|
יומני אלפוחרה מכחול הזמן מצייר את עור הלב |
כינוי:
מין: זכר תמונה
RSS: לקטעים
לתגובות
<<
ינואר 2008
>>
|
---|
א | ב | ג | ד | ה | ו | ש |
---|
| | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | | |
הבלוג חבר בטבעות: | 1/2008
סטייק במלח בניקר שלי, אתה יודע, שכחתי. עברו כבר קרוב לשמונה שנים. אני לא זוכר איך מכינים סטייק פילה במלח. אני יכול לשער, אך את המתכון שהכנתי אז אני לא זוכר. אני יכול כמובן לאלתר. הרי אני מבלה מספיק שעות במטבח בכדי לְאַהֵב. אך לא, אני אוותר. פעמיים הכנתי וכנראה שרק פעמיים הייתי אמור להכין את סטייק השחיתות הזה.
מפליא שאתה זכרת את הסטייק הזה. איך שטעמים משתלבים בצמתים של חיינו. אני הייתי בצומת ששחררה אותך לחיים ואתה, אתה אף פעם לא מגדיר לך צמתים. אתה הולך ומייצר אותם ואז אתה מביט ואומר... 'אהה. אז זו הייתה צומת. כך חשתי כשחציתי את הרחוב.'
רק פעמיים עשיתי את הסטייק הזה. כל פעם עם בן אחר שלי. לא יודע אם הייתי עושה אותו שוב עם עוד ילד. כך יצא. בפעם השנייה עשיתי אותו מהזיכרון ולא משום שזכרתי שעשיתי אותו. כך זה עם צמתים. בראש אני זוכר שחציתי את אותה הצומת, לא ברגליים.
באותו הערב צחצחתי את המטבח, כמו לפני מסדר המפקד. תמיד בישול מתחיל אצלי בניקיון וצחצוח. לפתות את מרכיבי המזון להתמיר את צורתם. שיהפכו לחומר רך וגמיש בידיי. כי מה כבר יש להכין בסטייק במלח. נתח בשר טוב ורצוי שיקראו לו פילה. מעט כבד אווז מוקפץ בבצל ופטריות לא יזיק, והרבה הרבה מלח גס.
ממש לפני שהגעתי להכנה, נכנסת למטבח. כדרכך התיישבת בקפיצה על השיש, מסתכל ובוחן. אולי זה היה הרגע שבו בחרת להתאהב בבישול. אני זוכר שהתפלאת לכמויות המסחריות של מלח ים גס ואני הסברתי לך שהסטייק ייעשה בחום השׂימלה של המלח. ואיך יודעים שזה יצליח? בינגו. זה בדיוק העניין של סטייק במלח. לא יודעים. כמו באפיית עוגה. אי אפשר לתקן ולהוסיף אחרי ששמת את יהבך בחום. אלה ההכנות שאתה עושה שקובעות את מידה ההצלחה. אחר כך הסטייק יוצא לדרכו עד למיפגש שֶׁבַּחֵיךְ. * * *
כמה טעימה היא הנשיקה שלך. החיבוק הזה. הצליח לך בני יקירי... וגם לי
| |
|