לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 

~


כינוי: 

מין: נקבה

Google:  litos.mail

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2009    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
7/2009

רבע שעה מרוכזת



חיפשתי ספר. ידעתי מה אני רוצה, אבל לא ידעתי להסביר. בסוף יצא שהסתכלתי לה לעינים ואמרתי לה - "אני פשוט רוצה ספר קצר".
היא הסתכלה עלי קצת המומה. מי בוחר ספרים לפי האורך?! אבל לי לא היה איכפת. זה מה שאני רוצה. ספרים שאפשר לקרוא בהם מההתחלה ועד הסוף בנשימה אחת. יכול להיות שזה בגלל שהמציאות שלי עומדת במקום, שאני צריכה השתלשלות ארועים מהירה. סיפור קצר שמתחיל ונגמר. פרספקטיבה. לקרוא ספר קצר זה כמו להרים את כל הוילונות בקרון רכבת מוחשך. העיניים מתמלאות בבת אחת בפסים מרוחים של נוף, שמאפשר לראות שאני מתקדמת אפילו שאני יושבת וקוראת. שדברים קורים. כי במציאות שלי אני עובדת עכשיו בלהסתכל החוצה מקרון הקרביים אל העולם. אני יודעת שכשיגיע הזמן אני אראה את המקום שאני רוצה להיות בו ואני אדע לרדת שם בתחנה ולצאת ממנה לדרך, אבל בינתיים, כלומר, כשאני לא משוטטת בין מודעות דרושים לראיונות עבודה שונים ומשונים, וכשאני לא כותבת לאיזה פרוייקט מזדמן, וכשאני לא מדריכה, אני קוראת ספרים קצרים. זה שיצאתי איתו מהחנות ההיא היה המפץ הקטן של בני ברבש.

ובספר שלו בני ברבש כתב (או בעצם צריך לומר - סבא הקוסמולוג האמריטוס שבסיפור של בני ברבש, שיודע להסביר כמעט הכל בדרך לוגית אומר): שאפשר להסביר ניסים כצירוף מקרים סטטיסטי פשוט, שאפשר להסביר אותו בעזרת חוק המספרים הגדולים באמת, שקובע שבהינתן מרחב דגימה גדול יקרו דברים לא-סבירים-ביותר בתדירות גבוהה, ואם נגדיר נס כארוע חריג מאוד, שמתרחש, נניח, אחת למליון, צפוי לכל אחד מאיתנו נס בערך פעמיים בחודש. החשבון מאוד פשוט: בנאדם ער חווה אירוע פנימי בערך כל שנייה, אז בשלושים יום, בשעות הערות, הוא יחווה מליון ושבע מאות אלף אירועים כאלה, ואם תוסיפו את החלומות, יגדלו מספר האירועים הפנימיים ליותר משני מליון בחודש, ובמספרים בסדר גודל כזה, גדול מאוד הסיכוי הסטטיסטי שאחד האירועים הפנימיים יצטלב עם אירוע חיצוני, והמפגש המקרי יפיק רושם של התרחשות ניסית.

ולכן, כלומר, בפראפרזה, זה ממש לא נס, אלא צירוף מקרים סטטיסטי פשוט, שדווקא עכשיו, כשאני מרגישה קצת אבודה ולא מוצאת עבודה, ותוהה מה אני רוצה וצריכה לעשות כדי להצליח בחיפושים, ותוהה האם השתלשלות העיניינים היא לגמרי בשליטתי, ובכלל איך אני תופסת את הדבר הזה שקוראים לו "הצלחה", שקשורה בקשר הדוק לאחיה העצוב "כשלון" - זה ממש לא נס שפתאום במנוי שלי ל- TED הופיע הסרטון הבא.




ובהזדמנות זו: TED הוא המקום הסודי שלי, ובגלל שאתם חברים שלי, אני מזמינה אתכם לשם. תתחילו ב- most favorited in all times (לינק בעמוד משמאל). יש שם דברים שיבחשו לכם את המחשבות לעיסה של עונג, ולו בשל העובדה שמחשבה מעוררת מחשבה היא מצרך נדיר כל כך במקומותינו. וכשאני אומרת "מחוזותינו" אני כוללת גם את חמש שנותיי באקדמיה. ב TED יש לא רק אנשים חושבים מכל העולם, אלא גם כאלה שהם דוברים מוכשרים ומרתקים ברמה שמעוררת הערצה. זהירות: זה ממכר.

נכתב על ידי , 31/7/2009 00:55  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סיפור שמתחיל בפרולוג ונגמר ברטרוספקטיבה.


היום ניסיתי, בעדינות גדולה עד אין קץ, לשאול איזה בוסית קטנה שאלה בנושא רגיש.

"בוסית קטנה" כי יש לי וותק כפול משלה במקום העבודה, וגם כי אני לא מעריכה אותה אישית או מקצועית. בוסית קטנה ככלום.
"שאלתי" כי זו שאלה אלמנטרית ואני זקוקה מאוד לתשובה, ואין לי דרך אחרת לקבל אותה.
"ברגישות אין קץ" כי היה ממש לא מזמן איזה בלאגן עם תביעה משפטית בנושא שהשאירה את כל העצבים של כל המעורבים בעניין חשופים, והיא מעורבת ישירות ואני מעורבת בעקיפין, וכל נגיעה שם מקפיצה אותה, אולי גם מכאיבה.

אז חיכיתי לסוף הישיבה. חיכיתי שכל הנוכחים יהיו עסוקים בדברים אחרים, כי לא רציתי להעמיד אותה במצב של אי נוחות מול כולם. קראתי לה להתקרב, כדי לא לשאול בקול רם. היא התיישבה לידי. שאלתי אותה בשקט. היא נדרכה, ואזאמרה שאין לה תשובה, שהיא צריכה לברר. אחרי תביעה משפטית כולם מאוד זהירים. זה היה בסדר מבחינתי. כאילו, זה לא בסדר שאין לה תשובה לשאלה כל כך אלמנטרית, אבל אני יכולה לחכות עם זה קצת. במיוחד לאור הנסיבות, ובכלל.

רציתי להגיד לה את זה, אבל לפני שהספקתי, מאחורי זנקה מתוחה ודרוכה אחת אחרת, מתולתלת, כמו ממארב.
גם היא רצתה תשובה מהבוסית הקטנה על אותה שאלה, ומסתבר שהיא הקשיבה מהצד, והתכעסה נורא כששמעה שאין תשובה מוכנה. "מה פתאום לברר?! היא צעקה. "את אמורה לדעת! זה התפקיד שלך!!".
והבוסית הקטנה התכדרה כמו קיפוד, נכנסה בבת אחת למקום של מגננה גדולה.
כמה שניות אחר כך היא קמה. היא הזדקפה מקצות האצבעות עד קצות השיערות. הגוף שלה היה כולו סמור, והאוזניים שלה נמשכו אחורנית. ואז פתאום בבת אחת שתיהן התנפלו זו על זו בתוקפנות שלופת ציפורניים: ההיא אמרה משהו למתולתלת, והמתולתלת אמרה לה בחזרה, ואני התכווצתי בינהן על הכסא שלי והצטערתי שאין לי קונכיה.
לא ככה. לא ככה. אוף. לא ככה! מלמלתי לעצמי בתוך המהומה. איך מכעיסים אותי אנשים חכמים שאין להם שמץ אינטליגנציה רגשית. מתולתלת סתומה.

אחר כך יצאתי משם. כולם התפזרו. הבוסית הלכה למשרד שלה, והמתולתלת נדבקה לי לתחת והוציאה קיטור. אני הזעתי. היא צודקת, המתולתלת. הכל במקום הזה מנוהל גרוע. הכל לא בסדר, אבל יש צורה להגיד דברים, במיוחד כשמדובר במעסיק שלך שחשוב לך לשמור עליו כרגע כי בינתיים עוד אין לך שום מקום אחר. ומה פתאום היא נדחפת לשיחה שלי?!

דפקתי אצל הבוסית בדלת. רציתי להכנס ולסגור אותה אחריי ולהשאיר את המתולתלת בחוץ, ולשפוך קצת מים. להגיד שבכלל לא התכוונתי לעורר את כל המהומה, שזה לא היה מארב למרות שככה זה נראה (במיוחד כשהמתולתלת לא עזבה אותי עד שיצאנו משם), שזה ממש לא הסגנון שלי. שאני יודעת שהנושא רגיש, שבאמת ניסיתי לשאול בדיסקרטיות ושאני מצטערת.
אני לא באמת מצטערת, אבל חשוב לי לשמור על יחסים טובים.

המתולתלת לא עזבה אותי. רצתה להכנס איתי פנימה. הבוסית הייתה בשיחת טלפון ואז ברחה (הלכה מהר, עקפה, נכנסה למכונית, איננה). אני אנסה להגיד לה משהו כשאראה אותה מחר בצהריים, ואני מקווה שהמתולתלת לא תהיה בסביבה ושהיא תסכים להחליף איתי מילה. כמו שאני תופסת אותה, היא בטח מגדלת עכשיו שריון קשקשים נחשי, כזה שמעליו המילים מחליקות ומתחתיו מלחש הארס.




ומעניין לעניין באותו עניין: אני כזאת. אני לא מסוגלת להתמודד עם תוקפנות אלימה. ברגע שיש סביבי שמץ של תוקפנות, אני מתכווצת. ממש. זו יכולה להיות תוקפנות מילולית או פיזית, אני פשוט לא מסוגלת להיות שם. אני גם לא מסוגלת ללכת משם. אני מתכנסת לתוך עצמי ומאטה, כמו דבר שמתקרב לחור שחור, נשאב ומאט לתוך עצמו. כשהייתי קטנה לא הייתי כזו. יכול להיות שזה התחיל מהפעם ההיא, שהעזתי ללכת מכות בחצר של בית ספר עם מלכת הכיתה. זה היה קרב מהסוג שכותבים עליו. מישהו צעק "יש מכות יש מכות" והחצר סביבנו התמלאה בילדים להוטים. אני לא זוכרת ממה זה התחיל, אבל אני זוכרת הייטב איך הייתי משוכנעת שאני מחסלת אותה בשניה. בכל זאת, הייתי ג'ודאיסטית (חגורה צהובה!). היא הייתה תוקפנית והיו לה היו שני אחים גדולים, מה שהכשיר אותה פי מליון למכות. בעוד שאני ניסיתי לתפוס את דש הטישירט שלה ולהוריד אותה לריתוק שבו התמקצעתי באותם ימים, היא תקעה בי כמה אגרופים, הפילה אותי לריצפה, האכילה אותי בחול, השאירה אותי בוכה והלכה עם שובל של ילדים מריעים אחריה. אין ספק שזו הטראומה הגדולה של ילדותי המאושרת. כאבתי מבפנים החוצה ומבחוץ פנימה, ושנאתי אותה מאז ולעולם ועד עצם היום הזה. למעשה, אני חושבת שמאז אני אני פוחדת מתוקפנות עד שיתוק. אני יודעת שזה יכאב. זה כואב לי עוד לפני שזה מתחיל. זה משפיל ואני לא רוצה חלק בזה, משום צד. באינסטיקט החייתי הקיומי של פייגט אור פלייט (fight or flight), ברירת המחדל שלי היא לברוח. להתקפל, להתנצל, להשתדל. אלוהים, אני כזו נמושה-שוחרת-שלום.

נכתב על ידי , 29/7/2009 00:16  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סיפור שמתחיל בשוטר ונגמר במעצר.



הייתי בדרך מההורים לפארק, לפגוש את א' ידידי הטוב, לסכם את השבוע ולהנות מהשמש השוקעת מעל לירקון.
רגע לפני שא' התקשר לשאול איזה קפה אני רוצה שהוא יביא, הבחנתי שמאחורי נוסעת ניידת. בניידת היו שני שוטרים צעירים, דווקא דיי חתיכים. ברמזור הם נעמדו לימיני, והנהג סרק אותי כהוגן מבעד למשקפי השמש שלו. קלטתי אותו. הפסקתי לשיר עם הרדיו, סובבתי את הראש וחייכתי אליו. הוא חזר להביט ברמזור וחייך במבוכה.
ברמזור הבא עברתי לנתיב הימיני, והם נעמדו משמאלי. הפעם זה היה השוטר שליד הנהג שנעץ בי מבטים. קודם בי ואחר כך בגורה שמלאה את המושב האחורי, ואז שוב בי. חייכתי גם אליו ועשיתי שלום כזה, עם הראש. הוא פתח את החלון ואמר משהו. הנמכתי את הרדיו.
- "מה זה הכתם הזה על הראש שלו?" הוא שאל והצביע על הראש של הגורה.
- "זו כלבה שומרת מצוות", עניתי לו. "חובשת כיפה". (על שאלות מפגרות מקבלים תשובות מפגרות).
- "בת כמה היא?"
- "חמש".
- "תינוקת". הוא חייך שוב. היו לו זיפים קצרים, מטופחים כאלה ומשקפי שמש מחמיאים. "גזעית?" הוא שאל.
- "לא, אבל נהדרת". הוא הוריד את משקפי השמש שלו ונעץ בי זוג עיניים ירוקות.
- "למה היא לא חגורה?" הוא שאל בפרצוף רציני.
-"לא נראה לי שזה יעבוד", עניתי לו. הוא היה חמוד באמת.
-"אם ככה, אנחנו נאלץ לעצור אותך", הוא חייך.
-"כולל אזיקים?" שאלתי אותו.
הרמזור בדיוק התחלף לירוק.

נכתב על ידי , 25/7/2009 20:47  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  


© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לLitos אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על Litos ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)