לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

עוד לא נשוי


מחפש בת-זוג מלאה ומאוד נשית למטרה רצינית בלבד (עוד על הנושא במאמרים שבצד ימין מתחת לכותרת "מומלץ לקרא"). בגלישה מסלולרי נא לבחור בגירסה הלא-סלולרית(!) כדי לראות הבלוג נכון. הדוא"ל שלי לפניות: [email protected]


מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


 
הבלוג חבר בטבעות:
 
9/2010

שניהם טועים, כל אחד בדרכו שלו


אתמול בעודי גולש גלישה אסוציאטיבית באינטרנט (הכוונה שלי שקראתי מאמר, שם היתה תגובה שקישרה לאתר אחר ובו מצאתי דבר אחר נוסף) הגעתי לסירטון ביו-טיוב, בו ריצ'רד דוקינס (מחבר הספר המופלא "הגן האנוכיי" אבל גם מחבר "יש אלוהים?" או בשמו המקורי "The God Delusion" שאת טענתו המרכזית שאין אלוהים, כמי שכן מאמין בה', אני לא מקבל) כנראה כחלק מתוכנית טלוויזיה פוגש רב יהודי ומדבר איתו על החינוך החרדי ועל תורת האבולוציה של דארווין.

תחילה, אני ממליץ שתראו את הסירטון, הוא לא ארוך: 4 דקות וקצת ויש שם גם כתוביות בעברית למי שצריך, אחר-כך חיזרו לכאן להמשך הפוסט.

ובכן אם צפיתם בסירטון, ודאי ראיתם שדוקינס משוכנע בצידקתו וכך גם הרב שעומד מולו ואני, כפי שכותרת הפוסט הזה אומרת, חושב ששניהם טועים (אבל גם צודקים) במשהו.

אני בהחלט מקבל את תורת האבולוציה של דארווין, אני גם לא חושב שהעולם נברא לפני +5700 שנה, אם "שנה" הוא פרק הזמן כפי שאנחנו סופרים כיום שנה. בכך כנראה צודק דוקינס וטועה הרב, אבל אני חושב שדוקינס, דווקא כמי שחיבר את "הגן האנוכיי" ומעלה בו בחלקו השני של הספר את מושג ה"מם" (המקבילה התרבותית/תודעתית של הגן) דווקא הוא מפספס נקודה עקרונית מהותית, גם כאן וכנראה גם בטיעונו שה' לא קיים.

ללא קשר לשאלה אם יש או אין אלוהים (אני כאמור מאמין בה') האמונה בה' משרתת את בני האדם, כלומר חברות מאמינות כנראה שורדות יותר (או טוב יותר) מחברות לא מאמינות, טיעון שתומך ברעיון הזה ניתן למצא במאמר (הלא חדש) הזה ב"הארץ". אני טוען שחברה שמתנהלת לפי סט חוקים מסויים (למשל עשרת הדיברות) היא חברה שיש בה יותר סדר ולכן היא שורדת יותר. האמונה בה' מוסיפה נדבך נוסף של תוקף לחוקים הללו - יש הבדל גדול לדעתי בין חוקים שאני יודע שכוח עליון (ה') קבע אותם ובין חוקים שנקבעו ע"י בני אדם, חכמים וישרים ככל שיהיו.

הוא שטענתי שניהם טועים (ומנגד גם צודקים) כל אחד בדרכו שלו.


לילה טוב לכם/ן קוראי וקוראותי החביבים והחביבות.
נכתב על ידי , 1/9/2010 23:31  
10 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של יֶרֶק ב-9/9/2010 18:45



Avatarכינוי: 

בן: 63




הבלוג משוייך לקטגוריות: יחסים ואהבה , דייטינג
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לעוד לא נשוי אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על עוד לא נשוי ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)