הספירה לאחור עד ל 19.4.2022 עת אציין 15 שנה לפתיחת הבלוג ממשיכה. זו
תהא "נקודת החלטה" עבורי לגבי המשך הכתיבה כאן, כלומר יש אפשרות שאפסיק אז
לכתוב (בתכל'ס 15 שנים של התעלמות מבנות זוג כמו שאני מחפש... זה לא כיף), אבל אני שומר לעצמי את זכות ההחלטה אם להמשיך או לא לכתוב כאן בבוא העת. עוד 71 יום למועד הנ"ל (נכון לכתיבת פוסט זה).
"2" על שום שכבר כתבתי על זה כאן
ו-"?" בגלל שלפי הקישור לעיל (וגם מזכרוני) כבר כתבתי על זה אף לפני הנ"ל.
גם אם אני ממחזר, זה לדעתי נושא מעניין וראוי לדיון. לא נתקלתי בשום מקום
במרשתת או אחרת במישהו/י שטען משהו דומה.
הכוונה לשילוב של כמה הדברים שאנחנו אוכלים, קרובים לנו גנטית וכמה הם בריאים לנו לפי זה.
כרגיל אקדים ואציין שזה מבחינתי דיון תיאורטי בלבד! לא למדתי רפואה או
מדעי התזונה, אינני חוקר בנושא וההבנה שלי בתחומים האלה היא די מוגבלת! כך
שאינני רשאי ואינני מתכוון כאן לייעץ. אין לראות בכתוב משום משהו מבוסס
מדעית ובכל מקרה מי שרוצה לעשות שינוי תזונתי כדאי שיפנה או תיפנה לגורם
מקצועי ומוסמך ושיקבל או שתקבל ייעוץ ממנו/ה (כל אדם יכול להיות שונה ועם
צרכים ספציפיים לו/ה).
באופן גס וכללי(!): התיאוריה שלי (כתבתי "שלי", כי כאמור לא נתקלתי
בטיעון דומה) טוענת שככל שמשהו שאנחנו אוכלים קרוב לנו גנטית, כך כנראה הוא
פחות בריא לנו, אבל זה לא בהכרח לגמרי מדוייק או נכון, כלומר ייתכן שזו לא בהכרח
"פונקציה לינארית" (קווית).
המחשבה עלתה בי לראשונה, לפני כמה שנים, כששמעתי על התזונה של אנשים שחיים בBlue Zones. אנשים שידועים באריכות ימים מופלגת (באזור ה+100) שאוכלים בעיקר מזון צימחוני (הם לא נמנעים לגמרי מתזונה מהחי, למשל הם עשויים לצרוך דגים ועוד מוצרים מהחי). היום (וכבר שנים) גם מדברים הרבה על תזונה ים תיכונית שמונעת מחלות שונות שגם היא מבוססת בעיקר על דגנים מלאים, קיטניות, אגוזים, ירקות, פירות, דגים, שמן זית ועוד (כלומר ברובה היא צמחונית).
עוד שתי נקודות שגרמו לי לחשוב על כך היו:
1. זה שבשר אדוםנחשב לפחות בריא אם הוא נצרך בכמויות גבוהות
(מאריכי הימים לעיל אוכלים מידי פעם בשר אדום (ויטמין B12, ברזל ועוד), אבל
כזה שניצוד באופן טבעי, שלא מעובד וגם זה לעיתים רחוקות)
למי שלא מכיר/יודע: לכל האורגניזמים, על-פני כדור הארץ, יש מקור משותף: מולקולות הDNA - גם
צמחים וגם בעלי חיים בנויים מאותן אבני יסוד. הנה רשימה של כמה אורגניזמים
ומידת הקירבה (או אם תרצו בדומה, המרחק) הגנטית שלהם אלינו (מצאתי מקורות
שונים במרשתת, למשל זה):
הדבר היחידי שלא הסתדר לי בין זה לבין משהו אחר ששמעתי לאחרונה הוא שהדג, לכאורה
לפחות, קרוב אלינו גנטית יותר מהעוף. לעופות שאנחנו צורכים יש סביבת מחייה דומה יותר לשלנו מאשר לדגים. בסירטון ביוטיוב שמעתי מדען שטוען שהדיאטה הכי
בריאה, לפי מחקרים, היא לא כזו שהיא צמחונית בלבד אלא כזו שמשלבת מזון
צמחוני ודגים (כנראה בגלל האומגה 3?).
בכל מקרה, אפשר לראות מערכי הקירבה/מרחק הללו, שהרבה ממליצים, בפועל, לאכול מזון רחוק גנטית מאיתנו.
בהנחה שזה נכון, אפשר לנסות לחפש הסברים מדוע זה כך:
- ברמה הפילוסופית: נזכרתי בספר "הגן האנוכיי"
שמדבר על אבולוציה, גנטיקה ונושאים קשורים (ספר ישן (במקור 1976, אני
קראתי אותו באמצע שנות ה90' של המאה הקודמת) אבל מרתק ושהשפיע עלי רבות.
נכון לעכשיו, אחד מהספרים הטובים ביותר שקראתי) ייתכן שהטבע לא רוצה
שנשמיד גנים שדומים לנו, ממש כמו ש"האנוכיות הגנטית" פועלת לשימור גנים
דומים, כך למשל הפועלות בכוורת דבורים עובדות במרץ ולא מתרבות בגלל שהן
"יודעות" שהמלכה באותה כוורת, שקרובה אליהן גנטית, עושה זאת עבורן. כך
גם אֵם, או אב (בכל עולם החי, לא רק בני האדם) דואגים בד"כ קודם כל לצאציהם
(שקרובים להם גנטית) יותר מלאחרים/ות. ע"ע "ברירת שארים".
- ברמה היותר פרקטית(?): ייתכן, למשל, שאורגניזמים יותר קרובים לנו, יכולים להכיל יותר פתוגנים
(וירוסים, חיידקים ועוד) שעלולים להזיק גם לנו. רק כתזכורת עכשווית
(מגיפת הקורונה)... נטען שוירוס הקורונה הגיע לבני האדם מבעלי חיים. נזכרתי
גם בוירוס האבולה הקטלני, שנטען שהגיע מקופים (שהם הכי קרובים לנו גנטית
מכל בעלי החיים).
כדרכי בקודש אני שם כאן
את הציור של מה שאני מחפש חיצונית בבת-זוג. אז הנה דוגמא לבחורה (דימיונית)
שהיא בערך הטעם שלי, לפחות כללית עם דגש על מבנה גוף:
כאמור זה תיאור כללי (כלומר יש 'דרגות חופש' לטעם שלי ואין מודל אחד
ויחיד) של מה שאני מחפש חיצונית בבת-זוג ומה מושך אותי. אני תמיד מדגיש
שאני מחפש מישהי אך ורק למטרה רצינית (אז... אני חוזר על זה שוב). על
הצדדים האחרים (שלא פחות חשובים) של מה שאני מחפש בבת-זוג כתבתי בקישור *הזה* . עלי כתבתי בקישור *הזה* (שני הנ"ל מקושרים כאן בבלוג ברשימות מצד ימין). האי-מייל שלי (לבחורות מתאימות, או מי מטעמן) לפניות הוא [email protected].
אחה"צ טובים לכם/ן קוראי וקוראותי החביבים והחביבות.