תרשו לי הפעם, קוראים בודדים אך יקרים, לגעת בנושא פוליטי/מדיני. תרשו לי לציין שבדעותי הנני ממוקם איפושהוא בין המערך והליכוד בנושא הפלשתינאי.
הנושא הוא רשת השידור העולמית של ה- BBC.
כישראלי שמתגורר בחו"ל, יש לי זווית ראיה שאולי אין לישראלים שחיים בארץ. עקבתי, ועדיין הנני עוקב אחר שידורי ה- BBC ברדיו ובטלווזיה באדיקות מזה כ- 6 שנים. וכן צפיתי/הקשבתי לשידורי ה- BBC ממספר מדינות. אציין שה- BBC ממומן בנדיבות ע"י ממשלת אנגליה, אין פרסומות, יש תפוצה עולמית ולכן זו רשת שמגיעה למספר עצום של אנשים בכל העולם. יתרה מזאת, במדינות שאינן דוברות אנגלית הרי שהאליטא כן דוברת אנגלית ולכן דוקא מקבלי ההחלטות חשופים.
ואתחיל מהסוף: ה- BBC גרם וגורם נזק עצום לישראל וכן נזק שהוא, לדעתי, בלתי ניתן לתיקון. ה- BBC הוא אוייב קשה ומר באיצטלא של גורם מכובד, בינלאומי, אובייקטיבי ואיכותי. אם מישהוא מופתע מהשינוי החד בדעת הקהל כלפי ישראל באיזורים שונים בעולם הרי של- BBC יש בכך חלק לא מבוטל.
טקטיקות לדוגמא שזיהיתי (כלומר שקרו מספר פעמים):
טקטיקה 1 :
BBC עושה תוכנית על הסכסוך הישראלי-פלשתינאי ומזמין 'פנל של מתראיינים':
1. פרופסור פלשתינאי: שכמובן מצייר את ישראל בשחור מוחלט על גבול (או מעבר לגבול) האנטישמיות. מייצג את הפלשתינים.
2. עיתנואי ישראלי שמאלני או תלמידבאוניברסיטה שמאלני (שלפעמים מרואיין בלי לשמוע את דברי הפלשתיני, אך נשאל שאלות דומות) 'מייצג' את ישראל. בעצם מרמים אותו כי אפילו הוא בדרך כלל ימצא עצמו מתחרט כשישמע את השידור המלא.
3. מומחה למזרח התיכון - בעצם עוד פרופסור ערבי שמוצג כמומחה אובייקטיבי למזרח התיכון (הערבים הם בד"כ בעלי אנגלית מצויינת, כאלה שגדלו באנגליה).
הערבים בעצם נשלחים לדיון במטרה לגרום נזק תדמיתי מקסימאלי לישראל, נראה שהם הכינו מראש את שיעורי הבית (אולי בסיוע מומחים לדעת קהל) ויודעים בדיוק מה לאמר ואיך. הישראלי רק בא לבטא את דעותיו הפרטיות ללא הכנה מוקדמת, דבר שלא גורע מכך שהוא נתפס כמייצג ומגן העמדה הישראלית.
התוצאה של הדיון, היא פשוט קטסטרופאלית לישראל.
לדעתי, כל אדם סביר שאינו יודע את הרקע והעובדות ושמקשיב לכאלה 'דיונים אוביקטיביים' יחשוב שישראל היא מקום איום ונורא שרק מדכא ברישעות, ללא סיבה, את הפלשתינים המסכנים תוך קבלת סיוע אמריקאי אוטומאטי (אמרתי אנטישמיות?)
טקטיקה 2:
בארץ מתרחש פיגוע של מחבל מתאבד באוטובוס עם התוצאה ה'סטנדרטית' של 10-15 הרוגים ו 50-80 פצועים.
ב- BBC מדווחים על הפיגוע בדיווח קצר ולאקוני, בד"כ לא מזכירים את מספר הפצועים.
מייד לאחר הדיווח - תוכנית נוגעת ללב של חצי שעה עם איזה אישה פלשתינאית. עשו לה, לקחו לה, לא נתנו לה וכד'.
המוטיבציה ברורה: שחס וחלילה אף אחד לא ירחם על נפגעי הפיגוע...
טקטיקה 3:
קרייניות ערביות ב- BBC . לפעמים מספיק לשמוע באיזה טון הן מבטאות את המילה ישראל.
טקטיקה 4:
טשטוש עובדות יסוד. למשל: לדעתי מי שניזון משידורי ה- BBC סבור שהיתה פעם מדינה פלשתינאית ושהיא נכבשה ע"י ישראל.
רושם קשה במיוחד היה לי בביקור בטוקיו. במלון שלי ה- BBC היה הרשת היחידה ששידרה שם באנגלית. זה אומר שמעבר לכל הזרים גם כל היפאנים שרוצים ללמוד אנגלית (ויש המון כאלה) מקשיבים להם כל הזמן. צפיתי בשידורים ארוכים ואיומים על ישראל.
למשל באוסטרליה, שלה קשרים מיוחדים עם אנגליה, משדרים כל הזמן שידורים של ה- BBC בהרבה נושאים ברשת הממלכתית , כולל בנושא הישראלי-ערבי (מתוך עצלות או כי אין להם משאבים להשקיע בלהחזיק כתבים בישראל) וכך יש השפעה עצומה על דעת הקהל . לדעתי הרבה אוסטרלים שכל הידע שלהם בנושא נלקח משידורים אלה לא מבינים מדוע ממשלתם נוקטת עמדות שבוודאי נראות להם פרו ישראליות.
לדעתי ישראל נכשלה בצורה מוחלטת בכל הנוגע לטיפול בנושא זה (כמו בכל נושא יחסי הציבור הישראליים בחו"ל). היה טוב יותר אם היו מוותרים על גדוד טנקים או כמה מטוסי קרב ומשקיעים את הכסף בלהתמודד במישור יחסי הציבור הישראליים בחו"ל.