חייבים לחשוב חיובי. תחשוב חיובי, יהיה חיובי. במעטה של שלילת השלילי, לפיד מאמץ תזה כאילו עלינו להימנע מלחשוב לגופם של אנשים, או אפילו לגופם השלילי של רעיונות. אגב, לדידו של לפיד, כך הוא ב"עולם החדש בו אנחנו חיים", כאילו לא כך היה מאז ומעולם.

 

3. לא נחזור על האמיתות הבנאליות ביותר: בשם השוויון והגיוון האנושי, גם כאן לפיד לא מוכן לקבל את העובדה שלדובר המסר ישנה משמעות. אין מסר המגיע מפיו של אביגדור ליברמן דומה למסר המגיע מפיו של יאיר לפיד, ועדיין אצל לפיד כל המסרים משמעותם זהה, ואסור לשפוט לגופו של דובר. מוזר שלפיד לא ציטט כאן ממגילת העצמאות. אך גם כאן, לפיד נשאר ברמה האמורפית של הססמאות הריקות, ועושה קישור בין שוויון בין כל הקבוצות, לכאורה כמובן, לבין קבלת כל הרעיונות. ניכר שהוא אינו מסוגל לחשוב על שוויון אנושי אמיתי, הכולל אלה שאינם משתתפים בשיח הרעיונות כלל, ע"ע עובדים זרים, למשל. ואי אפשר שלא לסיים במטפורה נהדרת: "רעיונות חדשים הם מעיין מי החיים ממנו אנו מרווים את צמאוננו לעולם טוב יותר." ג'ון סטיוארט מיל לא היה אומר זאת טוב יותר. בעצם, הוא כן, כי הוא טען שהויכוח על הרעיונות הוא החשוב. רעיונות חדשים גרועים הינם רעל לעולם טוב יותר, אבל אם אי אפשר לשפוט אותם וצריך לקבל את הטוב בהם, מעיין מי החיים יטעם כים המלח.

 

4. לא ניקח אחריות: לשון השגיא הנהור בה משתמש לפיד מגיעה כאן לשיאה, כשהוא מחייב את כל אזרחי החברה, עני ועשיר כאחד, לתרום לחברה. הרי אין הבדל בין העשיר לעני. החברה דואגת לכולם, ולכן הם כולם צריכים לדאוג לה חזרה. לפיד מגדיל לעשות ומצטט מן המקורות (היהודיים, לא מן המוסלמים, שם צדקה היא אחת מחמשת העקרונות של הדת). אמנם הציטוט מבהיר שהחברה צריכה לדאוג לעני, ולא כפי שלפיד טוען ש"כל אדם, עשיר או עני, מבוגר או צעיר, יעשה כמיטב יכולתו כדי לתרום לקהילה בה הוא חי," אבל למה לנסות להבין את הציטוט אם אפשר להדביק אותו כה יפה ולהפוך את משמעותו. אגב, המשפט הפותח בפיסקה הרביעית מכיל שגיאה בעברית, שכן לפיד טוען שאין לנו את הזכות, בעוד בעברית יש ואין אוסרות את המלה "את" אחריהן. החיבור בין התרומה לקהילה ובין היכולת לדרוש מהמדינה יעילות כה מופרך שאפילו אני לא מסוגל להבין מאיפה הוא מגיע. רק נזכור, שבמדינה ליברלית, זכויות האזרח ויעילות השלטון הן הנחות יסוד, שכן האזרחים הן הריבון, ואין לתלות אותם בתרומה כזאת או אחרת לקהילה.

 

5. לא נאפשר מאבקים חברתיים קיצוניים מדי: או כמו שגולדה אמרה, הם לא נחמדים. הם גם מוציאים יותר מדי כסף על תספורות ועל סיגריות, אם נצטט את לפיד האב. הבן ממשיך, לו רק הכל יכול להמשיך להתנהל על מי מנוחות. ואם אפשר לא בשעת הפסקת הצהריים, או התה. הליברליות של לפיד מאפשרת מאבקים חברתיים מנומסים, כמובן, כל עוד גם העניים תורמים לקהילה.

 

6. לא נזלזל באינטילגנציה של הקוראים: זוהי אולי הפיסקה המקוממת ביותר (אולי לא, יש עוד). לפיד דורש לא להשתמש בקשרים אישיים. רגע, זה לא יאיר לפיד, הבן של? אומרים שהאמא הייתה המוכשרת בבית. (מובן שאני חוטא כאן ללפיד, שכן אני פוסל רעיון בשל הוגו, דבר שאסור לעשות, ראו פסקה 2 למעלה). רגע, זה לא העיתונאי, המגיש של תכניות החדשות המרכזית, שמנסה לרוץ לפוליטיקה בזכות הקשרים האישיים שיש לו עם הצופים ועם הפוליטיקאים (ע"ע אריה דרעי)? מכאן ממשיך לפיד לעוד הגיגים על שלטון החוק, על המחויבות האישית של כל אזרח לחברה (תוך התעלמות מחשיבותם של פוליטיקאים ומקבלי החלטות) ובכך ממשיך להשטיח את הדיון.

 

7. לא נזרוק אבנים בבית מזכוכית: או בלשונו של לפיד: "לא ננקר עיניים במותגים ריקניים". יאיר לפיד מתנגד למותגים ריקניים? פוף, שמעתי שהוא נעלם. המשך הפיסקה נהדר גם הוא. ישנן שתי אופציות: אלה שרואים ברכה בעמלם, ואלה שלא שפר עליהם גורלם. לא ממש צריך לעזור לאחרונים, ודאי שאסור לפגוע במצליחנים. ועוד פנינה ישנה בפיסקה זאת:"אולם יש חשיבות גם למראית-העין" רצה לומר רק למראית-העין. לפיד לא רוצה שינוי אמיתי, חלוקה שוויונית יותר של הרווחים, לא, הוא רק רוצה מראית-עין יותר שוויונית. ובעצם, אם יש משהו שלפיד מבין בו הוא "מראית-עין".

 

8. לא נתעלם מהצד שמשלם לנו את המשכורת: לפיד יוצא בחריפות כנגד חמדנותם של הגופים הגדולים "לא נשתוק מול חמדנותם של גופים מסחריים גדולים שרק שורת הרווח מעניינת אותם,". טוב, לא כל כך חריף. אסור לשתוק. חייבים לדבר, אבל לא חייבים לעשות שום דבר כנגדם, חוץ מלדבר. מזל שהספקנו לשכוח שהוא היה הפרזנטור הראשי של בנק הפועלים, דומני בעידן המוצלח מאוד של דני דנקנר ושרי אריסון. טוב, עכשיו צריך להתנגד להם, אבל, אסור לרדוף מצליחנים. נשים גם במשפט אחד את כל הגורמים שכאילו קשה לנו איתם. כך, הבירוקרטיה, השלטון, הגורמים האינטרסנטיים כולם מושמים בפסקה אחת, במשפט אחד, כאילו שישנו שוויון ביניהם. כאילו ההון אינו זה שקונה את הבירוקרטיה והשלטון. אבל אנחנו יודעים כבר שלפיד אינו יכול לצאת כנגד ההון, שכן שם עשה הונו, שם קשריו החברתיים, ושם המשנה האידיאולוגית שלו, אותה ירש בבית אביו, קפיטליזם רחום, שאינו מטשטש את עצמו.

 

9. לא נהיה מודעים לאירוניה: טוב, עוד פנינה אחת:"לא נחליש את הצבא רק משום שמילא את הוראות הריבון ונזכור תמיד שאין לו תחליף בתפקידו המקורי כשומר ומגן השלום," הוא מנסה לצאת כנגד סרבנות מימין ומשמאל. כמובן חוזר על הניוספיק האורווליאני במיטבו, מלחמה היא שלום, צבא הוא רודף ושומר השלום. מזל שהוא הוסיף את המילה "מקורי", כך אפשר אולי למצוא כאן ביקורת הטוענת שהצבא אינו עסוק בתפקידו המקורי הזה, ואולי צריך לחזור לשם. בהערת אגב, הפסקה כולה שמרנית ואוסרת שינוי של הממשל בישראל, כאילו שאי אפשר לעשות רפורמות שלטוניות בתוך כללי המשחק הדמוקרטי (לא שאני בהכרח תומך בכך), אולם לפיד שולל את השינוי "שכן אין לנו – ולא יכולה להיות - אלטרנטיבה למוסדות אלה."

 

10. לא נשכח שהאינדבידואל הוא חזית הכל: מנקודה מעניינת של שלילת ההתקרבנות הישראלית (מובן מחוץ להקשר הפוליטי), ממשיך לפיד להזכיר שהאדם הבודד הוא במרכז, ואפילו עניים מרודים הצליחו להגיע רחוק בחיים. כך, שוב הוא שולל את התפיסות של צדק חברתי וחלוקתי, לכאורה בשם שלילת ההתקרבנות, על ידי ציטוט חברתו הטובה שרי "הדרך לגאולה האנושית אינה עוברת בתחושת המגיע-לי, אלא בעוצמה הפנימית שיש לאדם המרגיש בעלות מלאה על חייו." - השלום מתחיל מבפנים. ניו אייג'י ריקני שנועד להילחם במאבק החברתי של הקיץ האחרון, בשם הקפיטליזם הדורסני.

 

עשרה דיברים מציג לפיד, רובם מנוסחים בלשון השלילה, כמובן. לא עשיתי צדק עם כל הטקסט של לפיד. כך, לא ניסיתי לפרק את כל הקישורים הכושלים שלפיד עושה בפסקאות השונות. גם לא ציינתי, עד כה, כמובן, את ההצטנעות המזויפת של לפיד בסיום העיקרים, שזוהי רק תחילתה של הדרך לאמנה חברתית. לפיד מתעלם מדיונים קודמים, כמו למשל של המרכז הישראלי לדמוקרטיה, ועוד עשרות גופים וניירות עבודה (למשל של הפלסטינים אזרחי ישראל, ולא רק) ומתחיל דיון לראשונה. כאילו הדיון לא מתקיים מהכנסת המכוננת, אותו גוף שהיה אמור לכונן חוקה לישראל. אה כן, לפיד אינו מציע זאת כחוקה, אלא כאמנה חברתית, לכאורה ממשנתו של רוסו, ועם זאת, כה רחוק ממשנתו של רוסו, שהיה אולי הוגה הדעות הרדיקלי שידעו היחסים בין היחיד והשלטון. אם זוהי תחילתו של הדיון, כדאי לא להשתתף בו.

 

-

נכתב על ידי , 9/1/2012 22:10   בקטגוריות בחירות ?200, טלוויזיה, לא כל אידיוט צריך לקרוא, אקטואליה, ביקורת, פסימי  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



ועתה לתחזית


הפליאוף עומד להתחיל מיד. כולנו דרוכים. אז במקום לדבר על המשחקים בדיעבד, הנה תחזית קלה.


 

אלוהים שיחק לידיו של טים טיבו, ועזר לדנבר לעלות לפליאוף. בעצם, אלוהים שיחק לידיו של ביג בן. פיטסבורג שמחים למדי להגיע לדנבר, כי דנבר לא ניצחה אף קבוצה חזקה באמת. מה שהפאטס עשו לדנבר, גם הסטילרס יכולים לעשות. ההגנה של הסטילס טובה יותר, ההגנה שלהם טובה יותר. הכל שם טוב יותר. אז הסטילרס צריכים לנצח את דנבר.


ניו אורלינס צריכים לנצח את דטרויט. למה? כי ניו אורלינס היא קבוצה חמה. היא הייתה שם כבר. היא מארחת בעולם ביתי מאוד, מחופה, בניו אורלינס. דטרויט תהרוס את עצמה, כרגיל, ותרגיש מרוצה שהיא מגיעה בכלל לפליאוף.


הג'יאנטס צריכים לנצח את אטלנטה. למה? כי כל העונה אני כותב שהג'יאנטס היא הקבוצה שלא ארצה לשחק נגדה בפליאוף. למה? כי הם היו שם כבר. ב-2007 הם הרסו לפאטס עונה מושלמת. הם מאמינים שהם יכולים לעשות הכל. כי במשחקים עם הקבוצות הגדולות השנה הם תמיד היו פסע מניצחון, ובזמן אמת הם יכולים לעשות זאת עם קצת יותר ריכוז. יש להם מאמן שאני לא סובל, אבל הוא מאמן טוב. ואטלנטה? חסר להם הגרוש ללירה, כמו שאמרו פעם. והגרוש לא היה שם השנה, ולא יהיה שם בפליאוף.


ובמשחק האחרון, יוסטון משחקים נגד סינסינטי. משחק שקשה להתנבא בו. בעצם, סביר שסינסי ינצחו. כי יוסטון פצועים מדי, ובקושי הצליחו להגיע לפליאוף. רק הפער האדיר שלהם בבית הדרום, העלוב גם כך, איפשר להם להגיע לפליאוף, ועוד מהמקום השלישי. ההגנה שלהם חזקה מאוד. אבל ההתקפה חלשה מאוד. סינסי? הפתעה שלא ראיתי העונה. היא מגיעה מהבית החזק בליגה השנה, בית הצפון של ה-A, שהכניס שלוש קבוצות לפליאוף. הייתי הולך עם סינסי.


אז ככה:

סינסי ייצאו לפאטס (מעולה!)


סטילרס נגד רייבנס, פעם שלישית העונה! גלידה לסטילרס.


הג'יאנטס יצאו לויסקונסין


וניו אורלינס ייסעו לחוף המערבי (וינצחו שם).


גמרים קלסיים (סוף סוף):


הפאטס נגד הסטילרס


הפאקרס נגד ניו אורלינס


 


חיים יפים, וכרגיל, בטח אטעה.

נכתב על ידי , 7/1/2012 23:10   בקטגוריות אמריקה, טלוויזיה, פוטבול, אופטימי, אקטואליה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 

בן: 20

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

79,146
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , אקטואליה ופוליטיקה , תקשורת ומדיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפינחסה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פינחסה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)