כשמכינים סלט חשוב לזכור כמה דברים:
יש קוד מסוים של חוקים של מרכיבים שאפשר לערבב כדי שיצא טעים.
ביניהם:
1. עגבניה
2. מלפפון
3. מלח
4. מיץ לימון
5. גמבה
6. בצל
7. שמן זית
8. כוסברה
נתחיל מהסוף-
את הכוסברה לא תמיד שמים, כי לא כולם אוהבים. בדרך כלל שמים כשרוצים להוסיף טעם מיוחד.
את השמן זית, גם לא תמיד שמים- כי חלק אומרים שזה מנפח, יותר מדי, גם ככה לא צריך, נסתדר גם בלי. אין לשמן טעם מיוחד, אבל אנשים כבר רגילים אליו.
הבצל, לא טעים במיוחד, לא לעיס במיוחד, אף אחד לא באמת אוהב, אבל הבצל הולך טוב עם גמבה ועם העגבנייה אז יאללה נשים.
הגמבה- מיוחד, מגניב, בא בהרבה צבעים ועושה שמח. אצלי בסלט, לא רואים אותו הרבה אבל אני יודעת שבסלטים אחרים כן.
מיץ הלימון הוא בשבילי כל הסלט. אם אין לי לימון, לא טעים.
מלח- חשוב לי כמו הלימון. לא משנה איזה ירק בא עם זה, מלפפון או עגבנייה, העיקר מיץ לימון ומלח.
העגבנייה והמלפפון- הרגל הרגל והרגל. חייבים בכל סלט ביתי. כמובן, שיש הרבה סלטים בלי, אבל אלו הם המיוחדים, המרעננים.
אז, שיהיה בתאבון, ואל תקחו כל הכנת סלט ככזה דבר ברור מאליו. הורדת מרכיבים כרוכה בהמון מחשבה!
ולא, לא מדובר פה בירקות. מדובר באנשים. מסרט, מהמציאות, מסיפור שאני כותבת בראש. ערבוב ענקי של המון דמויות ואירועים.
אולי אחר כך אני אשים לזה המשך.