מהר פחות, חזק פחות, טוב יותר
יש לכם חיי מין מספקים? אתם יודעים בדיוק מה צריך לעשות בין הסדינים? אם כך, הכתבה הזאת נועדה בשבילכם. אפשר לשפר כל דבר – אפילו מין מצוין. אז הנה כמה עצות מתחום הטנטרה, שיהפכו את הסקס המעולה שלכם לממש, אבל ממש מדהים
מעיינה שנהר

צילום: Able stock
המספריים של אושו
גלו את "תנוחת המספריים". לפי הטנטרה זוהי תנוחה שוויונית, שנותנת כבוד גם לאל שיווה (התגלמות הגבריות), וגם לאלה שאקטי (התגלמות הנשיות באמונה ההינדית). במילים אחרות, שניכם נמצאים באותו מעמד.
העניין עצמו הולך ככה: שניכם שוכבים במיטה על הצד, זה מול זה. נניח שאת שוכבת על צד ימין, ובן זוגך על צידו השמאלי. את מעבירה את ידך הימנית מתחת לראשו, והוא את ידו השמאלית מתחת לראשך. את משחילה את רגלך השמאלית בין שתי רגליו. הוא מעביר את רגלו הימנית מעל רגלך ומניח אותה מאחורי רגלייך, על המזרן. מהמצב הזה הוא יכול לחדור אלייך. תנוחה זו מאפשרת שהייה ממושכת באותו מצב, בלי שאף צד יתעייף במיוחד. בהתחלה שוכבים כך בשקט, בלי תנועות דחיפה, ובעצם, בלי תנועות בכלל. משתדלים להתרכז בחום של הקרבה והחדירה. מסתכלים זה לזה בעיניים. מניחים את היד על החזה של הפרטנר, בצד הלב (ולא, הכוונה היא לא להתחיל למזמז את השדיים). בחדירה מתמשכת וסטטית כזאת, כל אחד יכול להתרכז בתחושות שלו, ולעשות מעין מדיטציה מינית. משם, כמובן, אפשר לקחת את הסקס לאן שרוצים.
רעידות
בשעת אקסטזה בכלל ואקסטזה מינית בפרט, הגוף נוטה להגיב ברעידות ובהתכווצויות. לכן, כדי להכין מראש את הקרקע לאורגזמה חזקה, כדאי לרעוד עוד לפני שמתחילים באקט המיני. עמדו זה מול זה ונערו-הרעידו את גופכם, כמו שרואים בסרטים על שבטים אפריקאיים (זה דורש קצת התגברות על בושה ומעצורים, אבל התוצאה מצדיקה את המאמץ). הפיקו קולות קצובים כאשר אתם מוציאים אוויר מהריאות. הוסיפו נשימות קצרות ושטוחות. כל אלה מאפשרים לגוף להיכנס לתדר של הנאה, משהו כמו "היי" טבעי בלי כימיקלים. אחר-כך, בזמן המשגל, האדרנלין שעוררתם קודם יעצים את הרגעים שלפני האורגזמה, שהם המתוקים ביותר, וייתן לאורגזמה עצמה מימד חדש, עמוק וחזק יותר.
התנועעו
לאשה מומלץ לנענע את האגן, לכווץ אותו ולהניעו קדימה ואחורה, כבר בשלב של המשחק המקדים. עשייה כזאת גורמת לאגן להתחמם לקראת החדירה, ולאיבר המין להיות לח יותר.
תשומת לב
העניקו יותר תשומת לב לאזורים בגוף שמוזנחים בדרך כלל. למשל חיץ הנקבים: אצל הגבר הוא נמצא בין שק האשכים לפי הטבעת, והוא די ארוך. אצל האישה הוא נמצא בין הנרתיק לפי הטבעת, והוא קצר יחסית. כדי לענג את החלק הזה אצל האישה, מחדירים בוהן לנרתיק ואצבע לפי הטבעת (בתנאי שאין לגברת התנגדות). שתי האצבעות חודרות בצורה שטחית ביותר. הגבר מזיז את האצבעות בצורה מעגלית, כך שחיץ הנקבים זוכה לעיסוי מענג מבפנים. לגבר אפשר להעניק עיסוי דומה, אם הוא מעוניין..
משחקי מלחמה
לשיטה הזאת קוראים "מלחמה ושלום". כשאתם נמצאים בעיצומה של החדירה, ממש לפני האורגזמה, עצרו, כשהאיבר שלו נשאר בנרתיק שלה, ללא תזוזה. נשמו עמוק, ובמשך כמה דקות תנו לעצמכם להרגיש זה את זה. אם הגבר מתחיל לאבד
זקפה, אפשר לזוז שוב. מהנקודה הזאת, ניתן לסיים את המשגל ב"מלחמה" – כלומר בסקס רגיל שבו שני הצדדים גומרים. אבל אפשר גם לסיים אותו ב"שלום", שזה אומר ללכת לישון בלי להגיע לאורגזמה, כשהגבר נמצא בתוך האישה, ושניהם נהנים מהאינטימיות העמוקה שנוצרה. לטכניקה הזאת יש גם בונוס: היא מלמדת את הגבר לעכב את השפיכה, כלומר היא תיתן לשניכם יותר זמן ליהנות מסקס. היא גם מגבירה את היכולת שלכם להיות קשובים זה לזה, ובהמשך להפוך למולטי-אורגזמיים.
התנועה המעגלית
משחק מקסים אחר הוא התנועה המעגלית. כאשר הגבר נמצא קרוב (אך לא קרוב מדי) לשפיכה, במקום לדחוף פנימה והחוצה, הוא מתחיל לנוע במעגל. להבדיל מהתנועה קדימה-אחורה, התנועה המעגלית ממתנת את הדחף לפלוט. הגבר יחווה תחושה של "להישאר על הקצה", או "לרכוב על הגל", כלומר ירגיש נפלא במשך הרבה יותר זמן. בשביל האישה, תנועה מעגלית בזווית נכונה מגרה יותר מהרבה פעולות מיניות אחרות – כי היא מעסה את נקודת הג'י.
שינויי קצב ועומק
הגבר חודר באופן מדוד, רק עד השליש החיצוני של הנרתיק, ומבצע כשבע חדירות שטחיות כאלה. אחר כך הוא נכנס עד עומק הנרתיק, ומבצע עוד שלוש כניסות עמוקות. הוא נשאר קצת בפנים, וחוזר על הסדרה של שבע כניסות רדודות ושלוש עמוקות (כמובן, שבע-שלוש זו רק המלצה כללית, ומותר לגוון את המספר והעומק לפי הטעם האישי). אפשר לשחק גם עם קצב החדירות: הגבר נכנס לאט ויוצא בחדות, או נכנס בחדות ויוצא לאט. הבדלי הקצב יוצרים ציפייה, שגורמת לגירוי ולהתרגשות.
נשים מעל
זוג טוב הוא זוג שמקשיב זה לצרכיו של זה, שיש ביניהם התכוווננות והם משדרים באותו תדר. כדי להגיע למצב כזה, כל צד צריך לנוע טיפה לכיוון שהוא פחות טבעי לו: האישה צריכה להתחבר יותר לאיכויות הגבריות שלה, והגבר אל איכויותיו הנשיות. כדי ליצור את התנאים שבהם תוכלי להרגיש חופשית, שכבי עם הגב אל הגבר, כשהוא עוטף אותך בזרועותיו. הישארי בתנוחה זו עד שתרגישי חמימה ורגועה. כשתרגישי מספיק בטוחה, עלי על הגבר שלך בזמן שהוא שוכב בעיניים עצומות. את "מכניעה" אותו, את מכניסה אותו לתוכך, ומובילה את היד שלו שתיגע לך בחזה או במקומות אחרים שאת אוהבת. כשהגבר שלך נמצאה בעמדה של כניעה ועיניים עצומות, הוא מקבל ממך את התובנות שלך על מה שעושה לך טוב. ומכאן, כל אחד לוקח את המין לפיתוח האישי-זוגי שלו.
כתבה זו פורסמה לראשונה בעיתון "לאשה". לצורך הכנת הכתבה נעזרנו באנשי המקצוע הבאים: תיקי וזאב אדלר, מנחי סדנאות לטיפוח מיומנויות זוגיות ברוח הטנטרה; חיה כספי ואורן גני, מורים לטנטרה ומקימי "מרכז תואם-טנטרה"; בועז שגב, מדריך ומטפל טנטרי; רישיקה, מנחת סדנאות טנטרה לנשים.