מאז הדירה וההתחברות החזקה לפיליפה התחלתי להכין חומוס ולשפר אותו כמה שיותר. הגעתי לתוצאות חביבות ולפי סטס ופרנצ'סקה - אפילו מרשימות. תנסו בעצמכם, אולי גם אתם תגיעו לכך.
הערה: המתכון יכול להראות מעט ארוך, אבל הוא לא ממש ארוך. הוא דורש טיפה סבלנות - ויש אפשרות לקצר אותו בכיף, אבל לדעתי, חלק מהקטעים שהם לוקחים קצת יותר זמן - עושה איפשהו, טעם יותר מגניב.
קיצר!
רכיבים: גרגרי חומוס של סוגת. זולים, פרקטיים.
הרבה מים.
סיר, קומקום.
בלנדר
מועך פירה
מלח, פלפל, פפריקה, מיץ לימון (תרכיז וכד')
אבקת אפייה (לא הכרחי)
משתמשים כל פעם בלא יותר מרבע-חמישית מהפולים, זה מספיק לשניים-שלושה אנשים להתפקע. מה עושים? שמים בקערה ומשרים במים. שימו לב שהמים קצת מעל לגובה.
מחכים, כן כן, 12 שעות. דהיינו, חצי יום. שמים בלילה, עושים בלפנות-צהריים-צהריים. מה שזורם.
כאשר מגיע הזמן, מסננים את הפולים ושמים אותם בסיר, ושוב שמים מים - שוב, קצת יותר מהגובה (הם מתנפחים וכאלה) ומרתיחים טוב, בין חצי שעה לשעה ואפילו יותר על אש בינונית. מדי פעם לוקחים את הכסף עם כפית, אפשר להוסיף טיפה אבקת אפייה, וכמו כן בודקים אחרי חצי שעה-ארבעים דקות שהפולים קצת יותר רכים. אם לא - לתת להם זמן. שוויה שוויה.
כשהפולים קצת רכים, מסננים, שמים בסיר או בקערה (מה שנוח) ומתחילים למעוך עם מועך-פירה שכזה. לא הולך? חזק. עדיין לא הולך? מרתחים מים בקומקום ומוסיפים. שמים את המים, מועכים, מערבבים, טיפה מסננים - וחוזר חלילה עד שמקבלים תוצאה שמרוצים ממנה. הערה חשובה: יותר מים, יותר גרגרים, יותר גס. פחות מים, פחות גרגירים, יותר זורם.
אחרי שמעכנו כ"כ הרבה מוסיפים טחינה בנדיבות (כף וחצי - 2 ), פלפל, מלח, מיץ לימון - ועוד -הרבה- מלח. זה פותח טעם. סביבות ה3-4 כפות ואפשר יותר. הערה נוספת: בכל השלבים הבאים אפשר להוסיף עוד קצת תבלינים לקראת הסוף.
מחזירים לסיר (או פשוט שמים את הסיר שוב על הגז) ומרתיחים את התערובת היפה על אש בינונית לא הרבה זמן, ומערבבים. הוא כבר מתחיל לקבל את הצבע. מי שאוהב אותו גס יחסית מוזמן עכשיו לערבב, להוריד ולהתפנק. מי שאוהב את זה יותר חלק, צריך להשתמש במכשיר הקסם: ב ל נ ד ר . ונורא פשוט - שמים את העיסה הטובה בבלנדר, מוסיפים עוד קצת מהתבלינים האהובים, ועושים בזזזז לא נורמלי, לא הרבה זמן - נותנים בערך דקה, דקה וחצי, בודקים, ואפשר לתת עוד סיבוב שניים לא יותר ארוכים מזה. הערה: בכל הסיבובים האלה ניתן להוסיף לא מעט תבלינים.
ואז כמובן, שמים על צלחת, מעגלים, מתבלים בשמן זית, סומק, זעתר, סחוג למי שאוהב, בשר ואפילו אורגנו, פטרוזיליה ומה שזורם - ו מ ת פ נ ק י ם.
*
וסעמק שהכרטיס רשת במחשב שלי הוא גיי.
אהבותעולם
צרי