דיווחתי בפוסט הזה על השקת אתר עיתונות יהודית היסטורית, פרויקט משותף של הספרייה הלאומית ואוניברסיטת תל-אביב. כמוכן השתתפתי באירוע ההשקה שהתקיים בספרייה הלאומית ביום שלישי שעבר. באירוע הציגו את האתר ואיך אפשר לערוך בו חיפושים. הייתה סקירה של תהליך הקמת האתר והשיקולים בבחירת איזה עיתונים לסרוק. הדגש היה על הצלת עיתונים מתפוררים בעלי ערך היסטורי לעם היהודי. ציינו את חשיבות הרב-לשוניות של האתר, הן של העיתונים הסרוקים והן של ממשק החיפוש.
כמובן שהיו הרבה ברכות, קבלת פנים עם אוכל טעים ואווירה נעימה. לחלק השני של הערב לא נשארתי, למרות שמאד רציתי, כי הייתי עייפה מדי. אותו יום השתתפתי בכנס השנתי השישי של מאל"י, ארגון משתמשי אקס ליבריס, המפתחת תוכנות לניהול ספריות. הכנס התקיים בסמינר הקיבוצים וחזרתי מאוחר מדי כדי לנוח בין הכנס לאירוע. ככה זה בגילי, כבר אין את האנרגיות של פעם וקשה לרקוד על 2 חתונות ביום אחד.
הכנס היה מעניין, שמענו הרצאות על החידושים והפיתוחים של החברה בתחום התוכנות לניהול ספריות. הכיוון הוא לפשט את הממשקים לקוראים, להפוך אותם ליותר "גוגלי".
שינוי נוסף מתייחס לניהול ותחזוקת התוכנות על ידי הספרנים. תהיה פחות התעסקות של הספרנים בניהול התוכנות עצמם והתחזוקה תיעשה על ידי החברה בעזרת טכנולוגיות של מחשוב ענן.
הציגו לנו את הדור הבא במערכות ניהול ספריות ה-URM שמטפל בכל המשאבים של הספרייה, ספרים, משאבים אלקטרוניים ודיגיטליים, בלי קשר לפורמט שלהם. לא יהיה צורך יותר לרכוש תוכנות שונות לטיפול בסוגי חומר שונים, כמו שעושים היום. הכיוון העיקרי הוא ליותר שיתופיות בין הספריות השונות בעזרת הטכנולוגיות החדשות.
הכנס היה מאורגן היטב ובעיקר נהניתי לפגוש חברות, קולגות ותיקות ותלמידות מן העבר. התאכזבתי שכמה קולגות שציפיתי לפגוש לא הגיעו, הרי לא כל יום יש כנסים ארציים כאלה ואני מקווה לפגוש אותם בכנס הבא. את ההפסקות ניצלתי לא רק לצד החברתי, אלא גם להתייעצות עם עמיתים למקצוע כדי לפתור בעיות שיש לי בעבודה השוטפת. אין חכם כבעל ניסיון וקולגות חכמות ומקצועיות שוות זהב.