לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
 

יומני אלפוחרה


מכחול הזמן מצייר את עור הלב
Avatarכינוי: 

מין: זכר

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2004    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
7/2004

עוגת השבת


יום שישי של ילדות.
אבא חוזר מוקדם הבייתה.
אמא מסיימת ניקיונות ובישולים.

אחר הצהריים אמא מדליקה נרות.
מתקדשת לאחר שקידשה את הבית.
אותנו.
לאחר שהכל הוכן.
הכל רגוע.

אז מתפשט הריח בבית.
ריח עוגת השבת.
עוגת שוקולד פשוטה.

עד היום היא מעדן השבת שלי.
העוגה שעליה למדנו שלא ניתן ליישר עוגה.
הריח שמעלה ומביא את כל השבתות שהיו.
הטעם שמטמיע כל שבת במקומה.

עם העוגה אני נושם את אמא.
אבא יושב כנסיך השבת עם פרוסת עוגה וכוס תה.
בניי מציצים אלי מתוך טעמים אחרים.

עוגה שהיא בית.
עוגה שהיא שבת.

אני הילד הקטן.
אותו אחד שאימי קשרה אליה לסינור.
כל הזמן צמוד וסמוך אליה.
מציץ בסקרנות למעשיה.
לכישופי האוכל שלה.
כך עם החלב, עם האהבה.
ניצרבו בי מאימי, כמה מתכוני מזון.
העוגה הפשוטה הזו היא נר הזיכרון לאימי.
תמיד חי.
תמיד דולק בביתי.
כל יום שישי.
כל יום שבת.

כמה פעמים הזכרתי את העוגה.
כמה מכם ביקשו את המתכון.
הנה הוא כאן, ובמיוחד בשביל סול

באיזה חומרים נצייר לנו שבת של עוגה?
- 4-5 ביצים, בהתאם לגודל
- כוס סוכר של כ- 300 מ"ל
- מעט תמצית וניל
- 200 ג' שוקולד מריר
- 200 ג' מרגרינה
- כוס קמח תופח של כ- 300 מ"ל

ואיך נביא חיים לעוגה של שבת?
לא מיקסר בבקשה.
לא מערבל מזון.
זו עוגה של שבת שנעשית באהבה.
אין אהבה, אין שבת.
בידיים בבקשה.
השבת אוהבת את ליטופינו.

- לטרוף את הביצים (לא להפריד, את כל הביצה בבקשה)
- להוסיף את הסוכר ולהמשיך לטרוף
- להוסיף את תמצית הוניל ולהמשיך לטרוף.
- להמיס בעדינות (רצוי על אדים) את השוקולד והמרגרינה, עד קבלת עיסה אחידה.
- להוסיף את עיסת השוקולד לטריפת הביצים-סוכר-וניל ולטרוף היטב.
- להוסיף את הקמח לאיטו תוך קיפולו לתוך הטריפה. לא לטרוף, לקפל. בסבלנות.

כשמקבלים תערובת חלקה וסמיכה אנו מוכנים.
להעביר למגש אפייה משומן.
אני אוהב כלי קרמיקה גסים ספרדיים.
אך כל כלי יתאים.
פעם הכנתי את העוגה הזאת בהרים, על אש מדורה עם סיר פלא.
מקווה שיש עוד הזוכרים את סיר הפלא.
אימי תמיד הכינה את העוגה בסיר פלא.

אפייה.
היום התנורים שונים באיכותם ובביצועיהם.
בתנור שלי אני אופה במרכז התנור ב- 150 מעלות ללא טורבו.
למשך כ- 30 דקות.
בבית בהרים, עם התנור הישן אני אופה ב-180 מעלות למשך 45 דקות.
כל אחד לפי היכרותו.
קיסם שיוצא יבש מעיד שהעוגה מוכנה.

בגמר האפייה להוציא מהתנור בכדי למנוע את התייבשותה של העוגה.

מקווה שריח השבת יבוא לבקרכם.
מקווה שתטעמו שבת.

אשמח לשמוע.
אשמח לחלוק שבת.

 

חיבוק לשבת

נכתב על ידי , 23/7/2004 00:41   בקטגוריות אוכל מאהב  
101 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   8 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של שדות ב-29/9/2015 10:35



הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , 40 פלוס , 50 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לשדות אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על שדות ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)