כל פעם שיש סדנה קולינרית בבית אבי חי אני ממהרת להזמין כרטיסים, מכיוון שהאירועים האלה מאד פופולאריים ומספר המקומות מוגבל. השילוב בין סדנת הבישול של השף יוסי בן דיין לבין החלק העיוני של פרופ' אביגדור שנאן מהווה נוסחה בדוקה להצלחה. כל פעם שהשתתפנו בסדנה קולינארית נהנינו ואני מודה לידיד הצעיר שלנו שהכיר לנו את הסדנאות האלה. נושא הסדנה הפעם היה אלוף בצלות ואלוף שום. אני מאד אוהבת שום ומאמינה גדולה בסגולותיו הרפואיים.
תיאור הסדנה מתוך האתר של בית אבי חי:
על טעם וריח אפשר וכדאי להתווכח. מאז ומעולם נחלקה האנושות לשני מחנות: אוהבי השום והבצל ואלה שלא. מה יש בטעמם של השום והבצל שמעורר את בלוטות הטעם והדמע? מדוע חשקו בני ישראל במדבר דווקא בשומים ובבצלים של ארץ מצרים, והאם כך תיבלו את המן?
השף יוסי בן דיין ופרופ' אביגדור שנאן מזמינים אתכם לסדנה קולינרית-עיונית בעקבות ריחם וטעמם של הבצל והשום.
בחלק הקולינארי למדנו להכין לחם בצל וקונפי שום, מרק שום, לחם וכוסברה, וקיש 5 בצלים וגבינה כחולה. כמובן שאחרי כל הכנה יש טעימות. הפעם, בגלל שכל כך הרבה מתכונים היו חלביים לא טעמנו הרבה, אבל למדנו שיש אפשרות להכין את המתכונים בוריאציות שונות גם בגרסה פרווה.
בחלק העיוני פרופ' שנאן הביא מבחר מקורות יהודיים מהתורה, המשנה, התלמוד והאגדה, אשר מצד אחד משבחים את השום (בבלי בבא קמא פב ע"א) ומצד שני לא (בבלי סנהדרין יא ע"א). כמובן שהוא הביא קטעים מתוך הסיפור הנפלא "אלוף בצלות ואלוף שום" של ח"נ ביאליק.
בקהל שהשתתף בסדנה ראינו פנים מוכרות מאירועים קודמים. כנראה שכמונו הם נשבו בקסם של המפגשים האלה וחוזרים פעם אחרי פעם. הופתעתי כן לראות, בגלל המרחק, אנשים שבאו מתל אביב כדי להשתתף בסדנה.
בגלל הפופולאריות של הסדנה, מקיימים אותה פעמיים עם תוכן זהה. המפגש השני יתקיים ביום שלישי הבא, אבל כבר אזלו כל הכרטיסים.