אני לא ידועה כבשלנית מדופלמת ובטח שלא נוהגת לבשל על בסיס יומיומי. אבל בחגים אני נותנת לעצמי להיסחף ברוח החג, וכשאחי הקטן התלונן היום שאין שום דבר לאכול בבית, החלטתי לפתוח ספר בישול לפסח ולעשות ניסוי. זה לא לקח הרבה זמן, אבל לאורך כל הניסוי היו לי חששות כבדים שמא זה לא יצא כמו שרציתי. וכשהוצאתי את הלחמניות מהתנור וטעמתי - גיליתי שאולי יש לי כשרון למרות הכל!
זאת התוצאה:
וזה המתכון:
* מכניסים לסיר 1/2 כוס שמן, 1 כוס מים ו-1/2 כפית מלח (נגיד. אני שמתי הרבה יותר) ומחממים על האש 2-3 דקות.
* מוסיפים 1 כוס קמח-מצה, בוחשים טוב-טוב ("היטב") בכף עץ עד שהתערובת הופכת דביקה ואחידה. סוגרים את האש ונותנים לזה להתקרר.
* מוסיפים כף סוכר ו-4 ביצים, בזו אחר זו, בוחשים "היטב" לאחר הוספת כל ביצה.
* נוצרת עיסה דביקה ומגעילה, שאותה יוצקים לתוך תבנית שקעים מיוחדת ללחמניות, או אם אין - פשוט מניחים על תבנית רגילה משומנת (זה מה שאני עשיתי).
* את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש (כאילו, דא) לחום 180 מעלות. משאירים אותה ככה 20 דקות עד שהלחמניות תופחות מעט, ואח"כ עוד 20 דקות בחום של 160 מעלות.
תאמינו או לא, זה יוצא יותר כל כך טעים שאפילו אוכלת חמץ שכמותי מעדיפה לאכול את הלחמניות האלו מאשר כל דבר אחר בבית.
בתיאבון!