לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים

חרונולוגיה חסרת חשיבות

Those who can make you believe absurdities can make you commit atrocities. Tangles should be welcomed as good news-they keep out demons. 1988:28 Becker :וולטר


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2012    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
2/2012

מן העיתונות


נפתח בחידה. המשפטים הבאים (באים כאן בקיצורים המבוקשים) "קמו גדרות שחצו בתי גידול ובודדו מבני מינן וממקורות השתייה והמזון. בידוד זה אף יכול להזיק גנטית לדורות הבאים. חציית בית הגידול מצמצמת את המגוון של הפרטים שאתם ניתן להתרבות. דבר זה אף יוצר, פעמים רבות, ליקויים גנטיים." נכתבו ע"י:

1. סמולני הזוי על גדר ההפרדה באזור בלעין

2. סמולני הזוי על גדר ההפרדה באזור הכפר ארם בירושלים

3. פעיל ירוק על כביש שש

4. ימניה מטורללת על נחל בשטחים

 

ונמשיך לכתבה מהמרקר, הסוקרת את אחד הספרים החשובים ביותר בארצות הברית בשנה האחרונה. הכתבה כמובן מהללת את הספר. הספר סוקר את השינוי החברתי בארצות הברית וטוען שארצות הברית הפכה מחברה בעלת שבט אחד בשנות השבעים לחברה בעלת שני שבטים כיום, כאשר הפער בין עשרים האחוז העשירים לשלושים האחוז העניים גדל כל כך שאי אפשר לראות בהם אותה חברה.

 

קראתי רק את הכתבה, ואני מקווה שהיא עושה עוול לספר. אם הכתבה נאמנה לספר, אין ספק שזהו אחד הספרים האידיוטיים ביותר שנכתבו. כל מי שגר בארצות הברית תקופה לא ארוכה מדי יודע שארצות הברית עסוקה בלשקר לעצמה חזק. השקר הוא שארצות הברית היא חברה חסרת מעמדות. היא תמיד הייתה חברה חסרת מעמדות, כלומר, יש בה מעמד אחד בלבד. אמריקה היא חברה בעלת מעמד בינוני בלבד. כך היא סיפרה לעצמה מאז ומעולם וכך היא ממשיכה לספר לעצמה. אם תרצה, תצליח, כלומר להתעשר, כי כולנו באותו מעמד והכישרון והמאמץ הם הקובעים. אפילו הספר המסוקר מאמין בשטות זאת. לא זאת אף זאת, הספר אינו מסוגל להשתמש בביטוי "מעמד חברתי" ולכן הוא מחליף אותו ב"שבט", מילה ריקה מבחינה מעמדית. כי דיון במעמד חברתי הוא דיון סוציאלסיטי, וארצות הברית עדיין לא מסוגלת לנהל דיון כזה בלי להיזכר במלחמה הקרה. כך, הספר מתאר שטות מוחלטת. בארצות הברית תמיד היו מעמדות. נכון, המעמדות היו קשורים באלמנטים חברתיים אחרים דוגמת גזע, אבל ברור שהיה עוני בשנות השבעים, והיה מעמד חברתי נמוך אז. כבר בשנות השבעים העניים בארצות הברית מתו יותר מוקדם מהעשירים, היו משכילים פחות, וכל השאר המדדים היו לרעתם. המוביליות החברתית כבר בשנות השבעים היתה קשה למעמד החברתי הנמוך. נכון שהמכונית היקרה עלתה רק 40 אלף דולר בשנות השבעים, אבל לעניים לא היה אז אוטו כלל. ייתכן שהמעמד החברתי הנמוך התרחב מאז שנות השבעים, אבל התפיסה כאילו היה רק שבט אחד היא טפשית. הניסיון למחוק את התפיסה שארצות הברית מרובדת חברתית, ושיר הלל לספר שזהו תפקידו, בעודו לועג לכל המערכת הפוליטית האמריקאית, נראים לי מעוררי רחמים במקרה טוב ומייאשים במקרה הגרוע. אבל כאמור, אולי זוהי רק הכתבה על הספר, בעוד הספר עצמו מציב תמונה מאוזנת יותר על החברה האמריקאית גם בשנות השבעים וגם כיום.

 


 

נכתב על ידי , 25/2/2012 17:14   בקטגוריות אמריקה, כתבנו בשטח, לא כל אידיוט צריך לקרוא, רטוריקה למתחילים, אקטואליה, ביקורת, פסימי, שחרור קיטור  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



אשמת ביליצ'ק


מה נזכור מסופרבול 46?


 


שאלה טובה. אולי נזכור שהג'יאנטס נצחו. סביר להניח שנזכור זאת. גם נזכור שברדשו היה צריך לעצור ולא להבקיע את הטאצ'דאון האחרון.


מעבר לזה? לא ברור.


 


שתי הקבוצות לא הבריקו. שתיהן שיחקו את משחקן הרגיל. אף אחת מהן לא התעלתה. כיוון שהג'יאנטס קבוצה יותר טובה, הם ניצחו. הגיוני. מספק? ודאי שלא.


 


משחקי הגמרים, אולי כמעט כבדרך כלל, היו טובים יותר, איכותיים ומעניינים יותר.


 


אבל, בניו אינגלנד אפשר לתלות את האשם באדם אחד - במאמן. ניו אינגלנד לא הגיעה עם תכנית משחק שתשבש את משחקה של הג'יאנטס, ואם כן, לא ראו אותה. הפאטס הגיעו לעוד משחק, לא לסופרבול. אף אחד בפאטס לא הצטיין, לאף שחקן לא נרשמה הופעה חיובית או יוצאת דופן. בריידי לא היה גרוע מתמיד. גם לא טוב מתמיד. וולקר עשה את מה שהוא תמיד עושה. בהגנה אף אחד לא הצטיין. במערך המיוחד, כלום. ואם אף אחד מהשחקנים לא מראה שום דבר מעבר לרגיל, הווה אומר המאמן כבוי.


 


כן, אולי השפה כאן לא נכונה, אבל לדעתי ביליצ'ק כרגע בניו אינגלנד דומה למייק שנאהן בדנבר אחרי שתי האליפויות של אלווי. כמו אנדי ריד בפילדלפיה, מהעונה השניה שלו פחות או יותר. לטעמי, ביליצ'ק גמור. כלומר, הוא נתן את כל מה שיש לו לתת. וזה הרבה מאוד. נכון, עונה שנגמרת באליפות ה-A לא יכולה להיחשב כישלון. אלא אם כן אתה בניו אינגלנד. והכישלון, לטעמי, רשום כולו על שם המאמן.


 


ועוד הגיג אחרון על פוטבול, מעכשיו ועד ספטמבר: הגיע הזמן שליגת ה-A תחזור לעצמה ולשורשים שלה. כבר שנים רבות שה-N שולט. הסיינטס, הפאקרס, הג'יאנטס ושוב הג'יאנטס. הקבוצה היחידה שהצליחה מה-A, הסטילרס, צריכים להזכיר לכולם מה ה-A צריך לעשות. לחזור לשורשים שלו. ה-A לא יעשה את מה שה-N עושה טוב יותר מה-N. כלומר, התקפה לא יכולה לנצח לקבוצות מה-A את המשחק הגדול. הגיעה הזמן לחזור לשורשים ולבסיס, הגנה קוראים לזה. אם ה-A חפץ חיים, מוטב שיחזור לשחק הגנה.  מוטב שייזכרו בפיטסבורג, שיבינו שאולי הרייבנס גמורים, אבל השיטה שלהם היא זאת שתנצח משחקים. תקראו לי שמרן (לפחות מבחינת פוטבול זה נכון) אבל המהפכה הבאה - אחרי מהפכת הטייט אנד וההתקפות משולחות הרסן - חייבת להגיע מההגנה. וה-A היא הליגה שצריכה להנהיג אותה.


 


ועכשיו דממה, לגבי פוטבול, עד ספטמבר.

נכתב על ידי , 7/2/2012 00:24   בקטגוריות אמריקה, פוטבול, משהו אישי, פסימי, אקטואליה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





כינוי: 

בן: 21

תמונה



פרטים נוספים:  אודות הבלוג

79,150
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , אקטואליה ופוליטיקה , תקשורת ומדיה
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לפינחסה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על פינחסה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)