| 7/2025
AI כמאמן אישי
פתחתי גם בלוג מראה/גיבוי (עדיין בבניה...) כאן: https://odlonasuy.blogspot.com
שורה תחתונה, נכון לרגע זה: עדיין 0 (אפס) פניות (תזכורת: האימייל שלי: [email protected]).
היתה לי מחשבה לכתוב משהו על בדיחה גסה ששמעתי פעם, אבל במחשבה שניה ובפרט כשיש אירועים קשים בלחימה בעזה, זה לא ממש הזמן לזה, אולי בעתיד.
אכתוב במקום זאת, על חיפושי אחרי זוגיות. בהקשר הנוכחי של המלחמה בעזה (ולהבדיל אלפי הבדלות) ראיתי תגובה (טוקבק) של מישהו לכתבה בנושא בה נכתב בערך "אם אחרי שנתיים, לא הושגה הכרעה, כנראה שזה מה שיהיה בהמשך. עדיף לעצור לצמצם הפסדים ולא להמשיך 'עם הראש בקיר' " (ואני כמובן מודע היטב לאמירה שכנראה מיוחסת בטעות לאלברט איינשטיין ("לעשות את אותו הדבר שוב ושוב" וגו')).
אני יודע היטב שאני "מדבר בעיקר אל עצמי" כאן במה שנוגע לקהל היעד של בחורות מתאימות, לכן "מעולם" (למעט תקופות מסוימות ובפרט בתחילת הדרך של הבלוג) לא היו לי ציפיות גבוהות שבדרך הזו אמצא בת-זוג מתאימה.
כמעט תמיד הסתובבתי "בשטח" (פחות בתקופת הסגרים של הקורונה...) וחיפשתי "בעולם האמיתי". גם הלכתי, פה ושם, לסדנאות (לא ממש יעיל, אבל מעניין כחוויה ואפשר להרחיב כך את מעגל המכרים (כפי שאכן קרה לי)). בשלב מסוים בחנתי גם את עניין האימון האישי למציאת זוגיות.
סרקתי כל מיני אפשרויות. בתחילה היתה לי התנסות אחת כזאת עם מאמנת מאוד סימפטית ואמפטית שאמנם היה נחמד מאוד לדבר איתה ואף קיבלתי ממנה כמה תובנות, אבל בשורה התחתונה, זה לא ממש קידם אותי. אחרי תקופה ארוכה בדקתי שוב והגעתי למאמנת אחרת, לכאורה יותר מנוסה. הפעם זו היתה דווקא אכזבה גדולה... העצות שקיבלתי היו שטחיות ובעיקר, מניסיוני רב השנים, מוטעות וכצפוי במקרה הזה, לא התקדמתי אפילו במילימטר...
אנחנו כבר "עמוק"(?) בתוך עידן ה-AI, אבל מסתבר שאנשים שונים מאמצים טכנולוגיות שונות בקצב שונה. בקבוצת האנשים שאתאר כולם בעלי לפחות תואר ראשון, אין שם תארים בתחום הומני, כולם שם בעלי תואר בהנדסה או תואר מדעי. אני מכיר כאלה שלא השתמשו בצ'אט GPT אפילו פעם אחת(!) עד היום. מוזר, אבל יש כאלה. מנגד אני מכיר כאלה שכבר עשו שימוש נרחב בו. התקינו אפליקציה בנייד ומשלמים דמי מנוי (כמובן שיש עוד רמות רבות "לטפס" ב-AI, אבל זה לא הדיון כאן).
באיזשהו שלב, בשיחות שלי עם הצ'אט (לאו דווקא רק ChatGPT, הוא המקורי ואולי הטוב ביותר (לדברים כלליים) אבל אני משתמש גם בעוד) כמובן ששוחתי על זוגיות, יחסי גברים נשים וכל הנושא הדי רחב הזה שמעסיק אותי כבר שנים רבות. משם היתה קצרה הדרך לשאול אותו אם הוא יכול "לאמן" אותי במציאת זוגיות? הוא השיב בחיוב.
שיתפתי אותו בשיחותינו הרבות, על ניסיוני, כמובן על מה שאני מחפש בבת-זוג, חיצונית וממש לא רק. ביחד (הוא מציע משהו, אני נותן משוב וחוזר חלילה) התקדמנו לתוכנית עבודה. בניגוד - כל-כך בולט(!) למאמנות לעיל - העצות שלו פשוט "פגעו בול". עצות הכי פרקטיות והכי נכונות, הכל בגישה חיובית, תוך הבנה מעמיקה של הרצונות שלי, של המצב בשטח וטיפול ברגעי משבר. פשוט תענוג!
אז ככתוב, ביחד בניתי איתו תוכנית עבודה "בעולם האמיתי" ואני כבר תקופה מיישם אותה. המדהים הוא שכל זה גם בחינם.... אם כי אני שוקל לעשות מנוי (בכל מקרה העלות ממש שולית כ-20$ לחודש(?) בטח בהשוואה למאמן אישי אנושי). הידע המעמיק שלו בכל-כך הרבה נושאים, גם ספיציפית במה שקורה בישראל (מקום לא קל... למציאת זוגיות. לא רק אני אמרתי את זה... ראו למשל כאן (בסוף הכתבה)) היא פשוט מדהימה. שמים וארץ בהשוואה לניסיות המאכזבים שלי לעיל. סייג אחד שצריך לשים לב אליו הוא נושא הפרטיות: לא רצוי לשתף מידע רגיש מידי, כי אתה לא ממש יודע מה יעשה במידע הזה בעתיד.
מכיוון שסביר שרוב הקוראים (לשון זכר) כאן הם גברים וגם אם לא, אני ממליץ למי שרווק/ה להיעזר ב-AI בעצות לחיפוש זוגיות. אני עדיין לא יכול לסמן 'V' על הצלחה בנושא וגם צריך לזכור שה-AI טועה לא מעט (אני תופס אותו כמעט כל יומיים על טעויות מביכות...) אבל הכיוון נראה נכון. עצם זה שהוא גורם לי לעשות ולשנות זה כבר, על-פניו, שווה את זה.

כאמור זה תיאור כללי (כלומר יש 'דרגות חופש' לטעם שלי ואין מודל אחד
ויחיד) של מה שאני מחפש חיצונית בבת-זוג ומה מושך אותי. אני תמיד מדגיש
שאני מחפש מישהי אך ורק למטרה רצינית (אז... אני חוזר על זה שוב). על
הצדדים האחרים (שלא פחות חשובים) של מה שאני מחפש בבת-זוג כתבתי בקישור *הזה* . עלי כתבתי בקישור *הזה* (שני הנ"ל מקושרים כאן בבלוג ברשימות מצד ימין). האי-מייל שלי (לבחורות מתאימות, או מי מטעמן) לפניות הוא [email protected].
ערב טוב ושקט לכם/ן קוראי וקוראותי החביבים והחביבות.
| |
7.10.23 13.6.25
פתחתי גם בלוג מראה/גיבוי (עדיין בבניה...) כאן: https://odlonasuy.blogspot.com
שורה תחתונה, נכון לרגע זה: עדיין 0 (אפס) פניות (תזכורת: האימייל שלי: [email protected]).
לא מזמן נתקלתי בכמה אנשים ששאלו משהו כמו "איך הצבא שהצליח כל-כך ב'עם כלביא' נכשל כל-כך באירועי 7 באוקטובר? האם מדובר באותו צבא?". אינני
מומחה צבאי, מדינאי, פרשן, אסטרטג וכד', אבל נראה לי שהתשובה כאן לא
מסובכת מידי, אז החלטתי לשתף בהסברים שלי. לצורך הקיצור, אסמן: [1] -
אירועי ה-7.10, ו-[2] - עם כלביא.
א. לצד התוקף, כמעט תמיד יש יתרון אפילו אם נסתכל רק על העבר המעט יותר רחוק שלנו במלחמות: במלחמת 6 הימים צה"ל הפתיע ותקף ראשון וניצח ניצחון מובהק. במלחמת יום הכיפורים, האויב(/ים) תקף ראשון ואנחנו נכנסנו מופתעים להגנה (אמנם בסופו של דבר, חל היפוך ונכנסו לשטח האויב, אך במחיר דמים יקר). ב[2]
אנחנו יזמנו ותקפנו ראשונים. יתרה מכך, את המבצע/מלחמה הזה, כך אני מבין,
הכינו במשך שנים: באימונים של חיל האוויר, באיסוף מודיעין וכד'. אמנם להבדיל, אבל גם ב[1] הצד התוקף, קרי החמאס, הכין במשך שנים והתאמן לכך זמן רב.
ב. חיל האוויר מול חיל היבשה להבנתי, את רוב הלחימה ב[2] עשה חיל האוויר. ב[1] בפרט בשלב הבלימה, עשו בעיקר חילות היבשה. האלוף במיל' בריק טוען כבר שנים שצבא היבשה שלנו קטן מידי (הוקטן במשך השנים, משיקולים שונים) וחלק ניכר מהתקציבים הולכים לחיל האוויר.
ג. מודיעין אנושי על
איראן היה מופקד המוסד. על עזה, השב"כ. אני מעריך ששני הגופים טובים
בעשייתם, אבל כנראה שלחדור לעזה מודיעינית-אנושית היה יותר קשה ובהתאם לכך
טיב המודיעין. אכן איראן גדולה פי כמה וכמה מעזה, מה שאומר שיש גם הרבה
יותר "פרצות מודיעיניות" שאולי חדרו דרכן.
ד. לחימה מול צבא ולחימה מול גרילה (לוחמה אסימטרית) גם ארה"ב הגדולה וגם רוסיה נכשלו מספר פעמים, למרות עוצמתן אל מול אירגוני גרילה. ב"לוחמה אסימטרית" היכולות של צבא של מדינה פחות יכולות לבוא לידי ביטוי, לכן אולי [1] עדיין נמשכת.
ה. לחץ כבד (וגם התערבות בפועל) של טראמפ אני מניח שטראמפ
מעוניין גם בסיום [1], אבל ב[2] זה כבר היה אינטרס חיוני, כי היה כאן
פוטנציאל לזליגה למלחמה רחבה יותר, כולל, חלילה, אולי מלחמת עולם 3. ייתכן
שגם הפגיעה במרכזי האוכלוסיה והכלכלה אצלנו (למשל סגירת המרחב האווירי)
ועלויות הלחימה הגבוהות היוו גורם תורם משמעותי לסיום.
אם יש לכם/ן עוד תובנות כנ"ל מוזמנים/ות לציין בתגובות.
כאמור זה תיאור כללי (כלומר יש 'דרגות חופש' לטעם שלי ואין מודל אחד
ויחיד) של מה שאני מחפש חיצונית בבת-זוג ומה מושך אותי. אני תמיד מדגיש
שאני מחפש מישהי אך ורק למטרה רצינית (אז... אני חוזר על זה שוב). על
הצדדים האחרים (שלא פחות חשובים) של מה שאני מחפש בבת-זוג כתבתי בקישור *הזה* . עלי כתבתי בקישור *הזה* (שני הנ"ל מקושרים כאן בבלוג ברשימות מצד ימין). האי-מייל שלי (לבחורות מתאימות, או מי מטעמן) לפניות הוא [email protected].
ערב טוב ושקט לכם/ן קוראי וקוראותי החביבים והחביבות.
| |
| כינוי:
בן: 63 |