לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

השפיל, צורה מס' 7?


שפיל. יותר מדי אני משתמש במילה. אנשים עוד מעט יתחילו להפיץ שמועות: "שמעתם, צרי משתמש יותר מדי בשפיל" שיט חשפתי את שמי האמיתי. עכשיו כולכם תוכלו לחפש בספרי הטלפונים הזהובים שלכם ומה תגלו? "שרברבים (ע"ר)" כן כן! האמת המרה!

Avatarכינוי: 

בן: 37

ICQ: 178225164 



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2015    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

4/2015

מה לעזאזל אני עושה במקצוע שלי


כשהתעוררתי היום עם חמרמורת פשוטה לבוש בבגדים של אתמול ומנסה להזכר האם וכמה הייתי דושבאג אתמול כלפי אנשים אקראיים לגמרי שהעמדתי פנים שאני מחבב אותם על מנת שחבר יחסית טוב יוכל להתחיל עם חברה שלהן, הבנתי שיש לי שעתיים להתאפס על עצמי, לאסף את החמרמורת לאיזושהי פינה עמומה בתודעה שלי ולהתחיל להרצות על תזונת ספורט. כרגיל, טקס בוקר, או טקס כל דקה פנויה, מעלעל בפיד בפייסוש. כל מי שסיימ/ה איתי את התואר, או טוב, רוב רובן, מדריכות TRX, קיקבוקסינג, חרא אחר. טריליון תמונות שלהן מחוייכות עם המכשירים ואמרות שפר כגון "נגמרו התירוצים! כושר עכשיו! בריאות ותזונה עם א.ב.ג. - מדריכת כושר TRX ודיאטנית קלינית", אלו שכמובן סיימו את הסטאז' או דומה לזה. השאר סתם רושמות משהו על תזונה. לא משנה כ"כ.
תהיתי לעצמי איזה פאקינג דיסוננס אני חי כבר מ-2010. אבל כמו דיסוננסים במוזיקה זה דיסוננס שלמדתי סוג של לאהוב אותו. כלומר, אני עושה המון במקצוע שלי ובתחום שלי, ועוד לפני סטאז'. באמת המון. היום עברתי בהצלחה טפו טפו טפו עוד ראיון עבודה בהקשר הזה, לעוד תוכנית חיים-בריאים-תזונה-נבונה להעביר. אבל זה נורא מצחיק אותי. זה לא שאני לגמרי לא בריא, כן, אבל אלוהים אדירים, מה אני עושה שם לעזאזל.
הרי אני לא באמת אוהב כושר. ניסיתי כמה וכמה פעמים בשנתיים האחרונות ואני פשוט לא נהנה מזה בשום צורה אפשרית. לא התמכרתי. לא יודע. לא מת על העניין הזה אבל אני מת על הגוף שלי. מת על הדימוי שלי, מת על איך שאני נראה ומת על איך שאני מצטייר. אני חולה על ההרס העצמי שלי, חולה על הכבד שלי אותו אני משתדל להשמין ולשחם עד כמה שאפשר; חולה על הריאות שלי ועל הרצפטורים הקנבינואידים שאני משתדל לגרות כמה שיותר בזמן האחרון; וכו'. מבחינה תזונתית באמת שאני סבבה לפרקים, או לפחות משתדל, אבל תמיד האינטייק הקלורי שלי (=תאכלס כמה אוכל) היה נמוך רצח. מאז ומתמיד. אני לא אכלן גדול. אני נהנה מאוכל על גווניו אבל אני מגיע למלאות ולשובע מאד מהר. יתרה מזו, דרך התואר גם פיתחתי דרך עם עצמי להבין מתי אני רעב דופאמינרגית (=רגשית) ומתי אני רעב גהרלינית (=פיזית, קיבה, גוף ולא נפש וכו').
על כן אני מרגיש תלוש לגמרי. מה אני עושה בתור תזונאי? כלומר, אני משתדל ממש ממש ליצור לעצמי כאן הגדרה חדשה לגמרי כי, הו כמה מפתיע, גם בעולם הזה אני עוף מוזר גמור. אני זוכר את עצמי מהלך בכנס תזונה שהיה, ומרגיש זר לחלוטין. אני מכיר שם הרבה פנים והרבה פנים מכירות אותי, לטובה, רעה, צחוק, כבוד, כל דבר. אבל אני מרגיש כ"כ לא קשור. עולם של אמהות במשרה חלקית ומטפלות במשרה עוד יותר חלקית, מתעסקות בפרטים קטנים לעיתים או רכילויות אחרות. זרימה שזרה לי. התרכזות שזרה לי. דימוי הגוף, ההתרכזות על כושר, בריאות, כל הדברים האלה. מעולם זה לא היה שם בעולם שלי. לא סתם כל החברים הרימו גבה כשהלכתי לעולם הזה.
איזה אירוני. מרצה על תזונת ספורט כשאני הפוך מהתחת, מדבר על תוספי תזונה ותזונה של בודיבילדרים כשאני כ"כ, כ"כ רחוק מזה - רזה ושיכור ומסטול ואוכל זבל.. לעיתים אני מוצא את עצמי מזלזל בהם בתוך נימי נפשי - ובאבחה אחת מבטל את הזלזול שכן שריטה של אחרים איננה ראויה לזלזול כשם שהשריטות שלי לא ראויות לזלזול. אז אצלם זה שריר, אצלי זה תו. הכל לגיטימי. אני מתנשא ותוהה לעצמי שמא השריטות שלי לפחות משתדלות להוביל לטוב בעולם. אני לא יודע אם אני ממשיך להאמין בזה כדי שיהיה לי איזשהו לוגוס להתקיים מולו או שהדבר אמיתי. רוצה להאמין שכן. זה לא משנה. 
פשוט לא מרגיש קשור בשיט לנוף הזה. אבל זין. באותו נוף של אינסוף דיאטניות שמרכלות להן על שומנים ודיאטות ומדידות אינספור, באותו נוף של קולגות אינספור שמתהדרות ברצועות TRX ובהישגים ובשיח המוזר הזה של כושר, גבולות, וכו' - אני אהלך לי בנחת, אמלמל את הנילקנטהאה מנטרה או את אחד השירים מהרשימה של ההמנונים, ואשים באנשור וויסקי כמו בכנס הקודם.
פאקינג שיט לעבור כנסים סחי. אין מצב. אין מצב.
אהבותעד
צרי
נכתב על ידי , 27/4/2015 22:03  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



הינף ראש אחור מהיר


 

רגע, לפני,

היום גיליתי שחלי זורמת סופית עם המחזה שלנו בלעדיי. היא פשוט שינתה שם הכל, הכל. הרסה את הקונספט מחדש ובנתה אותו רק בדמותה. בהתחלה, התאבלתי, יצירה שלי וחלום שלי שהיה אמור להיות הפסגה של צרי-המולטיטאסקינג ירד לטמיון. אבל זה לא טמיון.

זו ההבנה המגניבה הזו שאני ממש טוב בליזום. לא לחינם בשלישייה שלי עם אסף ונאשה אני ברהאמה. אני נותן את הניצוץ הראשוני להרבה דברים, טובים. EVIS, להקות אינספור, תזונה-על-הבר (TBA), האפליקציות כולל זו שבסיום פיתוח.. המון דברים שאני האלפא שלהם, אף פעם לא האומגה. וזה בסדר גמור לא להיות אומגה. זה בסדר גמור גם להיות רק א'. אלפא. נשימה ראשונה. יצירה. רישא. זה יותר מבסדר גמור. כי חלי הולכת להיות מאושרת, חלי הולכת להגשים את מה שהיא רצתה להגשים, אולי קצת יותר ממני. הכי מגיע לה בעולם, וגם אם זה אונס קצת את מה שאני יצרתי - זה אונס אבסטרקטי בלבד ואף יצור חי לא נפגע. על כן האונס הזה הוא התעברות של השכינה בא"ס ב"ה. רק אהבה.

 

 

רגע, אחרי,

הסתכלתי בבלוג הזה ובעוד מקומות על כל מה שכתבתי עליה בארבע השנים האחרונות. שנתיים בערך שאני סוחב איתי את אותה תחושה מרה בפה וכל פעם פותר אותה מעט ומעט מחזיר אותה. אבל הנה, עשיתי את הצעד שעליו כתבתי לפני כמה ימים או שבועות והנה, הצעד נעשה, ופתאום ההבנה הזו, ההבנה הנהדרת הזו ששנתיים חיכתי בפחד למציאות שעתה אני יותר ממחבק. כן, לא פשוט כרגע ביקום שלי, ממש לא פשוט.

אבל יש יותר מיישות אחת שקוראת את שאני כותב,

יש יותר מיישות אחת ששומעת את שאני מנגן ואוהבת, ורוצה להקשיב,

יש יותר מיישות אחת שנותנת לי אהבה בכל כך הרבה מישורים,

יש יותר מיישות אחת שמקבלת אותי, בדיוק כמו שאני, מלוכלך ורדוף ודפוק ומזיין את השכל ואעלק-מתנשא ובעיקר עם מחשבות גדולה ענקיות,

יש יותר מיישות אחת שבאמת כל זה בשבילי.

מה שאת לא היית כל השנים האלה, ואני שכנעתי את עצמי שוב ושוב שזה בסדר, כי לימדתי את עצמי ולימדו אותי כ"כ הרבה פעמים להתפשר, כמו שמתפשרים על כל דבר בערך.

ונלחמתי,

וניסיתי,

ועבדתי על זה,

ודי

די

די כמה אפשר

לתת לדברים שלא היו אמורים להיות לנסות להתקיים. אלוהים, אני זוכר את המבט המרוקן שלך כשאני מנסה לדבר על כל מה שהלב והשכל שלי מוציאים, אלוהים אני זוכר את הרגע הזה במיטה במושב שלך כשהסברתי לך איך וכמה אני רוצה את מה שאני רוצה ואת לא הצלחת להסתכל עליי בעיניים אפילו. אני זוכר את כל הרגעים כולם, כל הציניות שלך כמשחק מדהים לחיים של בינוניות, לעיסה בפה פתוח ליד הספה עם המשקפיים הנוראיות האלה.

ומצד שני אני נזכר בעירום הנפלא שלך, ובעובדה שאת האדם היחיד בתבל שלהסתכל כמה שיותר קרוב אליו, והוא נראה יותר יפה.

מצד שני אני נזכר ביכולת שלך לקבל כל דבר קטן בי, אבל, כל היכולות האלה כבר לא מיוחדות.

 

היקום ענה לתפילות והחליט להמטיר עליי שפע אחר שפע וכל מה שנותר לי זה לפול לקרקע ולהגיד תודה, תודה, תודה על כל זה, תודה על כל מה שאי פעם עשיתי שהביא אותי לזה.

 

כי כל הדברים האלה שהיית, אהח, כמה נוראי לכתוב את זה - לא, לא היית כ"כ מיוחדת. אני כ"כ מקווה שגם אני לא. למעשה אני מאמין שאני לא. אני מאמין שאני לא יותר מעוד שביב אנושי שיודע לכתוב לפעמים קצת יותר סבבה מאנשים אחרים ואני גם יודע לעשות כל מיני דברים לא רע אבל לא הרבה יותר מדי מזה. היית השגרה בהתהוותה, קריקטורות בצבעי פסטל על קיר, סרט קומדיה רומנטי זניח או בלוקבסטר אקראי עם כתוביות מובנות בעברית, היית יוטיוב צבעוני של ויולדי לא תיוג ביצוע, היית פאקינג לה מינור, וגרוע מכך, לה מינור הרמוני.

 

כמה כעס אצרתי בפנים שהוא לא יותר מכעס על עצמי. כי את אדם טוב אחרי הכל, את אדם נהדר אפילו, פשוט לא אדם שיתפוס אותי יותר מדי וזה ממש בסדר. הצלחת להכיל אדם לא פשוט במשך 4 שנים, אפילו לזכור כמה עובדות כלפיו ואפילו להגיד שמה שהוא בישל לך היה טעים. לא פשוט, ה' יודע שלא פשוט, חלק מקוראות הבלוג הזה עוד זוכרות אותי שלא בערגה מאותן תקופות (וזה סופר בסדר, כי או שהייתי סתם ילד או שהייתי סתם דוש או שהייתי בן זונה נוראי מכל) (ואם את עדיין קוראת כאן, את באמת רוצה שאני אקרא בשמך? באמת?) ובטח שלא את הבישול שלי. נראה לי. מה זה חשוב.

 

כבר נפרדתי ממך פעם אחת כאן. כבר כעסתי עלייך כאן כל כך הרבה פעמים ומעולם לא טרחת לקרוא יותר מדי. לא כאן, לא בבלוג השירה, לא בשום מקום. אפילו לא בפייסבוק, שם אני חי בשלוש או 4 השנים האחרונות או יותר. לא. ידעת להגיד יפה מאד מאמי מדי פעם, וזהו. 

ועכשיו כל זה היסטוריה.

 

אבל אני לא יודע אם למדתי לקח.

האם גם בפעם הבאה אהיה נאמן לעצמי עד הסוף?

האם גם בפעם הבאה אצא שנתיים אחרי שהייתי צריך לצאת?

האם גם בפעם הבאה אני אתרץ עד פאקינג אין קץ?

שאלה טובה.

 

ובנימה אחרת,

השבוע למדתי מה זה קנאה פעם ראשונה. פעם ראשונה שקינאתי למישהי, הרגשתי את העקצוץ המוזר בבטן ואת הדמיון הזה שלה עם אדם אחר. יכלתי לראות את המבט שלה, נדלקת, אותה, נחדרת, נערצת, עורגת, נערגת. בהתחלה זה החליא אותי. ואז התודעה השתלטה. 

א' נאה דורש נאה מקיים, אמרת פוליאמוריה? למה, רק לך התענוג הזה מגיע? מה קרה, הפכנו להיות פטריאכליים פתאום?

ב' מה פתאום הקנאה הזו? הפכת להיות בור שאתה נותן לאגו להשתלט כאילו היית חיה נטולת הזכות הזו, לבחור?

ג' וממתי הדברים האלה מחליאים אותך במקום לגרות אותך? זה לא שהיא לא רוצה אותך, וזה לא שהיא לא תרצה אותך (מה שגם אגב, בסדר גמור, אם זה מה שיעשה לה אושר, אבל זה לא המקרה), זה לא שזה יגרע משהו מה...מטא, עונג הזה שאני חווה כרגע.

ולאט לאט, כשהמחשבות האלה חוזרות לי הלוך ושוב הקנאה נכבתה. ושוב רק אהבה וקבלה שלטו באיזור הזה במוח ובפינה הזו של המחשבה שלי. שוב רק היכולת לערסל ולפרגן ולהודות באמת - היא יכולה לעשות את שהיא רוצה, אני יכול את שאני רוצה.

שום דבר לא יגרע מהאושר שלי כאן, עכשיו.

שום דבר.

ומה שכן יגרע, בסדר. אז אחכה עוד 4 שנים ואחזור. כמו תמוז שמת וכמו האביב שמגיע, הוא תמיד מגיע. והחורף גם תמיד מגיע.

לא סתם אני עונד את נחש האורובורוס יחד עם עוד כמה סמלים קרוב ללב, כל הזמן. לא סתם. הוא שם כדי להזכיר לי.

זו מחזוריותם של דברים.

יש דברים שאפשר לשנות, ויש גורלות שניתן לחקוק בספר הגורלות בצורה שונה.

ויש דברים שאי אפשר.

 

אותך, אי אפשר.

אותי גם לא.

 

וזה יותר מבסדר.

 

*נשימה עמוקה*

הייתי צריך את זה.

אהבותעולם

צרי

 

נכתב על ידי , 20/4/2015 19:36  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




ברחי הרחק ואל תביטי לאחור.

שכחי את שהיה ואת שהנני.

הגי שמי - ראשית במלואו, ובשתיקה

חורכת הסירי אות אחר אות

כאילו הייתי טלאי, פלסטר, שערות ערווה

בגבות לא מסודרות.

 

אין אלו ציוויים,

אלו תחינות. אלו הברכיים שלי

שלומדות את הקרקע.

 

הנה המאכלת. הקריבי באש קרבן

את שארית חיי,

יום אחר יום שייזרקו למגרסה.

מגילת חיי וכל גורל - זרקי.

רק לכי.

שכחי כל מבט וכל לחישה,

כל רגע תמים בו נתתי בך כינוי,

סימן, ליטוף, תשוקה.

 

ואל תסתכלי לאחור.

הרי לא למלח תהיי,

רק נציב כאב עומד,

אובליסק, פירמידה, כותל.


(והיקום יודע, ורשימה ארוכה של נשמות

שאני ממש לא שווה את זה)

נכתב על ידי , 17/4/2015 22:16  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



התמכרויות


 

יש לי איזה קטע בעייתי עם המובן הזה של התמכרות.

מדי פעם זה אלכוהול,

או סקס,

אבל את האמת ההתמכרות הכי מפחידה שלי, הכי גרועה שלי והכי לא בריאה שלי היא ללחץ.

לחץ.

 ל ח ץ .

אני מכניס את עצמי אינספור פעמים, כל הזמן, למצבים מלחיצים, במודע ולא במודע.

מאחר במסמכים,

מצליח לדפוק תאריכים,

מאשר דברים לפני שאני חושב עליהם עד הסוף,

קופץ באימפולסיביות לפעמים

מכניס את עצמי לפינות ובעיקר ללחצים אינסופיים למרות שבסופו של דבר זה ברור, לחלוטין, שהכל יהיה בסדר.

ותמיד הכל בסדר.

כלומר, אני מסתכל ורואה איך כל צעד בחיים הללו הוביל אותי למקום רק יותר ויותר טוב וזה, ממש בסדר גמור.

ובכל זאת מלחיץ את עצמי.

וכוסס את עצמי למוות,

ונותן לבטן להתגבר ולהתגבש לתוך עצמה,

ומאכיל את עצמי בכל פחד אפשרי - כאילו שכל כישלון כרגע יעשה לי משהו. שום דבר לא יעשה. 

אבל הרי כל אלו אינן אלא אשליות - הכל יהיה טוב בין אם ארצה או לא. אני לא זקוק יותר מלאוויר ולשמש וגם זה לא.

כל זה אלא אשליה אחת אינסופית וזה בסדר.

אני אמשיך איתה ואמשיך איתה.

 

אני תוהה, כלום אין זה המנוע העיקרי שלי. לחץ. לעשות דברים. להלחיץ את עצמי על מנת לעשות דברים. לחץ. בלעדיו אני לא יכול לעשות את הדברים, בלעדיו הדברים לא היו נעשים, בלעדיו הפחדים לא היו מושכים אותי קדימה, להאבק בהם. להמשך לחור השחור ולתת לו לייצב סביבי גלקסיה.

 

לחץ.

לגרום למחקר לקרות,

לגרום לדברים להיות,

לגרום לגרימה להתגרם,

להיות,

לחץ,

לגרום לחבר'ה להזיז את התחת ביוזמה,

להכין דברים לתלמידים,

להשאר לחיות,

מעודכן, חי, טרי, עושה, נעשה, מתעשה, כל דבר, מעושה.

 

לחץ.

הפמפום בבטן,

לב שני עמוק במעיים.

בוחן לב וכליות,

אפילו בימים הרגועים בחיי,

אני מוצא את עצמי מכור לגמרי לכל הלחצים הללו,

כשכל שאני רוצה באמת

הוא להתרחק מזה,

אהח, ניהאייה, למה את כ"כ רחוקה ממני?

 

לפחות האלכוהול יודע לתת לי בריחה של כמה שניות,

מדודה היטב,

בריחת-שקר שאין טוב ממנה כרגע.

יהא שלמא רבא מן שמייא וחיים טובים עלינו.

לחץ.

 

אהבותעד

צרי

נכתב על ידי , 13/4/2015 16:18  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





114,170
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , פילוסופיית חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לקוראים לי שפיל אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על קוראים לי שפיל ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2026 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)