לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
 

יומני אלפוחרה


מכחול הזמן מצייר את עור הלב
Avatarכינוי: 

מין: זכר

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2005    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
4/2005

תרגול אהבה לפסח


ריחו של האביב באוויר, מתערבב אצלי עם ריחות מאכלי פסח. פעם סברתי שפסח עני מאוד באפשרויות הבישול. מעט חקירה ודרישה והסתבר לי שהשולחן היהודי עשיר במיני תבשילים ומאפים המעניקים לפסח ייחוד ועושר. הבעייה עם מתכונים של אחרים שהם לא מצליחים תמיד תחת ידיי. ההוראות הלא ברורות די צורכן, או מחסור בתבלין האהבה האופייני לבית אשר בו נולד המתכון.

הרבה עוגמות נפש נערמו במטבחי בדרך לפח, של תבשילים שקרסו מול עיניי האוהבות. כמו אהבה ניכזבת. אני נותן ומעניק וממולי לא צומחת אהבה.
הפיתרון הליימני שלי הוא בניסוי וטעייה, עד שהתבשיל עולה יפה ויוצא במחול של שימחה בליבי וחיכי. הנה שוב הגיע האביב עם פעמי הפסח הנושקים בחלוני. אז צריך לתרגל וליהנות.

לפני שנים התגלגל לידי מתכון של פשטידה טעימה טעימה. אי אפשר להיכשל איתה כמעט). מקור הפשטידה במטבח המצרי והיא עונה לשם מינָה.

הדרך הקצרה לאהבתה של מינה
- 350 גרם בשר טחון
- 4 בצלים ירוקים קצוצים כולל הגבעולים הירוקים
- 200 גרם אגוזי מלך קצוצים עבה
- 8 ביצים
- 10 כפות קמח מצה
- מלח
- פלפל
כדאי להשתמש במחבת עמוקה (5 ס"מ) וגדולה (24) ס"מ.

טורפים את הביצים. לבלילה מוסיפים את האגוזים, בצל קצוץ, מלח ופלפל לפי הטעם ואת הבשר הטחון.
בכל פעם שמוסיפים את אחד מהמרכיבים לבחוש היטב.
לבסוף מוסיפים את קמח המצה ומערבבים היטב.

מחממים את השמן במחבת עד שהשמן חם, ומוסיפים את הבלילה.
מנמיכים את האש, ללא כיסוי המחבת.
כאשר הצד התחתון משחים, הופכים את המינה ומטגנים אותה עד להשחמה של הצד השני.

והיום (שבת) התאמנתי ומינה השיבה לי אהבה...
הנה היא בתפארתה הלוהטת



אוכלים מאהבים ונהנים.

הגירסה הארוכה לאהבתה של מינה
בגירסה זו אופים את המינה בתנור בתוספת פירה תפוחי אדמה.
את הבצל הירוק מחליפים 2 בצלים רגילים קצוצים.
קמח המצה מוחלף במצות והאפייה היא ללא ביצים.

מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הבשר הטחון למחבת ומפוררים אותו תוך כדי הטיגון.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
ממשיכים בטיגון עד שהבשר משנה את ציבעו.
עתה, מוסיפים פירה מ- 3 תפוחי אדמה ומערבבים היטב עם הבשר המטוגן.
מרטיבים 5-6 מצות ומניחים בתבנית משומנת גם בדפנות.
משטחים את התערובת על המצות ומכסים את התערובת ב- 4-5 מצות רטובות נוספות.
מבשלים עוד 4 תפוחי אדמה ומועכים גם אותם לפירה.
מוסיפים לפירה מלח ופלפל ומשטחים אותו על המצות.
אופים בתנור בחום בינוני למשך כ- 30 דקות, עד שתפוחי האדמה משחימים מעט.

מוציאים מהתנור, אוכלים ומתאהבים.

כך אני מאהב את אהוביי השבת וגם בפסח.
אהבה ו- Care, זה כל הסיפור.
נכתב על ידי , 15/4/2005 10:29   בקטגוריות אוכל מאהב  
35 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   2 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של שדות ב-26/4/2005 10:15



הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , 40 פלוס , 50 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לשדות אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על שדות ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)