לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

החיים הם לא רק אה אה...


מוסיקה, ביקורת, פוליטיקה, דעות, אומנות, סיפורת, חיים, הגיגים, הגות יומיומית,שירה, הפניות ובכלל למה לא למה כן אין לי יותר מידי משג כרגע.... נשאר רק לחכות ולראות לאן יובילו אותנו מחוזות האבסורד.


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


4/2007

מפריטים לנו את יום העצמאות!


פתחתי את הבלוג לאחר זמן רב שאני מחפש במה להגיד בא דברים שמעניינים אותי. לאורך התקופה האחרונה אני מוצא את עצמי יותר ויותר מצטער על כך שאין לי במה שבא אני יכול לפנות לאנשים מתי שבא לי ולומר מה שבא לי לקהל אשר יגיב לדברים יבקר אותם ויתן להם משוב

 

אי לכך ובהתאם לזאת שוב פתחתי לי בלוג!

 


 מפריטים לנו את יום העצמאות

 

כמו כולכם ראיתי בטלביזיה את הפרסומת של תנועת צדק חברתי אשר בראשה עומד ארקדי גאידמק ונכנסתי לאינטרנט לברר קצת על התנועה הזאת.. חיפושי נמשכו זמן רב והובילו אותי דרך גוגל וויקפדיה ומקומות אחרים אל תוך נבכי האינטרנט החשוכים עד שהגעתי לאתר הזה, אשר כל מטרתו היא לפאר ולרומם ולהאדיר את שמו של הגדול מכולם, האיש השווה מיליארדים, הראשון ואין שני לא (או שכן) ארקדי גאידמק. וראו זה פלא.. אף שם לא מצאתי ולו זכר לתנועה החדשה אשר מתיימרת לארגן מסיבת הפתעה ברוב פאר והדר למדינתנו הקטנה והיקרה ישראל.

 

מאז שנולדתי איי שם בסוף שנות השמונים, יום העצמאות היה יום שבו כל עיר ארגנה הפנינג ענק שכלל אומנים אורחים אטרקציות למניהן ומופע זיקוקיי דינור. כל שנה יצאתי לכיכר המרכזית, לפארק העירוני או לחוף הים לראות חינם את האומנים האהובים עלי עושים כבוד, חורשים את הארץ (בתוספת תשלום נכבדה כמובן) וחוגגים יומולדת למדינה.

 

בעשור האחרון התפתחו שתי מגמות מדאיגות מאוד במדינת ישראל. האחת היא מדיניות ההפרטה שסגסגת ובמקביל עליה, ביחס ישר כמעט צומחים ועולים ארגונים חברתיים שונים ומשונים. כאשר המדינה מתנערת מחובתה המרכזית לדאוג לאזרח ומוכרת לכל המרבה במחיר (המגוחך יש לציין) שירותים ומוסדות אשר באים לדאוג לביטחון ורווחת הציבור, המעסיקים אלפי עובדים (בתי הכלא, חברות תעופה, בתי חולים, בתי זיקוק ועוד) לאנשים בעלי ממון אשר מחליפים עובדים אלו בעובדי קבלן בעלי סחר נמוך ותנאים אפסיים, ובמקביל מתעלמת הממשלה ממצוקת האוכלוסיות החלשות ובמקומה קמים גופים פרטיים (אשר לגבי מידת הכרחיותם ואזרתם ניתן להתווכח) הבאים למלא את מקום המדינה ולדאוג לאזרח.

 

באופן כללי אני מבין את הצורך בארגונים ועמותות אשר קמים וממלאים את החלל העצום שמותירה הממשלה בשעה בא היא משתמטת מחובותיה הבסיסיות והבטחותיה לציבור הבחורים. וכל תרומה בעיניי היא מבורכת. אך יום העצמאות מטרתו לחגוג את חירותו של העם היהודי, את יכולתו להסתדר לבד ואת קיום המדינה באשר היא מדינה. הרשויות המקומיות דואגות לחגיגות חרות אלו ועצם לקיחת תפקיד זה מאם הממסד, בהסכמה מצידו או שלא בהסכמה היא מכה ניצחת לתרבות ישראל. עצם לקיחת החסות על המועד החשוב ביותר בלוח השנה הישראלי בידי תורם, וגם כזה שאין ויכוח על עזרתו הרבה וכניסתו לחללים רבים שהותירה מדינת ישראל (ואיני אומר שעניין זה כשלעצמו אינו דורש דיון) זו מכה ניצחת בביצים של מדינת ישראל. "טוב ויפה" להפריט את רשות הדואר חברות ממשלתיות שונות ואף את הכנסת בעצמה. אבל עצם לקיחת חסות על עצמאות המדינה זו היא אמירה מובהקת לכך שהעם היהודי שוב נתון תחת שעבוד, וזה מהסוג החמור ביותר.

 

ארקדי גאידמק לקח את מקום המדינה במתן מענה לאזרחי הצפון בשעת המלחמה, בתרומה גדולה לעמותות מזון, בפיתוח קבוצות ספורט הן מהמגזר היהודי והן מהמגזר הערבי אך ממילוי חללים קטנים שאותירה המדינה ועד לקיחת אחריות על חג מחגי ישראל, על מועד חשוב מאין כמוהו המרחק עוד רב!

 

אל תותרו על חירות ישראל!

אל תשתעבדו לכסף וצדקה!

אל תתפתו אחרי עגל הזהב מצופה שטרות הכסף!

אל תתנו שייקחו מכם את חירותכם!

 

נכתב על ידי , 22/4/2007 13:09   בקטגוריות אקטואליה, שחרור קיטור, תרומה חסד וצדקה, מדיניות ההפרטה, כללי  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



כינוי: 

בן: 37

ICQ: 169569991 







© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות למ.ה. אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על מ.ה. ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2026 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)