איך זה קרה אני לא יודעת, כי אני אוהבת לבשל, אבל זאת הפעם הראשונה שאני כותבת מתכון בבלוג.
כנראה שזה לכבוד פורים – ונהפכו.
קודם עדכון קצר.
סעודת פורים הייתה מאד נחמדה, בעיקר הודות לאורחים המקסימים. היה שמח וטעים ונראה לי שכולם נהינו ושבעו. הדור הצעיר (כולל של האורחים) עזרו ושמחתי על כך. אני אוהבת אורחים שמרגישים חופשיים אצלי כמו בבית שלהם וישר ניגשים למטבח.
ניצלתי גם את ההזדמנות לחגוג לבתי יום הולדת 17, עם אנשים שמכירים אותה עוד לפני שהיא נולדה.
לפי בקשת אמא טריה אני רושמת את המתכון של פשטידת הברוקולי שהכנתי למסיבות פורים.
מצרכים:
400 גר' ברוקולי
1 וחצי כפות קמח
1 וחצי כפות שמן
חצי כוס קצפת פרווה (לא משנה איזה)
חצי כוס מיונז
2 כפות בצל קצוץ או כף גדושה אבקת מרק בצל (אם משתמשים באבקת מרק כדאי לשים פחות מלח)
3 בצים
מלח, פלפל, שום לפי הטעם.
הכנה:
מבשלים את הברוקולי עד שהוא רך ומועכים אותו.
להוסיף את כל המצרכים האחרים לברוקולי ולערבב היטב.
לאפות בתבנית משומנת כ-45 דקות או עד שמשחים.
הערה: אני ישר מכפילה את הכמויות.
גיוון: אני מערבבת חצי ברוקולי וחצי תרד טחון.
אם יש שאלות, אשמח לענות.
Bon appetit