לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

השפיל, צורה מס' 7?


שפיל. יותר מדי אני משתמש במילה. אנשים עוד מעט יתחילו להפיץ שמועות: "שמעתם, צרי משתמש יותר מדי בשפיל" שיט חשפתי את שמי האמיתי. עכשיו כולכם תוכלו לחפש בספרי הטלפונים הזהובים שלכם ומה תגלו? "שרברבים (ע"ר)" כן כן! האמת המרה!

Avatarכינוי: 

בן: 36

ICQ: 178225164 



פרטים נוספים:  אודות הבלוג


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2009    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
הבלוג חבר בטבעות:
 



הוסף מסר

7/2009

צלילים - ואולי לא ידעתם ששמעתם.



דו רה מי פה סול לה סי דו. החלוקה הבסיסית ביותר. בטורקית ובערבית זה כמעט דומה לחלוטין. לא נרחיב על זה.

*

צליל של טלפון הוא סול נמוך. כמו צ'לו.
צליל של צעקה הוא בין סי לדו.
רוב הפידבקים הם דו או דו דיאז גבוהים מדי, מדי מכדי שנבין. אני חושב שבמעגל הכניסה לתופת של דנטה, קולות הנהי של המלאכים הסוררים הם אלו.
דפיקות הם סול, או רה. השולחן הזה הוא רה. רה לחלוטין.
נפילה של חפץ, סי במול.
המקשים. כולם. כרומטיקה נפלאה, סמוייה, אזניים לא קולטות את זה.
נשימות. נשימות הם בפה מינור. כך אני שומע את זה.
להביט. לבהות. זה לה מינור שעובר למי מינור במודוסים. כמו הגימונפדי של סאטי. היום הבנתי שיש לי יצירות חדשות לפסנתר בראש ודרך מהירה לכתוב אותן.
ארוטיקה תמיד תהיה דו דיאז מינור. גם בכתיבה, גם בדמיון, גם באור, גם במציאות.
מכונית נוסעת, זה בד"כ גליסנדו שמגיע לסול-סול-דיאז שכזה. בלי דיוק.
צפצוף כללי הוא דו, או סי.
נשיקה היא דו דיאז מז'ור. בכל עת.
להתאהב..

כאן אני נעצר מצליל אמיתי.
משם כל הצלילים מגיעים, חוזרים.
זה בערך כמו תפילה.
ההתעלות המושלמת - צלילה של התאהבות, צלילה של יצירה אמיתית, צלילה של הכרה בבריאה שלך.
אין הבדל.
בליל מדהים ואחד ויחיד,
שאני בכלל לא רוצה לקרוא לו בתו.

אז הנה, קב"ה יקר, ישנה רשימה קצרה אחת שלי, נותן שמות לכל הבריות כשם שנאמר לי לעשות אי שם בבראשית א', לרדות בכל - ולתת בהם שמות, והנה, כך עשיתי.

ברוך שנתן לי הזכות לעשות זאת.
הזכות להקשיב,
להקשיב היטב.

אהבות,
דעו את עצמכם
שבת של שלום ואהבה
צרי.
נכתב על ידי , 31/7/2009 23:47  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



על יד התחנה באלנבי


מדהים מה שזיכרון יכול לעשות.

ואמנם כך זה לא היה, ואמנם אם כן – מוכרים דיסקים בפרוטות, ואת עם החבילה של האבטיחים שבסוף לא אכלתי ואני לא זוכר למה, עם הבירה שהבאת לי. נאמנה שכמותך, מכירה אותי כבר אז, טוב יותר מיותר מדי בריות. והלילה ירד, ונעמדנו שם. ואמרתי את זה.

יום יבוא ונחזור לשם כמו שצריך. אולי עם טבעת. בוא לא נפתח פה לשטן או ללילית כזו או אחרת, מה?

והייתה שם אישה שהכינה לנו בלונים. והיה כל כך עמוס על קו 1 הזה. והגענו אלייך, לבית הישן. והיינו, ושכבנו כל כך הרבה. והזמן רץ. אפילו אז היה כל כך קל לי להבין ולחשוב עלייך בתור משהו שהוא לא בדיוק מובן מאליו – חלילה – אלא פשוט שם. חלק בלתי נפרד. אדם נוסף שהוא כל שאצטרך לחיים האלה, ללא ספק. גם אז וגם עתה – אין לי צורך באנשים אחרים, אם בכלל, אין לי צורך בהם. יש לי צורך אלייך. רק אלייך. לחיבוק שלך, לשטויות שלך, לנשיקות שלך, לליטופים שלך, לכל כולך וכל שתהיי למעני, ואהיה למענך.

איך אפשר בכלל להסביר מה זה שלוש שנים של היכרות?

שנה אחת של יחד. שנה אחת של בלי, ועוד שנה אחת יחד – לא האחרונה הפעם. לא. עוד יש לנו הרבה לעבור, הרבה לראות, הרבה לשרוד יחד. במובן מסויים הפרידה הזו של השנה פשוט נתנה לנו מרווח מספק לראות מה זה עולם בלעדייך – וכמה שהיה לי טוב, לא היה לי נחת אמיתית, לא הייתה לי תשובה, לא היה לי מרגוע מוחלט מהשאלה הנצחית הזו שקשורה במין האחר.

אז עתה יש לי. אין לי ספיקות, אין לי טענות, אין לי רצונות אחרים, אין לי כח לכיבושים, לא. יש רק אותך ואת כל הדבר הנפלא הזה שסובב סביבך – ההילה, החיים, הזרימה – ואת. לבדך. באור הירח שלך, בחיוך שלך, בצחקוק, בשיניים הבולטות במקצת, באור החוזר מהעור החיוור שלך, במשפטים השנונים והשנונים למחצה וגם אלו שאין בהם זכר לשנינות –

פרינצ'יפסה שכמותך, כמה כבר אפשר לתאר ומה כבר עוד אפשר להוסיף? האם כל מילות העולם יצליחו להספיק להרטיב אפילו את הקולמוס שנברא כדי להגיד כמה, כמה אני פשוט מאוהב בך ואך ורק בך? כמה שכל תשוקתי הנמשלת היא למען זוג שפתותייך בלבד? למען עוד לילה קצר או ארוך שאני מנסה לחבק אותך ללילה טוב ולא לעזוב אותך? את חום גופך, את מה שעינייך רומזות לי דקה אחר דקה?

כמה עוד אוכל להתפלל לימים נצחיים מחובק אלייך, אם תהיי עם משקפי השמש שלך שמסתירות את כל הצחוק שבעינייך לבין אם לאו, אם תלכי לך עם אותו תיק שקנינו יחד בפול-אנד-בר – כמה?

אז אמתין. אמתין לימים עוד יותר יפים מהיום שהולך להיות. עוד רגע ואצלך. עוד רגע ונהיה שוב יחד בתחנת האוטובוס באלנבי ואמצא את עצמי מולך כורע ברך אחת, ומביט לך היטב בעיניים נוצצות.

ואז את יודעת מה יהיה. נהפוך להיות עוד יותר משעממים ופוצי-מוצי מעכשיו.

אבל שילך להזדיין העולם.

אני איתך.

לא צריך שום דבר.

 

הכי מאוהב בך.

הפי 3 שנים של היכרות

פאזי שלך.

נכתב על ידי , 30/7/2009 13:34  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לך לך אמרין לנזירא, סחר סחר לכרם אל תקרב


 

זה בעצם שיר ילדים במסווה לטיעון הלכתי שריר אי שם במסכת בבא מציעא. כפרה על דבר מלכות, יש להם יציאות מעולות, למרות החפירות הבלתי נתפסות על השתלשלות האור והשכינה מהספירות העליונות בארבעת העולמות או מה. אני כבר מבולבל.

 

בלבול.

איזו מילה נפלאה. בשפת הסימנים יש לה את הסממן הכי פשטני בעולם - ידיים מסתובבות ליד הראש. כך אני מרגיש בתקופה האחרונה.

 

-נשימה-

אירנה מביטה בי היטב ומזכירה לי בעצם שעוד שבועיים וחצי אני כבר לא אהיה כאן והיום הסתבכתי רצח עם כל הראיון הזה שאני עושה עם אבישי המנהל של המרכז של אלוט שאולי נתחיל לעבוד בו בספטמבר אולי אפילו יחד עם עמית המון אולי מסתובב גם אולי על ההופעה שאני מארגן אותה תאכלס לבד לבד לבד וצריך לשלם גם מע"מ על ה4000 המזויינים מה שהופך את זה לכמעט 5000 נטו שזה באסה לחלוטין וצריך שמישהו יתארגן שם מאצלי על הכרטיסים אחרת זה סרט לא נורמלי ולא בא אבל ככה זה וצריך להתקמבן עם מס הכנסה על הכרטיסים אחרת אולי ידפקו אותי כי מוציאים על זה חשבונית וזה באסה רצח אבל חפיף נסתדר בכלל יותר מדאיג אותי שהלהקה שלי תהיה מוכנה עד אז אבל לכו תדעו עד שהם זורמים ועד שהם זזים לוקח קצת זמן למרות שהם עובדים טוב אבל לפחות הסופ"ש הזה גם יהיה לי ריק וצריך לקנות לשירה משהו נחמד וכמובן פרחים שיגיעו אליה אבל לעזאזל האשראי שלי הגיע להרבה יותר מהתקרה וממש אבל ממש אין לי שקל על התחת ברמות מטורפות כי לא הצלחתי להחזיר את המלאי הקודם של התלמידים הפרטיים ובצדק רובם בכלל לא פה לעזאזל צריך לחכות לשנת הלימודים ולעשות רק אז קצת שלטים ואז אולי תהיה תשואה בת זונה יחד עם תלמידי בר מצווה חדשים ותלמידים חדשים-ישנים וגם עבודה נורמלית ואז אולי נגיע בסביבות ה4-5 לחודש אולי לכו תדעו אולי לא אולי כן אבל זה עוד חודש חודש וחצי מה שאומר כמעט 50 יום וזה לא טוב אתם יודעים 50 יום שעוד צריך לשלם את כל החשבונות והשכד ומה לא אבל מה שכן סטס אף פעם לא לחוץ עליי כי הוא רואה שאני מחזיר לו שקל אחרי שקל אם אני חייב לו והוא מחזיר לי או מה לא נורא ובאמת חפיף שהוא קוץ בתחת עכשיו אני אתמודד עם זה איכשהו ואקווה שהוא ישתנה ואירנה עדיין כאן ואומרת לי משהו על שאמא שלי אמרה כן כן אמא שלי אמרה אבל אני לא מנסה אפילו להבין אלא פשוט לזרום עם הדברים שהיא אומרת לי הרי בסופו של יום צריך להגיע עוד שעה כבר ל369 ולהגיע לדוד ולקרוע את התחת עם כל הלחות המזויינת שיש שם ולהתעייף לחלוטין ולקוות שאני אספיק ללמוד את הצרפתית ספרדית ואיזה כיף שנה הבאה מתחילים קורס באוני' הפתוחה ובאמת ובאמת ובאמת ובאמת ובאמת שבא לי כבר

 

לישון כמה ימים ולא לעשות דבר

אבל מנסיון אני משתגע מזה לחלוטין אז אני מעדיף להמשיך לעשות כמה שיותר כי ככה חיים וכוסאמא שלי וכוסאמא שלכם.

 

תודה.

 

דעו את עצמכם

אהבות עולם

אני די בטוח כבר לא סובל את מרביתכם

צרי.

נכתב על ידי , 28/7/2009 12:17  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קווי אופק צבועי ארגמן.



משקפיי החדשות הזכירו לי מחדש את יופיו של העולם הזה. קווי אופק ארוכים של קניון, של המיית בני אנוש, של דיבורים השולחים ציפורניים חדות בגווני האוויר המשתנים, ובעיקר האור החד, המחדד את תודעתי פעם אחר פעם שהוא רץ במנוסתו מהחושך שלא יודע שובע - כל אלו - מתנגשים בי שוב ושוב ומתהפכים כלהט אש ולהב, כרהבי שרעפי שאול מתקתקה, ואני מתענג על דרך חדשה לצפות ביקום. סוף-כל-סוף אני רואה ברור את הדברים שלא יכלתי לראות קודם, והפעם במישור הפיזי - שמשפיע באופן כ"כ ישיר על המציאות הפנימית שלי. הראייה החדה החדשה הזו, תודות למשחק קטן עם עין שמאל ושלושת-רבעי צילינדר גורמות לי להתחדש. תווים חדשים קופצים, ואפילו בחלומותיי מתגלים לי רעיונות חדשים לשירים, לסימפוניה, לסיים את הפרוייקטים ממקודם - ככל שאני נרגע ומחליש את השפעות הלחץ והאימה התת מודע והאין-מודע שלי משחררים עוד מסרים אלוהיים פחות ואלוהיים יותר אל פני השטח, וכשם שאני זוכה לאור, אני מקרין אותו חזרה.
תנועת האנשים. מנוסתם מפאת מה לא אדע, אולי משוללי מנוסה, אולי הם פשוט הולכים, ועליי לקבל את זה - הם פשוט מהלכין ומהלכין את כל הכרך הזה פעם אחר פעם, בדומה למעגל השני של התופת - כרוח סער של אנשים הלא יודעים שובע מתאוותם, כך הם מתגלגלים הלוך ושוב. ואמנם הם לא מודעים לסבל הזה, הם לא מודעים אליו כלל. כך היה יוליסס, כופר, בעומקי התופת, בין המעגלים הכואבים יותר, והוא קופא בלב סערת ים ללא שום אמונה. יום יבוא ואבין מה החטא הנורא שדנטה הרגיש לציין כאן. כמו כן, באותה הזדמנות, אחקור ברצינות מה קדם למה - התופת במאה ה-14, או המדרש ממדרשי איינזנשטיין (ומה הבאסה שאגודת מדרשים אלו אוגדה אי שם במאה ה-20 בכלל) שמדבר על ירידתו של משה אל השאול, שם חזה בדברים דומים לאלו שדנטה כביכול חזה יחד עם ורגיליוס.
מעניין מי יהיה הוירגליוס שלי - מאהלר? אלתרמן? וולך? איוב? - יום יבוא ואולי אבחר לעצמי מדריך שכזה, כלומר, מדריך שהדריך אותי אמנותית כיאה וממשנתו ינקתי הכל, ומשם אתעלה לאן שאאלץ להתעלות, או לרדת לאן שאאלץ לרדת, כשם שדנטה חש.

חתול שחור מתרוצץ בין רגליי, לא ברגע הזה, אלא בדרך כלל, בכל שעה אפשרית. אני חוזר הביתה, והוא נושך אותי. מימין ומשמאל חלונות המטבח והסלון פעורים היטב, משיגים את הרוח בפריצותם, מעבירים בריזה באר שבעית דמיונית אך מקררת בין ד' אמות ביתי הקט. אני מרגיש שם בית. אך עדיין רוצה יותר מזה. מאוהב בשקט כשהשותף הטיפשון לא שם. כן, גם להבנה הזו הגעתי - שותפי מתנהג בטיפשות, עושה מעשים טיפשיים ואומר דברים טיפשיים, מה שהופך אותו לאדם די טיפשון. הוא לא טיפש, חלילה, אבל הוא פשוט מתנהג כך, וזה בהחלט מותיר אותי עצוב במידה מסויימת. אבל צריך לקנות לו מתנת יומולדת. עוד ארבעה ימים.
הצמחים הגואים והמתמשכים ישתלטו עוד על התקרה הלבנה, שישתלטו. הם מכניסים כה הרבה אהבה ואוויר לחדרים שעוד לא אבין זאת. אני ממתין לימים של החופש האמיתי, הסופי, באוגוסט, סוף אוגוסט. מתי שאוכל להתפנות ולעשות לי טיפולים אין קץ, לסדר את החדר שלי, למיין בגדים שאני לא רוצה שוב ולתרום אותם, להסיר אבק ולנקות את הדברים הקטנים, אולי לרצות קצת את הטיפשון שלי, שהוא בכל זאת, פרטנרי לנקודת החיים הזו של הדירה שלי. כנראה.

אני חוזר לשגרות ברזל. אם אין כסף, לפחות שיהיו דברים נעלים ממנו. אמנם שבוע הבא אני חוזר ללמד קצת ונזכרתי ברעיונות ישנים שעלולים לתת לי מעט ממון או יותר נכון תלמידים, שזו השיטה כרגע שאני ממש רוצה להשיג באמצעותה מעט ממון - אבל אני חוזר לשגרת ברזל של כושר, של שעה פסנתר, של שעת שפות (צרפתית וספרדית דרך האינטרנט, גרוזינית דרך מרים, רוסית דרך סטס), הלחנה מבורזלת - אולי אפילו להחזיר את דף בולע! לתפעול, כל אלו דורשים ממני התייחסות, שאם לא לכסף אני פונה, לפחות לכך אתפנה.

זה ההדר שחופן את שנה הבאה, את קווי האופק הצבועים בארגמן של שמי שקיעת ים בשישי ודיביסי ברקע - שנה של ממון, שנה של הצלחה מוזיקלית כשם שאנו מרימים כוסית עם אלון, שנה של הצלחה מהכל - אולי אפילו לפרסם את המחזות שלי ואת הכתיבה שלי (נזכרתי בדרכים וחשבתי על לאלתר חדשות) - יותר ויותר?

אולי.
כל אלו צפונים חפונים, ואני, נאמן לשם האמצעי שלי - יוסף - נאמן לנסות לפענח ולפענח את צפנים אלו.
זרקא-סגול - צפנת פענח.

כן יהי רצון.
שבת שלום לכולם
דעו עצמכם.
צרי.

אני הכי מאוהב בך בעולם. תודה על הכל. על הרוח המחודשת, שבין השאר, נשיקותייך הן מנת חלקן. והקראוסון הטעים הזה. תודה נסיכה. אין כמוך בעולם, ולא תהיה מי שבאמת תאהב אותי כמוך, ואת יודעת את זה.
נכתב על ידי , 18/7/2009 13:04  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

114,139
הבלוג משוייך לקטגוריות: החיים כמשל , פילוסופיית חיים
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לקוראים לי שפיל אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על קוראים לי שפיל ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)