בעלי היקר צוחק עליי שאני עושה מנוי לכל מקום שרק אפשר. במידה מסוימת הוא צודק, עם הגזמה קלה. אם אגיד שאני חובבת "תרבות" אני אשמע פלצנית, נכון? אז בוא נגיד שאני אוהבת לצאת לבלות מחוץ לבית. דיסקוטקים, מסיבות ריקודים, פאבים וכאלה לא מעניינים אותי, אבל תיאטרון, קולנוע, מופעים ומוסיקה כן.
תוסיפו לזה החשיבות שאני מייחסת לתמיכה במוסדות תרבות בישראל בכלל, ובירושלים בפרט, והתוצאה המתבקשת היא מנוי במוסדות אלה, כמובן במגבלות התקציביות הקיימות.
בגלל שיותר קשה להוציא את זיס מהבית (טוב לי בבית, אבל אם את רוצה לצאת אבוא איתך ()
אני מתחשבת בהעדפות שלו ולא גוררת אותו לבלט או להופעות של זמרי רוק שהוא לא סובל. מספיק שהוא בא איתי להצגות ביידיש, לא? הצעתי בתמורה ללכת איתו להצגות במרוקאית, אבל הוא לא רוצה.
שנינו אוהבי תיאטרון וקולנוע כך שהבחירה הטבעית הייתה לעשות מנוי להצגות וסרטים. מכיוון שחשוב לי לתמוך במוסדות תרבות בעיר, קשה לי להחליט את מי לקפח. תיאטרון ירושלים או החאן, קולנוע סמדר, תיאטרון ירושלים או הסינמטק. לכל מקום יש את היתרונות והחסרונות שלו. היו שנים בהן עשיתי מנוי זוגי לסירוגין בכל אחת מהתיאטראות. עד שנציג מכירות פיקח אמר לי "למה שלא תעשי מנוי יחיד בכל תיאטרון?". אימצתי את ההמלצה בחום. היום יש לנו מנוי בתיאטרון החאן, בקולנוע סמדר ובתיאטרון ירושלים מנוי להצגות וסרטים. כיף חיים.
אז למה כדאי לעשות מנוי?
קודם כל כי זה יוצא יותר זול ובהרבה.
שנית, כאשר יש מנוי יוצאים, כאשר אין מנוי לא יוצאים. בשנים קודמות ניסינו, מכל מיני סיבות, לא לחדש מנויים. חשבנו שנראה בעיתון הצגות שמעניינות אותנו ונזמין מקומות רק להצגות אלו. זה פשוט לא עבד, או שראינו מאוחר מדי, או שכבר לא היו כרטיסים או שדחינו למועד מאוחר יותר, שאף פעם לא הגיע.
נוח לקבל הביתה את התכנית של התיאטרון ולתכנן מה רוצים לראות. לקבל עדכונים במייל, לקבל מתנה קטנה ביום הולדת. יש מנויים שנותנים הנחה בחנות הספרים או במסעדה במתחם התיאטרון. מאד נוח להיות מנוי בכל מה שקשור להזמנת מקומות דרך האינטרנט.
בעיקר, יש משהו מאד נחמד וחמים בתחושה של להיות חלק מהחיים התרבותיים בעירך, במיוחד כאשר מדובר בירושלים. הלוואי ויימצאו תקציבים לאפשר ליותר צעירים לרכוש מנויים מוזלים למוסדות תרבות בעיר. בלי להיכנס לנושא דתיים-חילוניים, לדעתי זה יתרום הרבה לשפר את היחס של הצעירים לירושלים וייתן להם תחושת שייכות.