לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אמא של מתבגרים


חיים על רכבת הרים בתור אמא ל-2 מתבגרים וספרנית שעובדת בעיקר עם מחשבים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2009    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

7/2009

השף קונדיטור אבנר אנגל ומתכונים


הפוסטים האחרונים הזכירו לי את תחילת ימי הקהילות הוירטואליות באתרים הישראלים.

הייתי אז גולשת בפורום האוכל של  Israel On Line כדי לחפש מתכונים כשרים. לא היה אז שפע של אתרי בישול בעברית כמו שיש היום. היו אתרים מחו"ל, אבל ברוב המתכונים שלהם השתמשו במצרכים שאי אפשר היה להשיג בישראל, כך שהם פחות עזרו לי.

 

הייתי במיוחד מחפשת מתכונים של קינוחים פרווה, בלי שוקולד, שיתאימו גם לילדים. בני היה אלרגי לשוקולד ורוב המתכונים שהיו לי כללו שוקולד. יום אחד מצאתי מתכון בשם "מוס לימון מרענן" שנשלח לפורום על ידי אבנר אנגל. הכנתי את המוס וזה היה להיט. עד היום הוא להיט אצל כל מי שתואם אותו.

 

למתכון צורף כתובת הדוא"ל של שולח המתכון, אבנר אנגל. לא ידעתי אם המייל בתוקף, לא ידעתי מי הבחור, כלום. אבל כל כך התלהבתי מהצלחת המתכון שהחלטתי לכתוב לו מייל תודה. להפתעתי הרבה קיבלתי תשובה חביבה ביותר והמשכנו להתכתב לזמן קצר. אבנר שהה אז בטולוז שבצרפת כדי ללמוד בישול. ביקשתי ממנו עוד מתכונים והוא נתן לי כל מיני רעיונות לקינוחים פרווה בלי שוקולד. הקשר המיילי הופסק ולא ידעתי מה קרה בהמשך עם אבנר.

 

בחיים כמו בחיים, יש צירופי מקרים משעשעים. לא מזמן התוודיתי מחדש לאבנר אנגל.  קיבלתי במתנה כמות גדולה של פסיפלורות ונכנסתי לאינטרנט כדי לחפש מתכונים. מצאתי כאן מתכון של פרפה פסיפלורה, מתכון מצוין – מומלץ. טעים להפליא. לא שמתי לב של מי המתכון, אבל שמתי לב שהמתכון הבא אחריו נקרא פרפה לימון וזהה למתכון שקיבלתי לפני שנים.

 

הסתכלתי על שם בעל המתכונים והוא שף קונדיטור אבנר אנגל. לא זכרתי אותו. חיפשתי את המתכון המקורי של המוס לימון משנת 2000 וראו איזה פלא, הוא נכתב על ידי אותו אבנר אנגל.

מסתבר שהבחור החביב והמוכשר עשה חייל. אחרי שהשתלם בצרפת הוא חזר לארץ ונהפך לשף קונדיטור מפורסם וכוכב בעולם הקינוחים. במאמר הזה אפשר לקרוא עליו ולמצוא עוד מתכונים שלו.

נכון נחמד?

 

לקינוח, הנה 2 המתכונים, שיהיה לכם מה להכין לשבת.

 

פרפה לימון -  מאת שף קונדיטור אבנר אנגל.

מצרכים:
מיץ טרי מ-2 לימונים
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
1 כוס סוכר

4 ביצים מופרדות
1 מיכל שמנת מתוקה  

להגשה:
עלי נענע רעננים ו/או פירות יער טריים

הוראות הכנה:
מפרידים את הביצים.
מערבבים את החלמונים עם המיץ וקליפת הלימון המגוררת
מקציפים היטב חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצב יציב.

מקציפים שמנת עם שאר כמות הסוכר לקצב יציב.
בקערה גדולה מאחדים את כל החומרים ביחד ומערבבים אותם בעדינות בתנועות קיפול על מנת לא לשבור את הנפח של המוס.
יוצקים את כל התערובת לכלי הגשה יפה ומקפיאים למשך הלילה.

מגישים עם פירות אדומים ועלי נענע.

פרפה פסיפלורה - מאת שף קונדיטור אבנר אנגל.

 

מצרכים:  

4 ביצים

1 כוס סוכר

2 מכלי שמנת מתוקה

9 פסיפלורות

 

הוראות הכנה:

חוצים 6 (או יותר) פסיפלורות ומסירים את התוכן.

מפרידים את הביצים ומערבבים את החלמונים עם תוכן הפסיפלורות.

מקציפים היטב את השמנת המתוקה עם חצי מכמות הסוכר.

מקציפים את החלבונים עם שאר הסוכר.

מקפלים את השמנת המוקצפת עם החלבונים והחלמונים. מעבירים לכלי הגשה ומקפיאים ללילה.  

 

להגשה:

מקשטים ב-3 הפסיפלורות הנותרות.

 

* הערה של mnm:

הכנסתי תוכן של הרבה יותר פסיפלורות, משהו כמו  15 ואף יותר, כדי שהטעם יהיה דומיננטי יותר וטיפה יותר חמצמץ. מתכון מעולה! יוצאת כמות ענקית.

בתיאבון ♥

 

נכתב על ידי , 9/7/2009 00:36   בקטגוריות פרפה, לימון, פסיפלורה, מתכונים, קינוחים, אבנר אנגל  
54 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ביילע ב-9/8/2010 13:17




Avatarכינוי: 

בת: 69




135,223
הבלוג משוייך לקטגוריות: משפחתי וחיות אחרות , דת , 50 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לביילע אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ביילע ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)