
הסמנטיקה עוסקת בין השאר בחקר משמעויות של מילים ובשינויים החלים במשמעויות אלו. בדרך כלל כשאומרים "אה, זו רק סמנטיקה", מתכוונים לומר שמדובר במשהו לא מהותי, במשהו "רק" מילולי. ואילו אני מייחסת חשיבות רבה לסמנטיקה. לדעתי השפה
א) משקפת את המציאות, נותנת שמות לדברים שונים במציאות - עצמים פיזיים וגם עניינים מופשטים כגון רגשות וכו'. למשל, המילה "תפוז" מציינת פרי מסוים שקיים במציאות. זהו שמו של הפרי. יש לכך חשיבות תקשורתית: כשנאמר משפט כגון: "תני לי בבקשה את התפוז הזה" הציפייה היא לקבל פרי כתום מסוים ולא למשל נעל בית.
ב) וגם מעצבת את המציאות ומשפיעה עליה. ויש שטוענים שאפילו ממש יוצרת אותה (לפחות בתודעתנו). לדעתי, מילים שמשתמשים בהן שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב מעצבות את התודעה, את החברה, את התרבות ועוד.
לדוגמה: במקרה של תרומת זרע עדיף לדבר על "תורם זרע" ולא על "אבא". לטענתי, המונח "אבא" אינו מציין אך ורק וגם לא בעיקר קשר גנטי וביולוגי, אלא מדובר בגבר שאוהב ומטפל ומגדל וכו' ושממלא תפקידים מגוונים בחיי הילד\ה לאורך השנים. ולכן אם מכנים את תורם הזרע בשם המאוד משמעותי וטעון "אבא" – השם הזה עצמו מעורר ציפיות שלא יתגשמו לעולם. כלומר, השם הלא מדויק, שאינו מתאר כלל את תפקידו של תורם הזרע בחיי הילד\ה - מעצב את תפיסת המציאות של הילד\ה ושל הסביבה, מעורר ציפיות שנכזבות וכו'.