לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אמא של מתבגרים


חיים על רכבת הרים בתור אמא ל-2 מתבגרים וספרנית שעובדת בעיקר עם מחשבים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2008    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

8/2008

תשובה למגיבים מהפוסט הקודם


מכיוון שהתגובות שקיבלתי לפוסט הקודם דורשות תשובות קצת ארוכות ומורכבות, החלטתי שעדיף לכתוב אותן בפוסט תשובה כללי.

 

יש למצב של אורחים שמגיעים מכל העולם יתרונות וגם חסרונות.  

יש בעצם 2 בעיות, מי האורחים ועד כמה נוח לנו להיפגש איתם כאשר הם פה.

 

לגבי משפחה, אני רואה רק יתרונות. במיוחד שיש לי משפחה פצפונת.

גם אנחנו נוסעים אליהם מדי פעם ונהנים מכל הזדמנות להיפגש.

 

לגבי חברים המצב קצת שונה. מצד אחד מאד נחמד לפגוש אנשים ולחדש קשרים מצד שני זה לפעמים לא נוח. כאשר הם באים לישראל הם בחופש, אבל אנחנו לא. קשה להם להבין שאנחנו צריכים לעבוד ולא פנויים בשבילם.

 

בתיאוריה הם יודעים שאנשים חיים ועובדים כאן, אבל למעשה קשה להם להפנים את זה. בשבילם ישראל זה ארץ החופש. אני זוכרת שאפילו הוריי, שהיו באים לבקר לעתים קרובות, לא הפנימו את זה עד הסוף. אמא שלי הייתה אומרת לי "איך זה שאת כל כך לבנה, למה את לא שזופה". הייתי עונה לה שבספרייה לא משתזפים. בתודעה שלה הייתי צריכה להיות כל היום בבריכה או בים.

 

כמובן שמאד תלוי מי האורחים. את החברים הקרובים, שגם ילדיי מכירים שנים, אין בעיה לארח. במשך השנים גם אנחנו התארחנו אצלם בחו"ל וכל המשפחה נהנתה מההיכרות.

כאשר יש הדדיות כולם מרוויחים.

 

אבל ילדיי לא מתים על החברים שלא מכירים וצצים מכל מקום. אני רוצה להשוויץ איתם ודורשת התנהגות למופת. ילדיי לא מבינים למה זה טוב ואיך הם קשורים לסיפור. במיוחד אם יש ילדים בגילם ומצפים מהם שיבדרו אותם, נשרפים להם כל הפיוזים.

 

לפעמים המפגשים האלה מפריעים לתכניות שלהם ובכל זאת אני מבקשת שיבטלו ויהיו נוכחים. אני עושה להם נאומים חוצבי להבות, מטיפה לציונות, "הסבר פניך לתייר", "עידוד עלייה", "הם מכירים אותי מאז שאני קטנה ומאד חשוב להם לראות אתכם".

אני גם מאמינה בזה, כי אני זוכרת את עצמי לפני שעליתי לישראל.

 

בדרך כלל זה עובד, לפעמים לא ואז אני רוצה לקבור את עצמי באדמה מרוב בושה.

אומרים לי: "יצאו לך כאלה ילדים ישראלים". (תרגום בגוף הסרט= "אויש, איזה ילדים לא מנומסים ומחונכים יש לך") האמת, גם לי קשה עם הנקודה הזאת. הייתי שמחה שיהיו יותר מנומסים, אבל את זה אני לא אומרת.

אנשים כאלה אני משתדלת לא להזמין יותר. יש גבול!

 

לסיכום הייתי אומרת שלכל מצב יש יתרונות וחסרונות. במקרה הזה לדעתי היתרונות עולים על החסרונות.

אנחנו גם די רגילים לארח בשבתות וחגים כך שאנחנו לא נבהלים מאירוח. שמים עוד קצת מים במרק, עוד עוף בתנור, עוד כוס אורז ושלום על ישראל.

נכתב על ידי , 18/8/2008 19:52   בקטגוריות אישי, ידידות, ירושלים, משפחה, סיפורים מהחיים  
24 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ביילע ב-21/8/2008 00:10




Avatarכינוי: 

בת: 70




136,634
הבלוג משוייך לקטגוריות: משפחתי וחיות אחרות , דת , 50 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לביילע אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ביילע ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)