מרק אפונה שלי מאז ומתמיד:
חומרים
סיר לחץ
2 בצלים גדולים
1 קולרובי
1 שומר
3 גזרים
קומץ שמיר (אפשר מיובש)
וגטה (תערובת ירקות מרק מיובשים וטחונים במלח), מלח , פלפל, רוטב סויה לפי הטעם
2 כפות שום כתוש
מלוא מסננת גדולה אפונה יבשה ירוקה ממקור טוב שטופה היטב היטב.
הכנה:
חותכים את כל הירקות לקוביות גדולות.
את הבצל מקפיצים בלהבה גבוהה בשמן זית עם כפית מלח בלי להגיע לקירמול (אחרת זה מחמיץ).
כשנעשה שקוף ומתחיל קירמול (חריכה) מוסיפים את קוביות השומר ו/או הקולרבי וממשיכים לערבב ולהקפיץ בשמן.
מכינים מראש קנקן מים להוסיף לירקות המוקפצים ברגע של חריכה.
מוסיפים מים כמה שצריך עד שני שליש של הסיר.
מוסיפים את יתר החומרים: גזר, אפונה, תבלינים ומרתיחים היטב ומשפרים טעמים.
סוגרים את סיר הלחץ וממשיכים בישול למשך כחמישים דקות על אש נמוכה ומכבים.
עם פתיחת הסיר מתקנים את הטעמים שוב ומועכים חלקית את הירקות במרק
המוקשים שמקלקלים טעם:
אפונה מעופשת
חריכת בצל
בישול ארוך מדי על אש גדולה
תיבול לא נכון
בתיאבון!
Vegeta:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vegeta_(condiment)