לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה



Avatarכינוי:  יובל

בת: 43

תמונה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2006    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

 
הבלוג חבר בטבעות:
 
4/2006

פינת המתכון לחג


אני לא ידועה כבשלנית מדופלמת ובטח שלא נוהגת לבשל על בסיס יומיומי. אבל בחגים אני נותנת לעצמי להיסחף ברוח החג, וכשאחי הקטן התלונן היום שאין שום דבר לאכול בבית, החלטתי לפתוח ספר בישול לפסח ולעשות ניסוי. זה לא לקח הרבה זמן, אבל לאורך כל הניסוי היו לי חששות כבדים שמא זה לא יצא כמו שרציתי. וכשהוצאתי את הלחמניות מהתנור וטעמתי - גיליתי שאולי יש לי כשרון למרות הכל!

 

זאת התוצאה:

 

וזה המתכון:

 

* מכניסים לסיר 1/2 כוס שמן, 1 כוס מים ו-1/2 כפית מלח (נגיד. אני שמתי הרבה יותר) ומחממים על האש 2-3 דקות.

* מוסיפים 1 כוס קמח-מצה, בוחשים טוב-טוב ("היטב") בכף עץ עד שהתערובת הופכת דביקה ואחידה. סוגרים את האש ונותנים לזה להתקרר.

* מוסיפים כף סוכר ו-4 ביצים, בזו אחר זו, בוחשים "היטב" לאחר הוספת כל ביצה.

* נוצרת עיסה דביקה ומגעילה, שאותה יוצקים לתוך תבנית שקעים מיוחדת ללחמניות, או אם אין - פשוט מניחים על תבנית רגילה משומנת (זה מה שאני עשיתי).

* את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש (כאילו, דא) לחום 180 מעלות. משאירים אותה ככה 20 דקות עד שהלחמניות תופחות מעט, ואח"כ עוד 20 דקות בחום של 160 מעלות.

 

תאמינו או לא, זה יוצא יותר כל כך טעים שאפילו אוכלת חמץ שכמותי מעדיפה לאכול את הלחמניות האלו מאשר כל דבר אחר בבית.

 

בתיאבון!

נכתב על ידי יובל , 18/4/2006 14:45   בקטגוריות פוסטמונה  
7 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט



19,817
הבלוג משוייך לקטגוריות: סטודנטים , 20 פלוס , צילום
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות ליובל אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על יובל ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2024 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)