אתמול בילינו, זיס ואני, ערב מהנה בבית אבי חי, מרכז תרבות שוקק חיים במרכז העיר, שמטרתו לעסוק בנושאים מרכזיים ותחומי המחשבה והיצירה בחברה היהודית והישראלית
מתוך האתר של בית אבי חי:
קשת רחבה של פעילויות ואירועים מאפיינת את הוויית בית אבי חי – ימי עיון, הרצאות, סדנאות, מופעים ואירועי תרבות מגוונים. בית אבי חי פונה אל מגוון קהלים, מתוך מטרה ליצור מפגש מפרה ומאתגר בין תרבויות ותפיסות עולם שונות. הבית מאפשר מפגש בין בני קהילות שונות בציבור היהודי בישראל ובתפוצות. בית אבי חי פותח את שעריו למרצים, אמנים, הוגים וחולמים, ומזמין אליו תאבי דעת, שוחרי תרבות וסקרנים. זהו בית פתוח ומכניס אורחים במלוא מובנו של המנהג היהודי העתיק – מקור מתמיד של חיוניות והתחדשות; של הקשבה ולמידה. בית למפגש אמיתי.
הוזמנו על ידי בלוגר מקסים, שבמשך השנים הפך לחבר אמיתי, להשתתף בסדנת לֶחֶם חַי - אופים ומשוחחים על לחם. הרעיון של הסדנה מקורי ביותר. מדובר בשילוב מנצח בין גוף ונפש. השף יוסי בן דיין, שף בבית הספר לקולינריה ומלונאות במכללת הדסה בירושלים, הדגים בסדנה הכנת לחמים ממגוון מטבחים ופרופ' אביגדור שנאן הכיר לנו את ערכו הרב של הלחם במקורות היהודיים.
השף החביב יוסי בן דיין הכין בסדנה לחם פרנה, עם שומשום ואניס, מהמטבח המרוקאי ולחוח וקובאנה מהמטבח התימני. קיבלנו דפים עם המתכונים וכמובן טעימות של הלחמים עצמם. וואוו, כמה שזה היה טעים!
בין לבין פרופ' אביגדור שנאן דיבר על משמעותו של הלחם במקרא, בספרות האגדה ובהלכה, דרך סיפורים ומדרשים שקשורים בו. זה היה מרתק. כולנו מכירים ביטויים הקשורים ללחם, כמו "שלח לחמך על פני המים כי ברוב הימים תמצאנו" (קהלת י"א, א' ) אבל לא ידעתי שנכתבו על הפסוק הזה כל כך הרבה מדרשים.
כמו הרבה אנשים, גם לי קשה לזרוק לחם. בבית הוריי שמעתי כל הזמן שאסור לזרוק לחם כי "זה מביא דלות לבית". מסתבר שהיחס המיוחד ללחם בא לביטוי במקורות המדרשיים וההלכתיים מאז ומתמיד. היחס המיוחד הזה נבע מהיותו הלחם האוכל העיקרי שממנו ניזונו בני האדם מקדמת דנן.
מתוכננת סדנה נוספת עם השף יוסי בן דיין ב-1 לספטמבר, לקראת ראש השנה, בנושא "סימנים לשולחן ראש השנה". כל כך נהנינו אתמול שאנחנו מתכוונים להשתתף בע"ה גם בסדנה הבאה. מומלץ!