Dreaming... This is where wounds of deadly hate have pierced so deep |
| 6/2007
 נרגילה = סיגריה ? תוך כדי שאני מסתובב כאן בישראבלוג, ראיתי כאן פרסומת מסויימת, והחלטתי שאני פשוט חייב להגיב. על פי אותה פרסומת ניתן להבין כי עישון נרגילה זהה במידה שבה הוא מזיק, לעישון סיגריות. זאת לא פעם ראשונה ששומעים את זה, הבולשיט הזה כבר קיים הרבה זמן, ואני שואל את עצמי, מה עובר בראש לחבר'ה מהאגודה למלחמה בסרטן?
כאילו WTF, עצם העובדה שנרגילה זה יענו כמו סיגריות באמת מרתיע מישהו שמעשן? אז יופי, עכשיו ילדים בגיל 12 לא יצטרכו לחכות עד גיל 15-16 בשביל להתחיל לעשן סיגריות, יש להם אחלה טיעון! הרי, נרגילה = סיגריה. אז כשאחיין שלי יתחיל לעשן נרגילה איפשהו בכיתה ו', אני אדע לקחת ממנו את הנרגילה ולתת לו קופסאת סיגריות... "קח מותק! יותר בריא בשבילך, זה הולך איתך לכל מקום, יותר מספק, ותוכל לעשות פוזות על ילדים אחרים שאתה גברררר"
בכל אופן ניסיתי גם להכנס לאתר של האגודה למלחמה בסרטן, ולראות באמת אם זה יותר גרוע פחות גרוע, מה ההבדל וכל זה, אבל האתר שלהם לא עולה. אני מבין את הכוונה כאן להוריד מאחוזי המעשנים, ואני חושב שכולנו מודעים לזה שהעישון מזיק, אבל לדעתי לא העלאת המודעות שעישון סיגריות או נרגילה מזיק לבריאות תעשה את ההבדל.
כמה מאיתנו מרוקנים קופסאות על גבי קופסאות ביום ואומרים לעצמם כל פעם מחדש משהו כמו "וואי אני חייב להפסיק", או "סעמק החרא הזה יהרוג אותי"? אני אומר את זה לעיתים קרובות, ואני מודע לזה שזה כנראה יגמור אותי אם אני לא אפסיק מתישהו, מאז שהתחלתי לעשן אני מרגיש איך ניגמרות לי הריאות ואני מעשן רק שנתיים וחצי - שלוש שנים בערך. אם פעם הייתי מסוגל לעשות ריצת 2000 ב-8-9 דקות, את הריצת אלפיים האחרונה שלי שהיתה בבגרות, עשיתי כמעט ב12 דקות.
לדעתי מה שמושך אנשים לעשן אצלנו היא הלגיטימציה החברתית... בכל אופן, סתם רציתי להעלות את הדיעה שלי כאן... אשמח לראות מה אתם חושבים על זה. תודה.
| |
|