לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה
 


הימים חולפים - שנה עוברת, אבל המציאות, אוי המציאות, היא תמיד עכורה נשארת.
Avatarכינוי: 

בן: 47

MSN:  ofernicus

תמונה



מצב רוח כרגע:



מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2016    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

בועות סבון: על המהירות שבה משווים את משבר הנדל"ן בארה"ב ושוק הנדל"ן בישראל


(פרסמתי במקור בפייסבוק, מעתיק לפה לטובת הגולשים האנונימיים דתי)


זה מדהים אותי בכל פעם מחדש איך אנשים ממהרים להשוות את משבר הנדל"ן בארה"ב למה שעשוי - לכאורה - לקרות בארץ "כשתתפוצץ הבועה".

עזבו את זה שבארה"ב פעלה שיטה שונה לגמרי, כזו שאפשרה לתת משכנתאות מפוצצות לאנשים שלא היה להם סיכוי לעמוד בהחזרים. עזבו את זה שהמשכנתאות שניתנו היו בגובה 100% (ואף יותר) שווי הנכס. עזבו את זה שהבנקאים תוגמלו על "מכירת" המשכנתאות, ולא היה פיקוח על מי "קונה" את אותן משכנתאות, ושחברות סחרו ביניהן במשכנתאות האלה, כך שהמפולת גררה איתה קבוצות חיצוניות - מעבר לבנקים חסרי האחריות עצמם.

עזבו את כל הנתונים החשובים האלה ותתמקדו בעניין אחד: בארה"ב שוק השכרת הדירות מפותח עשרות מונים בהשוואה לישראל. בכל מקום שתזרקו אבן תפגעו במתחמי מגורים שמיועדים להשכרה בלבד, ושהמחירים בהם סבירים וראויים לכל נפש. התמוטטות המחירים בארה"ב התחילה אמנם מכך שאנשים לא יכלו לעמוד בתשלומי המשכנתא ונאלצו למכור את בתיהם, אבל היא הגיעה לשיאה כשאנשים קלטו שהמחירים ירדו ולכן כעת הם משלמים משכנתא הגבוהה משווי הנכס שלהם - ומה שהם עשו זה להפסיק לשלם, הבנק עיקל את הנכס, והם עברו לגור בשכירות.

וזה ההבדל: בארה"ב היתה אלטרנטיבה. בין שזה בית קטן יותר, בין שזה אחד ממאות אלפי הדירות הפרוסות בכל מקום, ובין שזה קרוואן קטן - בארה"ב היתה אלטרנטיבה, ולכן אנשים יכלו למכור או לנטוש את בתיהם, ולכן גם המחירים יכלו לקרוס. בישראל האלטרנטיבות האלה כמעט לא קיימות, וגם האמירה "תגורו אצל ההורים" גובלת בקשקוש כאשר לכל משפחה יש יותר ילדים מהממוצע האמריקאי (והעולמי) והדירות קטנות יותר מבית אמריקאי קטן בערבה.

בקיצור, המחירים בישראל עשויים לרדת במהירות אם תתחיל בניה מסיבית או אם, חס וחלילה, תפרוץ מגיפה שתדלל את האוכלוסיה באופן משמעותי. הטבת מס קטנה שגם ככה פונה לאחוז קטן מהאוכלוסיה לא תוריד את המחירים באופן משמעותי, אם בכלל, וסביר להניח שתמצא את דרכה אל כיסיהם של הקבלנים - אלו שמאיימים שהשוק ייפול (אם לא תחכו עוד קצת, עד שהמחירים יעלו עוד יותר).


NRG, שוב משווים משבר לבועה
נכתב על ידי , 25/3/2014 09:09   בקטגוריות Living in America, אדם, חברה, וסביבה, כספים וקלקלה, אקטואליה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של עופרניקוס ב-25/3/2014 12:58
 



כסף, מים, מלח


ממשלה יקרה: רוצה להציל את ים המלח? רוצה לשקם אותו? להפוך אותו לאטרקציה תיירותית, כזו שראויה לתואר פלא עולם? התחילי בזה שחלק משמעותי מ-830 מליון השקלים שהקצבתם לנושא יופנה למימון הזרמת מים אליו. כן, מים, זרימה, לא יותר מזה.

 

מקורות מדווחת שהחל מ-2014 יהיה עודף במים בישראל (!!!) בעקבות ההתפלה המסיבית. קחו חלק מהכסף שהקצבתם, והשתמשו בו כדי לאפשר הזרמת מים מהכנרת, דרך הירדן, אל ים המלח המתייבש למוות. שחררו את המים אל ים המלח, תוך שאתם משתמשים בכסף כדי לוודא ששחרור המים "הנזילים" האלה אינו מעלה את המחיר (הגבוה גם ככה) לצרכן.

 

אל תטחנו מים, אל תשפכו את המים עם הים, פשוט תנו לים לשתות.

ואחרי שתחזירו את ים המוות לחיים - ודאו שמחירי המים יורדים - כי אם יש עודפים - מחירים יורדים.

ככה זה בקפיטליזם, נכון? קריצה

נכתב על ידי , 12/2/2012 16:51   בקטגוריות אדם, חברה, וסביבה, כספים וקלקלה, אקטואליה  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של זאבה בודדה ב-18/2/2012 01:10
 



ביבי, תן כתף, ואיזה פסטרמה בצד!


הייתי רוצה להאמין שהתמונה למטה מדברת בשביל עצמה, אבל רק כדי שלא תהיה דיסאינפורמציה: כמו שבטח כבר הבנתם, אני לא נוהה אוטומטית אחרי "הזעקה העממית", ואני בטח לא מתחבר לסיסמא "צדק חברתי" שממש אינה קשורה לדעתי למאבק הנוכחי, אבל הסיסמא "ביבי, תן כתף" אוטומטית מתחברת אצלי למעדניה/קצביה, ובשילוב עם התמונה הזו - המציגה שלשה קצבים בפוזת "שלשת הקופים" - אני חושב שהעיבוד היה מאד מתבקש, גם אם קצת עלוב דתי

 

ביבי, תן כתף

נכתב על ידי , 1/8/2011 04:20   בקטגוריות אדם, חברה, וסביבה, כספים וקלקלה, שעשואליה, אקטואליה  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של נטל ב-3/8/2011 16:56
 



עזבו קוטג', יש וילה!


יוזמי המחאה, עזבו דירות - כנסו לוילה! סטנדרטי

 

לסלבריטיז אין בעיות דיור, יש להם וילה

נכתב על ידי , 26/7/2011 17:46   בקטגוריות אדם, חברה, וסביבה, כספים וקלקלה, שעשואליה, רשת בעריכה, אקטואליה  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של זאבה בודדה ב-26/7/2011 20:01
 



לאורך הירקון הרוח שר בקני הסוף


שלמה קראוס כותב ב-YNET על יחסם המזלזל, לכאורה, של ילידי שנות החמישים והשישים, כלפי "מאבק הצעירים" הנוכחי. לשיטתו, היום קשה יותר מבעבר להתקיים בארץ, ולפיכך הביקורת של אותם "זקנים", להם היה לכאורה קל יותר, אינה מוצדקת.

אז נכון, לילידי שנות ה-50 וה-60 היה קל יותר במציאת עבודה (או לפחות בשמירה עליה) ובקנית בית, אבל היו להם קשיים שאותם אנחנו, תודה לאל, מכירים רק מהסיפורים.

השאלה היא למה לעצור בשנות החמישים. למה לא להמשיך אחורה, לדורותשהקימו את המדינה, לדורות שבאו לכאן, עמלו ולא זכו לראות את המדינה. את אלו שעזבו את "משמני אירופה" של תקופת ההשכלה הטרום-שואתית.

אותם אנשים לא שאלו "מה יש לעשות מחוץ לתל אביב" כי תל אביב לא היתה קיימת, וגם בה גם לא היה מה לעשות עד שהקימו אותה, ואנשים באו! פתח תקווה הוקמה בגלל הצפיפות הבלתי נסבלת בין חומות ירושלים, כי לפעמים צריך להסתכן ולוותר על הנוחות כדי להתגבר על הקשיים.

אז כן, קשה להיות צעיר בארץ. קשה גם להיות זקן. אבל אם מישהו רוצה לפתור את בעית הדיור הוא צריך להבין שהבעיה לא תיפטר ע"י זה שיבנו בתים בכל מקום "ושמישהו אחר יעבור לשם וישאיר לי את המקום בתל אביב.

והנה רעיון פרקטי, והוא פרקטי אם רק תעזו להתייחס אליו ברצינות: אולי במקום "קבוצות רכישה" בתל אביב ושכנותיה תארגנו קבוצה ותבנו, ביחד, במקום זול? מובטח לכם שתוך כמה שנים תקום מסביבכם קהילה לטעמכם, ויחד איתה גם מקומות עבודה שיבטלו את הצורך בנסיעה לתוך גוש דן.

הפתרון קיים, השאלה היא רק אם אתם מחפשים פתרון או מחאה.
נכתב על ידי , 21/7/2011 15:45   בקטגוריות אדם, חברה, וסביבה, כספים וקלקלה, רוצים שינוי?, אקטואליה  
26 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יובל ב-28/7/2011 18:19
 



לוי בריבית


NRG העלו כתבה על מכבי חיפה ואלישע לוי, וזה נראה שמישהו ינקל'ה שחר או מישהו בדובר צה"ל' מתבייש במשכורות של החיילים "הספורטאים המצטיינים", כי כל הכתבה מובנת (לא בהכרח מוסכמת, אבל מובנת) חוץ מהמשפט הנוגע לשחקנים האלה, שאותם העמידו הכותב, העורך, או האתר עצמו, על הראש - וזיגזג אותם משמאל לימין... דתי


מישהו מתבייש בשכר הכדורגלנים?

נכתב על ידי , 24/2/2011 23:34   בקטגוריות כספים וקלקלה, רשת בעריכה, ספורטיבי  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אודיסאוס ב-25/2/2011 07:00
 



סטטיסטית - אתה צודק, אבל רק לפעמים


מישהו מוכן להסביר לי איך זה שפעם אחר פעם עיתונים ואתרים שונים מפרסמים נתונים סותרים בכל הנוגע לשכר הממוצע במשק?

 

איך זה הגיוני שבעוד ש-NRG מדווח על ירידה של 5.5%, מ-8,646 שקל במרץ ל-8,172 שקל במאי, ב-TheMarker מדווח על עליה של 1.2% - ל-8,020 במאי (כלומר, עליה מ-7,924 במרץ), ואיך זה הגיוני ששתיהן, לכאורה, מדווחות על סמך נתונים שמסרה היום (א') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס)...?

ב-NRG השכר הממוצע יורד ב-TheMarker השכר הממוצע עולה

 

ובכלל - איך זה הגיוני ש-NRG יודעים לצטט נכון את הממוצע הנכון (עפ"י הלמ"ס) - שהוא 8,172, בעוד ש-TheMarket הם אלו שמצטטים נכון את אחוז השינוי, שהוא עפ"י הלמ"ס - עליה של 1.2%...? הייתכן שכל כתב מצטט את מה שמתאים לאג'נדה שלו, לצד שבו הוא התעורר באותו הבוקר, או לשביעות הרצון מהשכר האישי שלו...?


השכר הממוצע לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס)

נכתב על ידי , 8/8/2010 17:04   בקטגוריות תהיות, רשת בעריכה, כספים וקלקלה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של פואית ב-8/8/2010 21:32
 



Falling, yes, I am falling, and she keeps calling me back again


גל ההתאבדויות שוטף את חברת Foxconn Technologies, המייצרת את מכשיר ה-iPhone עבור Apple. במסגרת הגל קפצו עד כה 11 עובדים מבניינים שונים, והמספר עולה (או יורד) ללא הפסקה.

 

התופעה הנ"ל מטרידה כל כך את פוקסקון, שהם החלו להחתים את העובדים על התחייבות שלא להתאבד, ואני צופה שעובדים שיפרו את התחייבותם זו יענשו במגוון דרכים, החל בשלילת ימי חופש, וכלה בשלילת ימי מחלה והפסקות צהריים.

 

בעקרון, אני יכול להבין את האנשים האלה, שאינם מוכנים לשאת את האייפון על מצפונם, אבל מעבר לכך, התופעה הזו מעוררת בי געגועים למשחק Bouncing Babies הנוסטלגי, אי שם בראשית משחקי ה-Arcade הביתיים, ונראה לי שחברת פוקסקון ראויה ל-Remake על שמה... משחק שכזה, אם היה מתורגם לאייפון, בוודאי היה נקרא iFall, אילולי נתפס כבר השם ע"י אפליקציה של אנדרואיד...


Bouncing Employees, Foxconn, iPhone

 

הכותרת, אגב, מתוך השיר I've Just Seen a Face, של הביטלס...

נכתב על ידי , 28/5/2010 15:37   בקטגוריות כספים וקלקלה, שחור מזעזע, עבודה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



אפר גלובלי


אני מבין שזה כבוד גדול, ושכבר המון שנים מנסים להגיע ליום הזה, אבל אני חייב להבין: נכון שסוף סוף הצטרפנו לארגון המדינות המפותחות (OECD), אבל הקטע הזה של לקחת חלק בחווית המאפרה האיסלנדית - זה באמת הכרחי?

 

ארגון מעטפת ומעטפת עשן, OECD והר געש

נכתב על ידי , 11/5/2010 00:17   בקטגוריות אדם, חברה, וסביבה, כספים וקלקלה, שעשואליה, אקטואליה  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של עופרניקוס ב-24/5/2010 17:12
 



אפילו ברוסיה לא היו תורים כאלה...


הראל ויזל, בעלי רשת הביגוד "פוקס", התלונן בשבוע שעבר על כך שרשת H&M שהגיעה לאחרונה לארץ יוצרת - בעידוד קניוני עזריאלי - דימוי שגוי של "ביקוש המוני" בכך שהם יוצרים תורים פיקטיביים. לדבריו הרשת מכניסה את הלקוחות אחד-אחד, למרות שבחנות אין בכלל עומס, וכך נוצרים תורים ארוכים, תורים הגורמים לאנשי-העדר הישראלים להניח ש"אם כולם מחכים בתור - שווה ללכת גם כן".

 

אתמול עברנו ליד חנות H&M בקניון עזריאלי, ואכן "כצעקתה".

 

בתוך החנות היו אולי 15 לקוחות, כשמחוץ לחנות, עומדים מאחורי מחסומי חבלים, עמדו כ-30 איש, ממתינים להיכנס לחנות. החנות נראתה גדולה, מוארת - וריקה, ולא היתה שום הצדקה שלא להכניס לקוחות נוספים, אלא אם הכוונה היא ליצור רושם שגוי. וונדי העלתה השערה שאולי מנסים ליצור "חווית קניה", ללא עומס, ועם יחס אישי - "של חו"ל'', אבל מאחר וכבר ביקרנו בעבר בחנויות H&M בחו"ל - הסכמנו ששם המצב אינו כזה.

 

בקיצור - הראל פוקס צודק, והתורים בכניסה לחנות "יזומים", ונועדו ליצור עדר צרכני.

ואולם מצד שני ומאידך גיסא, אל לו למר פוקס להתלונן על עדרים הנצבאים על דלתות אחרים.

 

מילא זה שהוא גבה מאיתנו מחירים גבוהים על בגדים תוצרת הארץ - לפחות ידענו שאנחנו "קונים כחול-לבן", אבל כבר שנים שאנחנו משלמים מחירים גבוהים על בגדים "אדום-לבן", אז מה הפלא שכשמגיעה רשת בינלאומית "ממותגת" - כולם בורחים מפוקס בתחושת הקלה גלובלית?

 

בשיר "אין מקום לשניים על עמוד החשמל" שכתב חנוך לוין וביצעה להקת "אחרית הימים" מסופר על עובד חברת החשמל שיושב על עמוד חשמל, מפנטז על הנשים שהוא רואה בדירות מולו, אך אינו עושה שום דבר בנושא. נראה שפוקס טיפסה על עמוד גבוה, על רף מחירים גבוה - והיא מצפה שאנחנו נמשיך להתרפק עליה בנוסטלגיה בעוד שהיא מביטה עלינו מלמעלה. אולי כדאי שבפוקס יבינו שאם הם לא ירדו מהעמוד - מהר מאד הציבור ינתק להם את החשמל...

נכתב על ידי , 22/3/2010 10:06   בקטגוריות כספים וקלקלה  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של שולטהייס ב-28/3/2010 23:32
 




דפים:  
244,215
הבלוג משוייך לקטגוריות: אקטואליה ופוליטיקה , דת , ציונות
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לעופרניקוס אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על עופרניקוס ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)