לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

חרונולוגיה חסרת חשיבות

Those who can make you believe absurdities can make you commit atrocities. Tangles should be welcomed as good news-they keep out demons. 1988:28 Becker :וולטר


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2011    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
12/2011

ב' זה שיעורי בית


בכיתה א' ילדים לומדים לכתוב ולקרוא. למען האמת, חלק ניכר מהילדים מהמעמדות המחונכים יודעים לקרוא ולכתוב כבר לפני כיתה א', ובכל זאת, שם הם לומדים שוב לכתוב ולקרוא.


 


רצה הגורל ונזדמן לי לעזור בשיעורי בית לכיתה א'. הילדים לומדים לקרוא, ואז לכתוב. ישנו סיפור קצר, הילד קורא את הסיפור, ואז משיב על שאלות על הסיפור. קראתי את הסיפור. בגלל שהעברית קשה שפה, הסיפור מופיע עם ניקוד. קראתי את הסיפור עם הילד. ילדה לצורך העניין, למעט המרחב הציבורי בישראל, בו יש להדיר נשים, המגדר בסיפור זה אינו כל כך חשוב. קראתי את הסיפור ושמתי לב שישנן טעויות רבות בניקוד. כלומר, כל הניקוד שהופיע, נראה על פניו כנכון. אולם, המון סימני ניקוד היו חסרים. הסיפור היה על סנדל. המילה סנדל נוקדה כמו שצריך, למעט העובדה שלא היה דגש בד'. אחרי ה' הידיעה לא הופיע שום דגש. גם אחרי ב' השימוש ששולבה עם ה' הידיעה (שבימי תחילת חידושי העברית נכתבה "בהבית", לדוגמא) לא הופיע הדגש. ככלל, אף אחד מהדגשים הללו לא הופיעו. התעצבנתי. שמתי לב שהדגשים היחידים שהופיעו היו אלה שהבחינו בין ב' דגושה לב' רפה, או פ' או כ' לצורך העניין. מאוד התעצבנתי. כזה אני, מתעצבן, והתחלתי לסמן את כל הדגשים החסרים. הילדה, תלמידה חרוצה, סימנה אותם, ואפילו לא ביקשה הסברים רבים מדי מדוע מופיעים שם הדגשים. היא אגב ידעה שאלו הם דגשים, אפילו שבתחילה קראה להם נקודות. היא גם ידעה, מה שרבים מהמסיימים בתי ספר תיכון וכותבים עבודות באוניברסיטה בימים אלה לא יודעים, שצריך לשים נקודה בסיום משפט צמוד לאות האחרונה.


 


אז כן, הורים בדקו את ספרי הלימוד של ילדכם. סביר שהם מלאים טעויות.


 


ולפני שמתנפלים עליי, הטיעון ש"זה מסובך מדי בשביל ילדים בכיתה א' להבין את כל הדגשים האלה המופיעים במילים, ולכן זה לא הופיע בספר", ברצוני לטעון שטיעון זה מעצבן ומטומטם. ראשית, הוא מניח שהילדים מטומטמים. שנית, הוא מניח שאי אפשר להגיד לילדים שישנם דברים סבוכים שיוסברו להם מאוחר יותר. שלישית, טיעון זה אינו מצדיק מצב בו החשיפה הראשונית של ילדים לכתיב ולניקוד מלאה בשגיאות ניקוד קשות.


 


ודובדבן או שניים לסיום:


לאחר הסיפור הופיעו מספר שאלות. השאלה הראשונה הייתה "מה ראתה ...", כשהמילה "מה" נוקדה בקמץ. השאלה השלישית הייתה "מה היה ..." ומתחת למילה "מה" לא הופיע ניקוד כלשהו. בתחילה הנחתי שרצו ללמד את הילדים לקרוא את המלה "מה" גם ללא ניקוד. אולם, אז נזכרתי בכלל הארכאי במיוחד שהמלה "מה" מתנהגת כה' הידיעה ולכן הניקוד הנכון היה צריך להיות "מה" עם סגול. אולי לא רצו הכותבים לכתוב טעות גסה, ולכן לא ניקדו כדי להימנע מהצורך להסביר מדוע מופיע שם סגול, בניגוד לעברית המדוברת כיום. או אולי, כמו שאמרה סבתה של אותה ילדה, המורים עצמם אינם מכירים את הכללים האלה, ולכן אין לצפות שהילדים יידעו אותם.

נכתב על ידי , 24/12/2011 23:45   בקטגוריות כתבנו בשטח, מכתמים ומילים, אקטואליה, ביקורת, בית ספר, פסימי  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוד קצת על קיטש, רומנטיקה ולאומנות


במדינה המתגלגת במהירות לעבר לאומנות דתית קנאית וחשוכה, גם האומנות הפופלארית מצטרפת להילולת הקיטש, האדרת המדינה והאל. לא, איני מתכוון לכך שרוב האומנים מתחזקים בעת האחרונה. לפחות לא כרגע. אני מתכוון ללהיט העכשווי, שכששומעים אותו כל שנותר לעשות הוא, אם נצטט את אריאל זילבר, לירוק, לצחוק, לזרוק מקל, וללכת לעזאזל.

השיר הוא יצירת המופת "זיקוקים" למשה פרץ. שילוב נהדר של קיטש רומנטי עם לאומנות מגעילה. הזיקוקים הם אצלה בלב. והלב שלה אצלו כל יום הוא "יום עצמאות". אכן, שילוב נהדר. אבל שילוב זה אינו מספיק. בשיאו של השיר מופיע המושא הגדול, הערך המרכזי של המדינה הישראלית החדשה, באותה קריאה נלהבת שחותמת את השיר "אלוהים גדול!". אכן אלוהים גדול.

האלוהים הגדול הוא זה שיקבע את גורלה של אותה אחת, עליה נכתב השיר. אחת זאת, כמובן שהיא צריכה להיקרא כאישה. הרי כל השירים הרומנטים נכתבו על נשים. אבל בעצם, מוטיב יום העצמאות אולי מציע שהאחת היא דווקא המדינה. והרי השוויון בין האישה והמדינה אינו שוויון חדש, ובכל המדינות הפשיסטיות קיים שוויון דומה. השיר גם מובן כשקוראים אותו ביחס למדינה: "עוד לא סגרה עם עצמה שמותר לה כבר לחלום, וכבר זה התגשם", והרי זהו סיפורה של הציונות ומדינת ישראל, שמבוססת על חלום שקרם עור וגידים, והפך למה שנראה כסיוט בתהליכים. לחלופין "עוד לא סגרה עם עצמה בת כמה היא היום, ועוד מעט יומהולדת" אז המדינה אולי יודעת בת כמה היא, אבל את גודלה, צורתה וגבולותיה ודאי שאינה יודעת, ומהו יום הולדת עם לא סימן לידיעת העצמי וגבולותיו? וודאי וודאי סיומו של השיר, שמחליט שגורלה של אותה האחת, אישה, מדינה, מה ההבדל, ייקבע על ידי אותו אלוהים.

הרי זהו הלקח, הערך, הרעיון שהמדינה הישראלית החדשה מתגלגלת אליו, אלוהים גדול. בשילוב נהדר של קיטש, רומנטיקה, ודת. מזל שמשה פרץ שר את השיר, ולא אותה אחת, לה אסור לשיר בפומבי, במדינה שהשיר כה קולע לערכיה.
נכתב על ידי , 23/12/2011 10:14   בקטגוריות כתבנו בשטח, לא כל אידיוט צריך לקרוא, משהו אישי, רטוריקה למתחילים, ביקורת, אקטואליה, פסימי  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פתאום שינוי


מה אפשר להגיד על שבוע בו הפאקרס מפסידים והקולטס מנצחים?
שבעצם, המגמה נמשכת. הסטילרס הגיעו לסן פרנסיסקו. מקום ראשון ב-A נגד מקום שני ב-N. כמובן שה-A חטפו בראש, כמו שעשו כל השנה החולפת. לשמחת המקומיים, גם הרייבנס הפסידו, דבר שהציב את הפאטס במקום הראשון בבדידות מזהירה ב-A.

האמת, הפאטס גם שיחקו טוב לשם שינויי. נכון, הם עשו זאת רק שלושה רבעים, אבל גם זה משהו. אחרי משחק מחריד נגד הרד סקינס, הפאטס המשיכו נורא ואיום ברבע הראשון נגד הקבוצה של אלוהים והמשיח, הידוע גם בשם טים טיבו. ברבע הראשון דנבר רצו על הפאטס בצורה מעוררת רחמים, על הפאטס. יותר ממאה יארד של ריצה, ברבע אחד. ולמרות זאת, התוצאה הייתה שקולה. ההגנה של הפאטס, הגרועה בליגה ביארדים שמשיגים נגדה, החליטה שהיא יודעת לשחק, ועשתה משהו שהיא יודעת לעשות טוב (מספר 4 בליגה, ללמדכם שסטטיסטיקות אינן אומרות דבר) וחטפה שני כדורים בשני מהלכי התקפה רצופים. משם, המשחק הפך להיות חד-צדדי כשהפאטס מבהירים שעם כל הכבוד לאלוהים, הוא עדיין צריך להתמודד עם בריידי.

אפרופו אלוהים, איליי מאנינג והג'יאנטס שוב הוכיחו שהם יכולים לעורר אפילו את אלוהים לצחוק. אחרי שניצחו את דאלס, והשיבו את גורלם לידם, הג'יאנטס נראו אומללים נגד הרד סקינס. נכון, במצב אחר, הסקינס, שמשחקים לא רע בחודש האחרון, היו נחשבים קבוצה, אבל להפסיד להם? זה משהו שאסור לעשות. ועכשיו, בשבוע הבא, אחת הקבוצות של ניו יורק תעוף מהפליאוף. כי הג'טס נגד הג'יאנטס, והמנצחת תגיע לפליאוף, והסיכוי של המפסידה להגיע לפליאוף מאוד מאוד נמוך.

חוץ מזה, הסיקור מעתה ועד לשלבים המתקדמים של הפליאוף יהיה בעייתי, בארץ הקודש השידורים מועטים יותר, בשעות מוזרות יותר. אבל, כאמור, הפאטס צריכים להגיע מאוששים ונחים לשבוע השני של הפליאוף. בתקווה ששחקני ההגנה שלהם גם ילמדו לשחק בחופשה זאת. אם הג'טס יעופו ולא יעלו לפליאוף, בכלל תהיה סיבה למסיבה בניו אינגלנד. הפאקרס לא ישיגו עונה מושלמת, דבר שמוריד מעליהם עול פסיכולוגי קשה, הקולטס ניצחו, הניינרס נראים טוב (השמועות אומרות), וחוץ מזה שהפאקרס מועמדים לאליפות, עדיין קשה להגיד משהו חד משמעי על העונה הנוכחית. העונה האמיתית, אומרים, מתחילה בינואר, אבל בשביל להגיע לינואר, הרבה קבוצות צריכות להתמודד עם העונה האמיתית.
נכתב על ידי , 22/12/2011 09:25   בקטגוריות אמריקה, פוטבול  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



נחיתה רכה


כשנחתנו בארץ, דבר ראשון הצעתי שניתן מתנה לרך הנולד. מזמן כבר הבנתי שהפכנו להיות הדוד מאמריקה. כן, אותו הדוד ממונופול ששולח 100 לירות בפתק ההפתעה. נכון, הלירה איננה, אבל ההפתעות שהדוד מאמריקה מביא ממשיכות להפתיע.

התגובה לא איחרה לבוא: "אין בעיה, אם רק תוריד מהמתנה את תג המחיר!"

כיוון שעוד היינו במטוס (בו כפי שכתוב איכות האוויר טובה ממספר ערים מרכזיות בעולם), נשמתי עמוק וניסיתי להסביר. לבקש. להפציר. בלי פוליטיקה. "פוליטיקה?" נשאלתי. ואז הסברתי לדודה מאמריקה, המנותקת הרבה יותר ממני, שכן, "תג מחיר" הוא מונח פוליטי. אבל מה הוא אומר. כאן כבר התחלתי לחשוש. איך אפשר להסביר במטוס שאך עתה נחת בישראל את המונח "תג מחיר"? מה, להגיד שזהו טרור מאורגן של קבוצות נוער רדיקליות כנגד ערבים ביהודה ושומרון, הכוללות שריפת מסגדים גם בתחומי מדינת ישראל, וגם נגד צה"ל, והמבוסס על פגיעה בחפים מפשע כתגובה ל"פגיעה" ביהודים ולמהלכים של הצבא הישראלי בשטחים הכבושים? הסבר שכזה עלול להישמע קיצוני, ונוסעי המטוס האחרים עלולים להתרעם. מה גם שרבים מהם נראו כמי שתומכים במדיניות כזו או אחרת של תג מחיר. בכלל, לקרוא ליהודים טובים, מלח הארץ, נוער הגבעות, טרוריסטים, חששתי מכך קצת. ועוד במטוס, בפעולה הראשונה שאני עושה בנחיתה בארץ הקודש?

במקום זאת, עשיתי את המהלך המתבקש. ביקשתי מהדודה שתבלום את פיה, שכן היא בציבור, ו"קול באישה ערווה". סוף סוף שקט. והרי לכן אסור לנשים לדבר בציבור, הן עושות נורא הרבה רעש, כמעט כמו המואזין. שתי ציפורים במכה אחת, גם חיזקתי את מדינת ישראל (וההלכה בה) וגם נמנעתי מהצורך בהסברים שהיו מחלישים את מדינת ישראל (וההלכה והצדק שבה). וגם נהניתי מהשקט ומהמשפט שהפך להיות שגור מאז שנחתנו "תגידי תודה שנותנים לך לפתוח את הפה, ותעריכי כמה אני ליברלי". או כמו שאמרה הדודה "כל פעם שאני שרה, אני מפגינה. הפך להיות נורא פשוט להיות מפגינים בישראל. כמה נורא!"

נכתב על ידי , 21/12/2011 06:04   בקטגוריות אמריקה, דיאלוגים, כתבנו בשטח, לא כל אידיוט צריך לקרוא, משהו אישי, סיפורים שאספתי בדרך, רטוריקה למתחילים, אקטואליה, ביקורת, פסימי, שחרור קיטור  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

כינוי: 

בן: 21

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

79,150
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , אקטואליה ופוליטיקה , תקשורת ומדיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפינחסה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פינחסה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)