עוד לא נשוי מחפש בת-זוג מלאה ומאוד נשית למטרה רצינית בלבד (עוד על הנושא במאמרים שבצד ימין מתחת לכותרת "מומלץ לקרא"). בגלישה מסלולרי נא לבחור בגירסה הלא-סלולרית(!) כדי לראות הבלוג נכון. הדוא"ל שלי לפניות: [email protected]
|
| 5/2007
אפרופו שבועות
חג השבועות הגיע אז חשבתי שלשם שינוי אכתוב על משהו עדכני. ומה מתאים לשבועות? מתכונים עם מוצרי חלב!
האמת שבישול בכלל ומתכונים (מכל סוג וז'אנר) בפרט הם לא הצד החזק שלי (ראו הוזהרתם/ן! ככה שיש לכם/ן אישור ממני לא להמשיך לקרא...) אפילו חביתה נורמלית אני לא מצליח לעשות (בד"כ יוצא לי שרוף, לכן למדתי להסתפק בביצים קשות, (וגם אומרים שטיגון לא בריא...)). זו עוד סיבה למה אני צריך מישהי לידי שתדע (ושתאהב) לבשל ... :-)
אבל בכל זאת משהו אני כן מצליח לבשל: אורז! למדתי להכין אורז כמו שצריך וזה יוצא לי בד"כ טעים.
אז לעניין המתכון (שלא קשור לאורז), האמת צריך לכתוב "מתכונון", זה משהו ממש פשוט. אחת הסבתות שלי ז"ל לימדה אותי את זה וזה הולך בערך כך:
לוקחים 2-3 עגבניות (שטופות..) בינוניות-גדולות ומרסקים בפומפיה (מגרדת) מעל צלחת עמוקה (אפשר גם לרסק בבלנדר, אבל אז זה יוצא לטעמי מימי מידי). מוסיפים 2-3 כפות גדושות של גבינה לבנה למריחה (נראה לי ש5 עד 9 אחוזי שומן זה הרצוי, אני כבר המון זמן לא הכנתי את המתכון הזה, אבל הייתי בד"כ משתמש בגבינה לבנה פשוטה-חלקה ולא בקוטג' למשל). מערבבים קצת עד שמתקבלת דייסה אחידה בצבא ורוד-לבן... מוסיפים מלח לפי הטעם (בעיני בלי כמות נדיבה של מלח זה פחות טעים). רצוי לצרף, בצד (לא בדייסה...) שתי פרוסות לחם ואפשר גם ביצה קשה. זהו, מאד פשוט, בעיני די טעים, משהו שמתאים לארוחת ערב קייצית...
חג שבועות שמח לכם/ן קוראי וקוראותי החביבים והחביבות.
| |
| כינוי:
בן: 63 |