לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

אמא של מתבגרים


חיים על רכבת הרים בתור אמא ל-2 מתבגרים וספרנית שעובדת בעיקר עם מחשבים.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2017    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

רשתות חברתיות – סכנת התמכרות


מחקר חדש שערך המרכז הבינלאומי למדיה ולסדר יום ציבורי ICMPA) )באוניברסיטת מרילנד מצא שסטודנטים מכורים לרשתות חברתיות ולטלפונים סלולאריים. הם תיארו תסמיני נסיגה/גמילה במונחים הדומים לאלה של מכורים לסמים ואלכוהול.

 

במחקר בקשו מ-200 סטודנטים להתנתק במשך 24 שעות מכל אמצעי תקשורת ולכתוב בבלוג של המחקר את התחושות שלהם. התנהגות הסטודנטים הראתה תסמיני נסיגה המעידים על התמכרות, כמו חרדה, מצוקה ועצבנות. היעדר מידע - התחושה של לא להיות מחובר לעולם - היה אחד הגורמים העיקריים שגרם לסטודנטים הכי הרבה חרדה.

 

תוצאות המחקר הראו ש:

 

- סטודנטים השתמשו במונחים מילוליים של התמכרות כדי לאפיין את תלותם באמצעי התקשורת.

- הם שונאים ללכת בלי אמצעי תקשורת. בעולם שלהם, ללכת בלי אמצעי תקשורת, פירושו ללכת בלי חברים ומשפחה.

- סטודנטים לא הראו נאמנות משמעותית לתוכניות חדשות, או יוצרי חדשות. למעשה הם לא מבחינים בין חדשות לבין מידע אישי נוסף. לעתים קרובות חברים הם ספקי המידע גם של חדשות.

- סטודנטים בני 18-21 כל הזמן שולחים הודעות SMS או מחוברים לפייסבוק. טלפונים ודואר אלקטרוני היוו אלטרנטיבה הרבה פחות רצויה כדי לשמור על קשר, במיוחד עם חברים.

- סטודנטים יכולים לחיות בלי טלוויזיה ועיתון, אבל הם לא יכולים לשרוד בלי האייפוד שלהם.

 

המסקנה העיקרית של המחקר הראתה שהניידות של כל אמצעי התקשורת שינתה את היחס של הסטודנטים לא רק לחדשות ומידע, אלא גם למשפחה ולחברים.

 

מה הסטודנטים למדו מההתנזרות מאמצעי תקשורת במשך 24 שעות?

שאכפת להם מה קורה בקרב חבריהם ומשפחותיהם. שאכפת להם מה קורה בתוך הקהילה שלהם. אפילו אכפת להם מה קורה בעולם הרחב.

אבל, יותר מכול, אכפת להם להיות מנותקים מזרימת המידע המיידית  שמגיע מכל הצדדים ואינו נראה קשור למכשיר, יישום בודד או ספק חדשות מסוים. 

נכתב על ידי , 2/5/2010 21:35   בקטגוריות Information Science, דואר אלקטרוני, התמכרות, ווב 2.0, חברתי, טלפונים סלולאריים, מקורות מידע, פייסבוק, תוכנות וישומים, אינטרנט  
38 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ביילע ב-6/5/2010 07:51
 



פנים רבות לפייסבוק


 

 

הצטרפתי לפייסבוק לפני שנתיים בערך בעקבות הזמנה של אחייניתי, שגרה בלונדון. ההזמנה לחברות באה כדי שאוכל לצפות בתמונות ובסרטונים של ביתה, היום כמעט בת 3, בפייסבוק.

לפני כן הם היו שולחים את התמונות וקישורים ליו-טיוב דרך המייל. זה היה נחמד, אבל די מסורבל לפתוח כל תמונה בנפרד. עד שגילו את פייסבוק. זה פשוט ונוח. אני נהנית מהממשק הידידותי וגם מהאפשרות לכתוב הערות לתמונות ולתייג אותם.

 

במשך הרבה זמן זה כל מה שעשיתי בפייסבוק. לא צירפתי חברים חדשים שאינם בני משפחה ולא נעניתי להזמנות לחברות מאנשים אחרים. אבל, לאט לאט התחלתי לגלות יישומים נחמדים נוספים. הוספתי עוד חברים, כולל חברות למקצוע, וצורפתי כחברה על ידי מכרים, לרבות כמה חברים של ילדיי.

 

גיליתי את קסם הפייסבוק. כל כך קל להישאר בקשר עם אנשים בעזרת פייסבוק. השתמשתי בצ'ט, במייל בהודעות וביישומים נוספים. הכל היה נפלא עד שהתוודיתי למשחקים, גם דרך הזמנות מחברות בפייסבוק.

 

מה אגיד לכם, התמכרתי למשחקי המחשב של פייסבוק!!!

בעיקר למשחקי מילים כמו pathwords, word twist ולא מזמן גיליתי Who has the biggest brain. המשחק הזה אישר את מה שכבר ידעתי, המוח שלי בסדר, חוץ מזיכרוני. ממש על הפנים. לא פלא שכל החברים הצעירים עוברים אותי במשחק הזה. אל דאגה, אמשיך להתאמן ואשפר את תוצאותיי.

ההתמכרות הזאת מוזרה, כי אני לא חדשה למשחקי מחשב ואני לא תחרותית. בכל זאת יש משהו במשחקים בפייסבוק שתופס אותי יותר מאשר משחקי מחשב סתם.

 

קצת מדאיג ההתמכרות הזאת. מאמר של עפרי אילני שהופיע בעיתון דה-מרקר ב-20.2.2009 מחזק את הדאגה שלי.

שם המאמר: "התמכרות לפייסבוק עלולה לגרום לסרטן ומחלות לב."

חוקר בריטי: שימוש אינטנסיווי ברשתות חברתיות מרחיק חברים ופוגע במערכת החיסונית.

 

הנה כמה קטעים מפחידים מתוך המאמר:

 

על פי מחקר שפורסם בכתב העת המדעי Biologist, לפגישה פנים אל פנים יש השפעות בריאותיות חיוביות, שאינן מתרחשות בעת צ'ט באינטרנט. "זה לא לגמרי ברור איך זה פועל, אבל יש הבדל בין נוכחות אמיתית של בן אדם לבין נוכחות וירטואלית", אומר הד"ר אריק זיגמן, ראש צוות המחקר במכון הבריטי לביולוגיה. לדבריו, "אתרים כמו פייסבוק מבטיחים להעשיר את החיים החברתיים, אבל בפועל הם מרחיקים בני אדם זה מזה".

 

לטענת הד"ר זיגמן, במהלך האבולוציה התהוו מנגנונים שונים שמעודדים בני אדם להתנהג באופן חברתי ולהימצא זה במחיצת זה. לכן, הימנעות מפגישות פנים אל פנים עשויה להשפיע על האדם מבחינה ביולוגית, להביא לשינויים ברמת ההורמונים ובתפקוד המערכת החיסונית - מה שעשוי לגרור סרטן, מחלות לב וירידה בתפקוד המנטלי. הבעיה משמעותית במיוחד אצל ילדים: הרשתות החברתיות יוצרות אשליה של חברה, אך למעשה המערכת הרגשית של הילד אינה מקבלת את ההזנה החברתית הדרושה להתפתחותה.

 

מה שמביא אותי לנקודה נוספת. הרבה הורים לא מבינים את הרשת החברתית הוירטואלית הזאת. הם יודעים שילדיהם, בעיקר המתבגרים, מבלים שעות בפייסבוק, ותו לא. לדעתי חשוב מאד שהורים אחראים כן ייכנסו ויבינו במה מדובר. שיהיו מודעים לסכנות. שיתקשרו עם ילדיהם בגובה העיניים. באוניברסיטת סטנפורד הבינו את הצורך ופתחו קורס חינם ללימוד פייסבוק להורים. ההרשמה לקורס, הנקרא "Facebook for Parents", מלא.

 

אילני טוען שלא צריך לקחת את הממצאים של המחקר יותר מדי ברצינות מכיוון ש- יש לקחת בחשבון שהביולוג כבר התבטא בעבר באופן מעט היסטרי בנוגע להתפתחויות טכנולוגיות.

 

בכל זאת, אולי כדאי שאוריד את מינון הפייסבוק ואקבע פגישות עם חברים בבית קפה במקום זה.

נכתב על ידי , 22/2/2009 19:25   בקטגוריות פייסבוק, חברתי, אינטרנט, מחשבים, מתבגרים, התמכרות, הורות  
47 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ביילע ב-12/3/2009 22:32
 




דפים:  
Avatarכינוי: 

בת: 69




135,223
הבלוג משוייך לקטגוריות: משפחתי וחיות אחרות , דת , 50 פלוס
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לביילע אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על ביילע ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)