הספירה לאחור עד ל 19.4.2022 עת אציין 15 שנה לפתיחת הבלוג ממשיכה. זו
תהא "נקודת החלטה" עבורי לגבי המשך הכתיבה כאן, כלומר יש אפשרות שאפסיק אז
לכתוב (בתכל'ס 15 שנים של התעלמות מבנות זוג
כמו שאני מחפש... זה לא כיף) אבל אני שומר לעצמי את זכות ההחלטה אם להמשיך או לא לכתוב כאן בבוא העת. עוד
67 יום למועד הנ"ל (נכון לכתיבת פוסט זה).
לא... אין הכוונה כאן לאורך (וההיקף) של מה שמו (+ק?
קצת הומור..) שם למטה (לפחות לפי מה שקראתי, אני במקום טוב מבחינה זו)
הכוונה לכך שברגע שמודעים לנתונים מסויימים, אז אפשר לקבל החלטות חכמות, או
בריאות (לכאורה לפחות) כמו במקרה שמיד אתאר.
לפני כמה ימים הכנתי לי מרק אפונה (הלכתי לפי המתכון הזה. מומלץ). אני יותר "מומחה" למרק עגבניות
שגם אותו אני מכין רק מידי פעם (אני לא ממש בשלן... כרווק (למרות שאין
כמובן מניעה שגבר יבשל...) למדתי במשך השנים להכין לי תבשילים שונים, אבל
אני למשל לא אופה עוגות... כלומר אני "בשלן" ברמה נמוכה+ (אני ממש לא
מצטיין בזה) וזה לא בהכרח תמיד חיסרון לדעתי. אוכל מעובד מינימלית, בהרבה
מקרים נראה לי גם יותר בריא) ומרק כנ"ל זו בסה"כ רק הפעם השלישית (החורף
ובכלל) שאני מכין.
כחלק מהכנת המרק טיגנתי חתיכות בצל, שום וגזר בסיר (לא היה לי סלרי
כבמתכון וזה יצא מצויין גם ללא זה) בשמן זית. זה כמובן יצר אדים. לא משהו
קיצוני ואפילו היה לזה ריח נעים כזה, של בית ובישולים...
כמו שכתבתי בזמנו כאן, קניתי מכשיר שמטהר את האוויר מחלקיקים שונים (למעשה, כבר קניתי שניים, אחד לסלון ואחד לחדר השינה) למשל חלקיקי PM2.5 (ע"ע למשל כאן).
המכשיר כולל מכשיר מדידה משולב לייזר שמציג את רמת החלקיקים בזמן אמת.
מניסיוני (הלא מאוד רב) המכשיר רגיש ומציג תמונת מצב שקשורה למתרחש באותה
העת (למשל זה מתיישב מצויין עם דיווח על זיהום אוויר בחוץ).
שמתי לב שכשאני מבשל, למרות שאני לא מבשל על גז, אלא על כיריים חשמליות
קרמיות, המכשיר בסלון (שסמוך למטבח) מראה שיש זיהום אוויר משמעותי
(כשהחלונות סגורים, כמו בערב בחורף) זה נכון גם כשהסיר מכוסה. כנראה שזה
נובע מחומרים שנשארים על המשטח הקרמי ונשרפים. בעיקרון אני ממעיט בטיגון
(אני מעדיף
בישול במים) אבל כאמור כשטיגנתי, לפי המתכון, ראיתי שזה השאיר זיהום אוויר
אצלי שהמכשיר זיהה והתריע עליו. פתחתי את החלונות לאיוורור וכעבור כמה דקות
רמת הזיהום ירדה וחזרה לנורמה.
אבל המקרה הזה גרם לי לחשוב קצת ולבדוק במרשתת. ידוע למשל שעישון
סיגריות לא בריא ומעבר לסרטן ריאות הוא יכול גם לגרום למחלות ריאה כמו נפחת.
ידוע גם, אני חושב, שמעישון של סיגריה בודדת (הכוונה לבודדת כל החיים...)
לא נגרם נזק בלתי הפיך, אבל עישון מתמשך עלול להזיק. אז חשבתי לעשות חיפוש
בגוגל על הקשר בין מי שמבשלים הרבה (אני מניח שזה כולל טיגון) לבין בריאות.
כרגיל אני מציין למען הסדר הטוב שאינני רופא או חוקר ואינני מבין בנושאים
הללו, אני רק מתעניין ברמה חובבנית וקורא מידע במרשתת (שלא בהכרח ותמיד
הוא נכון).
בקיצור, הגעתי לכתבה הזו
(מאתר נורווגי, באנגלית) בה כתוב (בתרגום חופשי שלי): "שפים הם בין
המקצועות עם תוחלת החיים הנמוכה ביותר בנורבגיה". לפי הכתוב ייתכן שזה קשור
לאדים/גזים שכנראה נפלטים בזמן טיגון וכד'. צויין גם שזה כנראה נכון בעוד
מדינות באירופה. אני מניח שעם איוורור נכון, זה יכול להיות פחות מזיק.
זו דוגמא איך מידע (אם הוא מדוייק ומהימן) יכול לעזור. מאז שאני מודע
לנושא אני פותח את כל החלונות (גם כשקר בחוץ) בפעמים המעטות שאני מטגן וגם
כשאני מבשל.
אני מחפש בת-זוג (מלאה ונשית)
כדרכי בקודש אני שם כאן
את הציור של מה שאני מחפש חיצונית בבת-זוג. אז הנה דוגמא לבחורה (דימיונית)
שהיא בערך הטעם שלי, לפחות כללית עם דגש על מבנה גוף:
כאמור זה תיאור כללי (כלומר יש 'דרגות חופש' לטעם שלי ואין מודל אחד
ויחיד) של מה שאני מחפש חיצונית בבת-זוג ומה מושך אותי. אני תמיד מדגיש
שאני מחפש מישהי אך ורק למטרה רצינית (אז... אני חוזר על זה שוב). על
הצדדים האחרים (שלא פחות חשובים) של מה שאני מחפש בבת-זוג כתבתי בקישור *הזה* . עלי כתבתי בקישור *הזה* (שני הנ"ל מקושרים כאן בבלוג ברשימות מצד ימין). האי-מייל שלי (לבחורות מתאימות, או מי מטעמן) לפניות הוא [email protected].
ערב טוב וסופ"ש נעים לכם/ן קוראי וקוראותי החביבים והחביבות.